Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatrai.lt tiesiai iš „Naujojo cirko savaitgalio'15“: paskutinė festivalio diena

Rugsėjo 14 d. festivalis „Naujojo cirko savaitgalis’15“ buvo uždarytas svečių iš Kanados „7 fingers“ solo pasirodymu „Čiuožykla“. Garsus trupės vardas nori nenori kėlė neįprastą lūkestį, todėl nelengva buvo stebėti tai, ką stebėti teko.
Fotografija iš Kanados cirko trupės „7 fingers" pasirodymo „Čiuožykla"
Fotografija iš Kanados cirko trupės „7 fingers" pasirodymo „Čiuožykla"

Spektaklyje save patį – cirko artistą – ironizuotai įkūnijantis aktorius neriasi iš kailio, kad sukurtų pramogą: vis keičia muziką, žongliruoja, ropščiasi ant paties sukurtų nestabilių konstrukcijų, kontaktuoja su publika, stebėdamasis palankiu jos atsaku. Iš visko pirmiausia nusijuokdamas pats, aktorius vaizdžiai liudija a priori pasmerktą savo situaciją: tik vidutiniški personažo sugebėjimai verčia taikytis prie rinkos ir parduoti savo amatą už dviejų dolerių monetą.

Vis dėlto vargu ar „Čiuožyklos“ idėjos autorius ir atlikėjas Patrick Leonard laiko publiką tokia neišprususia, naivia, kad leistų sau juokinti ją pačiais beviltiškiausiais, vietomis – tiesiog apgailėtinais pokštais. Tačiau mes juokėmės, ir kaip tik dėl to viskas nuėjo perniek.

Šiam spektakliui labiau nei bet kuriam kitam reikėjo spengiančios tylos – tada būtų išryškėjusi visa žmogiškos nesėkmės istorija, kuriai n-tąjį kartą buvo ieškota pateisinimo. Tačiau juki publika pati pavertė atlikėją pigiu juokintoju, stereotipišku cirko artistu, kuris iki pat galo taip ir liko įstrigęs tarp savo garso kolonėlių, kėdžių, tuščių butelių, plokštelių bei laidų. Menkai teišnaudota milžiniška čiuožykla virto beveik monumentaliu priekaištu – viskas „praslydo“: mums OK ir be vatos, ir be spragėsių.

Kas iš viso to išėjo? Nieko. Nulis emocijų, nulis įspūdžių, nulis prisiminimų. Ko mes čia susirinkome? Cirkas jau baigėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius