Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklyje – penkių skirtingų aktorių savaip kuriamos Ofelijos

Ketvirtadienio vakarą „Menų spaustuvėje“ – teatro „Atviras ratas“ premjera. Spektaklį „Ofelijos“ pagal savo pjesę pristato režisierė Ieva Stundžytė.
Ieva Stundžytė
Ieva Stundžytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Spektaklį „Ofelijos“ I.Stundžytė sukūrė pagal pačios debiutinę pjesę „Aš, tu ir Ofelija“. Kaip teigia režisierė, spektaklio pavadinime daugiskaita „Ofelijos“ atsirado neatsitiktinai, nes spektaklio centre – penkios aktorės, kuriančios Ofelijos vaidmenį, ir visos jos vaidmeniui suteikia skirtingas asmenines patirtis.

„Visa Ofelijos linija suteikia platų diapazoną šnekėti įvairiais rakursais, todėl pasirinkta daugiskaita, nes Ofelijos įvaizdis toks platus. Nesinori siaurinti, norisi, kiek įmanoma, labiau aprėpti ir leisti sau bandyti“, – aiškino režisierė.

Spektaklyje vaidina aktorės Elzė Gudavičiūtė, Toma Vaškevičiūtė, Marija Korenkaitė, Judita Urnikytė ir Aldona Vilutytė. Visos jos studijų metais ar teatre yra vaidinusios Ofeliją.

„Įdomu, nes yra neprognozuojamas susidūrimas su žiūrovu. Kažkuria prasme mes rodome aktoriaus virtuvę, vieną iš būdų, kaip kuriamas personažas ir kiek tai kainuoja emocijų, ištvermės, kantrybės“, – pasakojo aktorė A.Vilutytė.

Spektaklio premjera – ketvirtadienio  ir penktadienio vakarą „Menų spaustuvėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius