Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Sostinėje riedlenčių parke įvyko įspūdingas Antano Lučiūno performansas: pasižvalgykite

Šeštadienio vakarą Baltojo tilto riedlenčių parke režisierius Antanas Lučiūnas parodė performansą „Saulėtekis“.
Performansas „Saulėtekis“
Performansas „Saulėtekis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip 15min rašė anksčiau, „Saulėtekis“ – tai vieno vakaro įvykis, performansas, pritaikytas prie Baltojo tilto esančio riedlenčių parko architektūrai.

Riedlenčių parkas pavirto į parodinę ekspoziciją su gyva muzika, choreografinėmis intervencijomis ir skriejimu riedlentėmis.

Bendradarbiaujant su skirtingų sričių profesionalais – menininkais, šokėjais, „skeiteriais“, muzikantais sukurta sinchroniška patirtis.

„Saulėtekyje“ skambėjo Gedimino Žygaus muzika kurta, kaip jaunystės metafora. Kompoziciją lydi A.Lučiūno vokalas ir muzikanto Vyto Rasimavičiaus elektrinės gitaros muzika.

Choreografinė performanso dalis kuriama kartu su choreografu Luku Karveliu. Bendradarbiaujant su menininkėmis Marija Olšauskaite ir Ona Kvintaite bus sukurta instaliacija parko architektūroje.

Šis performansas – tai didesnio tyrimo dalis, kalbanti apie paauglystę, tyrinėjanti tapatybės klausimus per subkultūrų estetinius kanonus, kurianti kontroliuojamas, tarsi išgalvotas erdves, kuriose viskas įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius