Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tarptautinis dramos konkursas – galimybė Lietuvos kūrėjams pelnyti premijas, pjesę pastatyti Vokietijoje

Iki 2018-ųjų balandžio 15 dienos Baltijos šalių menininkai konkursui „Talking about Borders“ gali pristatyti dramos kūrinius ir laimėti 3,5 tūkst. eurų premiją. Tarptautinis dramos konkursas „Talking about Borders“ nuo 2005-ųjų organizuojamas skirtingose Rytų Europos šalyse, šįmet jame turi galimybę dalyvauti ir Lietuvos autoriai.
Spektaklio ir repeticijų akimirkos
Spektaklio ir repeticijų akimirkos / Alexandra Kremer-Khomassouridze nuotr.

„Dramos kūrinių konkurse dalyvauti gali visi asmenys, kurie gyvena Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, yra čia gimę ir turi šių valstybių pilietybę arba yra pragyvenę mažiausiai penkiolika metų. Dramos kūrinius galima pateikti estų, latvių ir lietuvių kalba, tačiau be originalo dar reikia pateikti teksto darbinį variantą anglų arba vokiečių kalba, – rašoma pranešime žiniasklaidai. – Vertimas padės tarptautinei vertinimo komisijai susipažinti su kūriniu ir jį įvertinti, bet nėra būtina, kad tekstas būtų verstas profesionalaus vertėjo.“

Pagal konkurso taisykles, autorė ar autorius jam gali pateikti tik vieną dramos kūrinį. Konkurso taisyklės neleidžia, kad pjesė prieš tai kur nors būtų buvusi publikuota ar pastatyta teatre.

Alexandra Kremer-Khomassouridze nuotr./Spektaklio ir repeticijų akimirkos
Alexandra Kremer-Khomassouridze nuotr./Spektaklio ir repeticijų akimirkos

Dramos kūrinys turi atspindėti pagrindinę konkurso temą „Kalbėjimas apie sienas: gyvenimo jausmas sparčiai besikeičiančiame pasaulyje“.

Pjesės veikėjų, o vėliau aktorių, negali būti daugiau nei penki.

„Kūrinys turėtų būti skirtas pilnai vakaro programai (vienaveiksmė drama netinka). Spektaklio trukmė turėtų būti ne trumpesnė nei 70 minučių“, – priduriama pranešime.

Tarptautinė vertinimo komisija atrinks geriausią dramos kūrinį ir apdovanos autorę arba autorių pinigine 3,5 tūkst. eurų premija, o dramos kūrinys bus išverstas į vokiečių kalbą.

Taip pat nugalėtoja arba nugalėtojas bus pakviestas į 2018-ųjų birželio mėnesį vyksiančią apdovanojimo ceremoniją Niurnberge, kur geriausiai įvertintas tekstas bus viešai pristatytas publikai.

„Toks apdovanojimas laukia autorės ar autoriaus, laimėjusio pirmąją vietą. Antroji vieta bus apdovanota pinigine 2 tūkst. eurų premija. Trečioji vieta bus apdovanota 1,5 tūkst. eurų pinigine premija. Konkurso organizatoriai siekia, kad pirmąją vietą laimėjęs dramos kūrinys būtų pastatytas kuriame nors Vokietijos teatre“, – rašoma pranešime.

„Talking about Borders“ konkurso tikslas – pažinti į Rytus nuo Vokietijos nutolusius žmones per jų meninius pasiekimus – kviesdami „kalbėti apie sienas“ konkurso organizatoriai taip pat nori peržengti ribas, neleidžiančias susipažinti su galbūt itin įdomiu užsienio autorių tekstų turiniu.

Konkurso partneriai Lietuvoje – Lietuvos nacionalinis dramos teatras ir PEN klubas. Konkursą organizuoja Niurnbergo valstybinis teatras.

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius