Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklyje „pi er kvadratu“ – susitikimas su Nobelio premijos laureatu Josifu Brodskiu

Gruodžio 3 dieną, 18 val., „Girstučio“ kultūros ir sporto centre kauniečių dėmesio laukia spektaklis „pi er kvadratu“, sukurtas Josifo Brodskio pjesės „Marmuras“ motyvais.
Spektaklio veikėjus įkūnija aktoriai V.Anužis ir P.Venslovas
Spektaklio veikėjus įkūnija aktoriai V.Anužis ir P.Venslovas / Spektaklio autorių nuotr.

Pasak spektaklio kūrybinės grupės, lietuviams spektaklis „pi er kvadratu“ – pirmasis susitikimas su dramaturgu Josifu Brodskiu. Tik Nobelio premijos laureato talentas čia pasireiškia ne poezijos, o nenuglaistyta, aštria prozos kalba. Pjesės vertimo autorius – poetas Gintaras Patackas.

Ribinių situacijų vergai

„pi er kvadratu“ yra spektaklis apie žmogaus egzistenciją, kvietimas gilintis į laiko ir erdvės begalybę, apmąstyti gyvenimą ir mirtį. Tai – siekis perteikti žiūrovui, jog visa tai, kas vyksta aplink mus, egzistuoja ne erdvėje, o mumyse.

Spektaklis skiriamas J.Brodskio 70-mečiui. Nobelio premijos laureato talentas kūrinyje atsiskleidžia ne poezijos, o prozos kalba.

Spektaklyje veikia du personažai: Tulijus ir Publijus, nežinia už ką nuteisti ir kalintys iki gyvenimo pabaigos.

Kūrinyje apstu ekscentriškų, provokuojančių situacijų ir nesusipratimų. Talentingai žongliruodami žodžiais, aktoriai eksponuoja kraštutines gyvenimo situacijas, apnuogina žmogaus protą ir sielą. Jų dialogai pilni kaliniams būdingo žargono, tačiau tai ne tik stulbina ir trikdo. Toks kalbėjimas – būdas nuvesti žiūrovą į teritoriją, kur sieja tie patys troškimai, jausmai ir panašios nesėkmės.

Spektaklio herojus įkūnija du žinomi aktoriai – klaipėdietis Vytautas Anužis (Publijus) ir kaunietis Petras Venslovas (Tulijus). Spektaklį režisavęs Artūras Šimonis yra ir jo dailininkas, kompozitorius – Antanas Jasenka.

Pirmasis spektaklis atvedė į naują

Kūrybinės grupės bendradarbiavimas prasidėjo 2003 metais, kuriant Fiodoro Dostojevskio romano „Idiotas“ sceninę versiją „Idioto mišios“, kuri buvo gerai įvertinta festivaliuose Kaune ir Klaipėdoje, atstovavo Lietuvai tarptautiniuose teatro festivaliuose Taline ir Stambule. Spektakliui „Idioto mišios“ muziką kūrė A.Jasenka, scenografiją – A.Šimonis, kunigaikštį Myškiną vaidino P.Venslovas, Rogožiną – V.Anužis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius