-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklis „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ įvertintas garbinga premija

Teatro judėjimo „No theatre“ spektaklis-provokacija „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ įvertintas tarptautine Shmule's Youngo premija.
„No Theatre“ premjeros „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ pristatymas
„No Theatre“ premjeros „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vos praūžus premjeriniams teatro judėjimo „No theatre“ spektakliams jaunieji teatralai buvo pamaloninti netikėtu įvertinimu – jiems atiteko tarptautinė Shmule's Youngo premija. „No theatre“ idėjinis vadas Vidas Bareikis džiaugėsi įgyvendinęs pagrindines antrojo sezono užduotis.

„Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ premjera tapo tikra provokacija Lietuvos teatro pasauliui bei sulaukė didelio publikos ir kritikų dėmesio. Taip pat dera pažymėti, kad lažybų punktuose „Mr.Fluxus“ vertinamas kaip realus pretendentas į ne vieną šių metų „Auksinį scenos kryžių“. Tam stiprų pagrindą duoda ir ką tik „No Theatre“ komandos gauta scenos kryžių pranašu vadinama tarptautinė Shmule's Youngo premija.

Spektaklis buvo parodytas tris kartus, jį išvydo daugiau nei 600 „Ne teatro' mylėtojų. Režisieriaus V.Bareikio teigimu, tolimesnis jo likimas priklausys nuo pačios publikos. Tačiau atsižvelgiant į tikrai didelį susidomėjimą, dar kartą dienos šviesą spektaklis turėtų išvysti ateinantį rudenį.

„Kūrybinis „Šarlatanų“ procesas buvo varginantis: vasarą Druskininkuose springome dulkėmis, žiemą „Kablyje“ šalome, tačiau rezultatu esu patenkintas. Publika, nors ir susisupusi į paltus, noriai įsijungė į „Fluxus“ žaidimus. Galiu ramiai grįžti į Maskvą ir tęsti mokslus, palikdamas „No Theatre“ komandą šiltoje „Menų spaustuvėje“, kur po ilgokos pertraukos parodysime savo pirmuosius spektaklius“, – sakė V.Bareikis.

Po teatro sezono įvykiu vadinamos „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ premjeros teatro judėjimas „No Theatre“ kviečia publiką atgal į savo šiltą rezidenciją „Menų spaustuvėje“. Čia kovo 22 ir 29 dienomis bus rodomi spektakliai „Telefonų knyga“ bei „No Concert“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius