-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solistas Steponas Zonys – sportinių automobilių mėgėjas: kokia paroda yra jo mėgstamiausia?

15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis. Šį kartą savo mėgstama kūryba dalijasi operos solistas Steponas Zonys.
Steponas Zonys
Steponas Zonys / 15min dizainas pagal Martyno Aleksos nuotr.

1

Literatūra / „Dievo avinėlis“

„Dievo avinėlio“ premjeroje atliekantis pagrindinę Tito partiją solistas teigė, kad šiuo metu mėgstamiausia jo knyga ir yra Rimanto Šavelio „Dievo avinėlis“: „Nuo jos pradedu kiekvieną rytą. Ją skaičiau dar pernai, tačiau šįmet, prieš prasidedant pastatymui, skaičiau antrą kartą ir atradau ją iš naujo.“

Menininkas taip pat pridūrė, kad labai mėgsta skaityti biografijas ir autobiografijas.

Martyno Aleksos nuotr./Steponas Zonys spektaklyje „Dievo avinėlis“
Martyno Aleksos nuotr./Steponas Zonys spektaklyje „Dievo avinėlis“

2

Filmas / „Gyvenimas yra gražus“

Mėgstu žiūrėti įvairių žanrų filmus, tačiau negalėčiau išskirti pačio mėgstamiausio, tikino S.Zonys.

„Galbūt vienas labiausiai įsiminusių, kurį kas kažkiek laiko vis pasižiūriu ir atrandu jame ką nors naujo, yra Roberto Benigni „Gyvenimas yra gražus“. Žodžiais sunku apsakyti visą filmo prasmę – turi ją pajusti. Mano darbotvarkė labai įtempta, todėl negaliu filmų žiūrėti kas vakarą, tačiau mane žavi kino žanras. Skirtingais gyvenimo laikotarpiais mėgstami filmai kinta“, – teigė jis.

3

Spektaklis / „Eugenijus Oneginas“

„Čia neišsemiamas klausimas! – į klausimą, koks jo mėgstamiausias spektaklis, reagavo S.Zonys. – Priklauso nuo to, ar matytas, ar paties dalyvautas...“

„Jei matytas – tai prieš pusantrų metų Vienos valstybinėje operoje klausiau Piotro Čaikovskio „Eugenijų Oneginą“. Pirmą kartą jutau kūnu lakstančius šiurpus ir susiliejusią visų atlikėjų profesionalią muzikinę ir aktorinę meistrystę. Esu išklausęs labai daug spektaklių su įvairiais atlikėjais, orkestrais, dirigentais, tačiau pirmą kartą supratau, kad čia tai, ko siekiu pats – tobulai paprastas, bet tobulai jaudinantis spektaklis“, – dalijosi operos solistas.

Markus Leupold-Löwenthal nuotr./ WIkipedia Commons nuotr./Nacionalinė Vienos opera naktį
Markus Leupold-Löwenthal nuotr./ WIkipedia Commons nuotr./Nacionalinė Vienos opera naktį

4

Muzika / Giuseppe‘s Verdi kūryba

„Muzika yra neatsiejama mano gyvenimo dalis, todėl ir mėgstamiausi muzikos kūriniai kinta pagal tai, kaip aš „augu“ kaip muzikantas. Galbūt negalėčiau išskirti vieno muzikos kūrinio, tačiau mane labai žavi Giuseppe‘s Verdi kūryba.

Profesionalams jo muzika kartais atrodo pernelyg „popsinė“, tačiau aš kasdien klausau įvairių arijų ir ištraukų iš G.Verdi operų. Viliuosi ateityje pats dainuoti Rigoletą, tik tam dar trūksta amžiaus ir vidinės brandos. Ši opera yra vienas iš mano sielai mieliausių muzikos kūrinių, kuriuos klausyti ir analizuoti niekad nepabosta“, – pasakojo S.Zonys.

5

Paroda / Enzo Ferrari sportinių automobilių paroda

S.Zonys keliauja labai daug, bet visada stengiasi rasti laiko lankomų šalių muziejams: „Žaviuosi istorinėmis parodomis, mėgstu pažinti kultūros istoriją iš arčiau. Visai neseniai lankiausi Modenoje (Italijoje) Luciano Pavarotti namuose-muziejuje. Visas jo namas yra kaip parodos galerija – autentiški daiktai, žymiojo tenoro vilkėti spektaklių kostiumai, apdovanojimai... Ten slypi nuostabi aura.“

„Taip pat man labai patiko Enzo Ferrari sportinių automobilių paroda Italijoje. Esu didelis automobilių mėgėjas, todėl ši paroda paliko neišdildomą įspūdį – nuo pirmųjų sukurtų modelių iki naujų, išvystytų bolidų“, – pridūrė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius