Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaniausi Misis Lovett pyragėliai ir garsiausi jų degustatoriai

Šią savaitę, vienoje iš IKI tinklo parduotuvių pirkėjai buvo kviečiami ragauti niekam neprieinamos produkcijos – „Svynio Todo – demono kirpėjo“ pyragėlių. Taip, – tų pačių, kurie, pagaminti pagal specialų ir slaptą receptą, keliauja į Kongresų rūmų sceną, kur juos su malonumu sudoroja Vilnius City Operos kolektyvas.
„Svynio Todo – demono kirpėjo“ pyragė;lų degustacija
„Svynio Todo – demono kirpėjo“ pyragė;lų degustacija / VCO archyvo nuotr.
Temos: 1 Svynis Todas

Vasario 17-21 d. spektakliai – jau ant nosies, tad ir pyragėliai jau ruošiami: atrenkami ingredientai, tikrinamas skonis. O ką jau kalbėti apie formą, kuri turi idealiai atitikti XIX a. Londone kurtą produkciją!

Pirmą kartą per visą mylimiausio „bohemiečių“ miuziklo istoriją, šis patiekalas buvo siūlomas atvirai degustacijai. Nors apie Svynio legendą ir Misis Lovet faršo ypatybes girdėjo kiekvienas Vilnietis, mažai kas pabijojo netyčia krimstelti tikrą žmogaus pirštelį ir drąsiai skanavo pyragėlius. Žavingos Misis Lovett padėjėjos nesustodamos tauškėjo apie receptūrą, kol pati „šeimininkė“ – Asmik Grigorian – mosuodama kočėlu į S. Sondheimo muzikos taktą plušo repeticijų salėje, besiruošdama artėjantiems spektakliams.

Beje, kalbant apie Lovett, kas dar atsimenate serialą „Džesika Flečer“ ir pačią Džesiką – šiandien jau legendinę aktorę Angelą Landbury? Nenuilstanti moteris – detektyvė, o tiksliau, jos portretą sukūrusi aktorė yra garsiausia Misis Lovett miuziklo „Svynis Todas“ istorijoje! Ji dalyvavo originaliame 1979 metų Brodvėjaus pastatyme. Šiandien, paėmę miuziklo natas į rankas, ant viršelio išvysite jos pavardę, o šalia net nebus nurodyta rolė, – lyg tai būtų vienas ir tas pats asmuo:

VIDEO: Sweeney Todd - The Worst Pies in London

Na, o West Ende šiandien karaliauja Emma Thompson ir vienas žymiausių šių laikų baritonų Bryn Terfel, „Svynio Todo“ miuzikle pasirodę praėjusiais metais. Kodėl karaliauja, atsakymas paparastas:

VIDEO: Emma Thompson and Bryn Terfel in ENO's Sweeney Todd

O kas gi buvo A.Landsbury partneris, scenoje ragaudavęs firminius Lovett pyragėlius? Aktorius Len Cariou, vis pasirodydavęs tame pačiame televizijos seriale su savo žavingąja kolege. Šiandien jie abu jau yra tikros miuziklo teatro legendos, pagerbti tiek savo kolegų, tiek ir profesionalų. Be jų neįvyksta nė vieni prestižiniai Tony apdovanojimai. Pati A.Landsbury yra vedusi rekordinį jų skaičių – penkias ceremonijas!

Antrasis po jos šiame „konkurse“, – aktorius Neil Patric Harris, turintis savo kišenėje keturias ceremonijas. Kas jis, – na tik viena didžiausių šių dienų pramogų pasaulio žvaigždžių, išgarsėjęs

seriale „Kaip aš sutikau tavo mamą“ („How I Met Your Mother“) bei visuomet mylimas ir laukiamas miuziklo scenoje. 2001 metais jis visus sužavėjo jaunojo Tobio role koncertiniame „Svynio Todo“ atlikime. Nors niekas ir neįtartų, tačiau ši rolė miuzikle – viena svarbiausių.

Tuo buvo įsitikinęs ir Timas Burtonas, kurdamas savo garsųjį filmą. Čia, po ilgų ieškojimų, jis atrado neįtikėtiną talentą – Edą Sandersą. Kaip praneša „oficialūs gandai“, pirmą kartą išgirdęs jaunuolį atliekantį žymiąją ariją „Not While I‘m Around“, Burtonas tiesiog apsiverkė studijoje:

VIDEO: "Not While I'm Around" - Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street (2007) - Edward Sanders

Nemažai legendų yra sukurta ir apie tai, kaip sunkiai aktorė Helena Bonham Carter dirbo tam, kad gautų Misis Lovett vaidmenį. Iš pradžių nuskambėjus verdiktui, jog jos balsas nėra tinkamas, ji ruošėsi repetavo tiek, jog finale net jos tuometinis vyras ir filmo režisierius, negalėjo jai pasakyti „ne“. O visa kita jau istorija, – šiandien niekas net negalėtų įsivaizduoti kitokios Lovett, poroje su charizmatiškojo Johnny Deppo Svyniu.

Negalima nepaminėti ir neseniai mirusio Alano Rickmano, tame pačiame filme sukūrusio įsimintiną ir tik jo vieno vaidybai pasiekiamą Teisėjo Turpino portretą. Nepalyginamas su niekuo kitu, jis šiam personažui suteikė netikėtos žmogiškos šilumos, tik taip, kaip jis mokėjo:

VIDEO: "Ladies in Their Sensitives" - Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Beje, A.Rickmanas netiesiogiai prisidėjo ir prie lietuviškojo Svynio. Jo artima bičiulė D.Ibelhauptaitė, besirengdama šiam kūriniui dažnai tardavosi su Alanu, kuris savo vaidmeniui ruošėsi su pačiu S. Sondheimu ir buvo iš jo sužinojęs nemažai slaptų patarimų...

Daugybė puikų aktorių ir miuziklo atlikėjų yra sukūrę, o dar daugiau trokšta bent kartą įkūnyti vieną iš „Svynio Todo – demono kirpėjo“ herojų. Tai – ne tik miuziklas, pavergiantis žiūrovus, bet visų pirma, – kūrinys, kurį įsimyli visi atlikėjai. To nepaneigs ir greitai su žiūrovais susitiksianti Vilnius City Operos trupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius