-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklio pagal E.Ensler pjesę „Vaginos monologai“ plakatas suglumino Kauno verslininkus

Spektaklio vadybininkams kreipiantis į vieną Kauno įmonę dėl plakatų eksponavimo, buvo sulaukta atsakymo, kad tai per daug intymūs plakatai, už kurių turinį neketina atsakyti eksponavimo įmonė. Tačiau po ilgų diskusijų su įmonės darbuotojais, dėl spektaklio turinio ir plakato dizaino sprendimų, buvo prieita nuomonės, kad kilus problemoms, susijusioms su būsimu spektakliu, į visus iškilusius klausimus turės atsakyti patys spektaklio organizatoriai.
Spektaklio Katytė plakatai kai kuriems pasirodė šokiruojantys
Spektaklio Katytė plakatai kai kuriems pasirodė šokiruojantys
Temos: 2 Cenzūra Teatras

Šiandieninė visuomenė reikalauja uniformos

Spektaklio režisierius V.Balsys mano, kad pasipriešinimai yra kiekviename žmoguje, nes šiandieninė visuomenė reikalauja uniformos.

„Tu turi atitikti uniformą. Mąstyti laisvai arba artverti savo vidų yra labai sudėtinga. Graikai sakydavo, kad gimtis mėgsta slėptis. Jai reikalingi kiekvienos visuomenės drabužiai, kalba. O moteris visuomenėje nori atsiverti, nori papasakoti savo paslaptis, viltis, idėjas, bet ji to negali, nes tai draudžia padaryti visuotinės kalbos teroras. Mūsų cenzūra yra mūsų kalba, o įvesti visuotinės kalbos terorą yra lengviausia. Tie, kurie valdo žiniasklaidos, reklamos priemones – valdo kalbą. O teatras šiuo atveju išsiveržia, suteikia galimybę atvirai kalbėti, pažvelgti iš šalies, nepašiepiant, lengvai atskleidžiant, kas yra paslėpta. Norime pasidalinti su žiūrovu patirtimis, o ne sukelti pornografinį šoką. Spektaklyje „Katytė“ atveriame mąstymą, tai, kas buvo parašyta E.Enler“, – dalinosi mintimis spektaklio režisierius Vytautas Balsys.

Intymios moterų paslaptys vyrų lūpomis

Spektaklio Katytė plakatas
Spektaklio Katytė plakatas

Spektaklyje „Katytė“ pagal E.Ensler „Vaginos monologus“ subtiliai ir delikačiai analizuojami moters intymiojo gyvenimo užkulisiai, plėtojamos aktualios socialinės problemos. Spektaklis išskirtinis tuo, kad režisierius V.Balsys pirmą kartą šios pjesės pastatymų istorijoje visame pasaulyje pasirinko netikėtą sprendimą – intymias moterų istorijas patikėjo pasakoti keturiems aktoriams vyrams.

Tačiau neretai provokuojantys, kartais netgi sukeliantys pasipiktinimą tekstai girdimi iš vyrų lūpų, kuriomis kalba moterys, pateikiami estetiškai, su subtilia ironija, kartais „aštriu“ humoru.

Garsios moterys ir E.Ensler pjesė „Vaginos monologai“

Pirmą kartą skandalinguosius „Vaginos monologus“ skaitė pati autorė E.Ensler 1996 metais Niujorke. Vėliau pjesės ištraukas yra skaičiusios garsios moterys: Winona Ryder, Kate Blanchett, Woopy Goldberg, Meryl Streep, Brooke Shields, Oprah Winfrey, Naomi Campbell, Jane Fonda, Donna Karan ir kt.

Vieną iš pjesės herojų Londone drauge su „Spice Girls“ nare Mel B vaidino ir lietuvių aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Pjesė „Vaginos monologai“ buvo išversta į 45 kalbas ir rodyta 130 pasaulio šalių. Spektaklio režisierius – Vytautas Balsys, dailininkė – Inga Kažemėkienė-Žukauskienė, aktoriai – Ramūnas Šimukauskas, Henrikas Savickis, Saulius Bagaliūnas, Mindaugas Ancevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius