Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų išpažintys Viktoriją Kuodytę ir Dainių Gavenonį įkvėpė bendram spektakliui

Tėvų ir vaikų santykių peripetijos ir konfliktai vasario 2, 3 dienomis atsiskleis Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) Mažojoje salėje, kur premjerą „Šitas vaikas“ pagal šiuolaikinio prancūzų dramaturgo Joelio Pommerato pjesę pristatys aktoriai Viktorija Kuodytė ir Dainius Gavenonis kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos antrojo kurso studentais.
Dainius Gavenonis
Dainius Gavenonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmą kartą Baltijos šalyse statant šią pjesę, kartu dirba profesionalūs ir dar tik pradedantys aktoriai, žmonės, kurie jau turi savo vaikų ir kurie dar nežino, ką tai reiškia, – būsimos premjeros išskirtinumą pabrėžė LNDT meno vadovas Audronis Liuga. – Santykiai šeimoje dažnai lieka už uždarų durų, tačiau vaikų ir tėvų nesusišnekėjimo priežastys yra aktuali Lietuvai tema.“

Kaip prisipažino aktorė ir pedagogė V.Kuodytė, šio spektaklio atsiradimas nebuvo planuotas – ji tiesiog surado savo studentams medžiagą ir temą, kuri duotų paskatą kurti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Premjeros `itas vaikas pristatymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Premjeros „Šitas vaikas“ pristatymas

„Perskaičiusi pjesę, daviau studentams užduotį paruošti monologus apie savo arba išgalvotus tėvus. Aš nesitikėjau ir mane labai nustebino, kad visi keturiolika žmonių atliko labai atviras ir skausmingas išpažintis. O kai išgirsti išpažintį, automatiškai prisiimi atsakomybę“, – apie spektaklio ištakas pasakojo artistė.

Šie filmuoti studentų asmeniniai interviu kaip autentiška vaizdo medžiaga papildys būsimą spektaklį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viktorija Kuodytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viktorija Kuodytė

„Šiame spektaklyje norisi kalbėti apie atsakomybę, bet ji neturi tapti santykių pagrindu ir negali gniuždyti meilės. Kai atsakomybė pradeda spausti smegenis, prarandi pojūčius, bet jei jos nėra – įsivyrauja visiškas chaosas. Kur ta pusiausvyra?..“ – retoriškai klausė V.Kuodytė.

Į pagalbą kolegei su dar tik augančiais talentais atėjo D.Gavenonis, prisipažinęs iki šiol vengęs turėti reikalų su pedagoginiu darbu.

„Visą laiką bėgau nuo pedagogikos, nenorėjau turėti reikalų su studentais, nes buvau pripratęs imti, o ne duoti. Man tai – naujas etapas, – tikino aktorius. – Kai išgirdau, ką tie žmonės kalba, supratau, kad esu neabejingas, man tai įdomu ir svarbu. Norėtųsi, kad tas dialogas, kurį aš pajutau su šiais jaunais žmonėmis, tęstųsi ir persikeltų į šį spektaklį. Man atrodo, kad ir žiūrovui jis turėtų būti įdomus.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Premjeros `itas vaikas pristatymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Premjeros „Šitas vaikas“ pristatymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius