-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatrinė žmogaus tyrimo laboratorija „Dugne“ žiūrovus lankys Kaune ir Jonavoje

Visą Europą gastrolėse išnarstęs Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro spektaklis „Dugne“ (pagal Maksimą Gorkį) sugrįžo į Lietuvą. Jį pamatyti galės ne tik vilniečiai, bet ir kauniečiai bei jonaviečiai, mat teatras gruodžio 13 dieną lankysis Kaune, o gruodžio 14 dieną – Jonavoje.
Spektaklio „Dugne“ akimirka
Spektaklio „Dugne“ akimirka / D.Matvejevo nuotr.

„Dugne“ vos per porą metų sukaupė nemenką užsienio gastrolių ir įvertinimų bagažą. Aplankytos tokios šalys kaip Estija, Suomija, Latvija, Slovakija, Rusija, Švedija, Baltarusija, Lenkija, Rumunija, Kroatija, Vokietija. Tarptautiniame teatrų festivalyje Torūnėje „Dugne“ buvo išrinktas geriausiu spektakliu, o paskutinėse gastrolėse Katovicuose spektaklis įvertintas kaip naujas posūkis interpretuojant klasiką šiuolaikiniame teatre.

„Po spektaklio paėmiau sudužusios lėkštės gabalėlį, kurį nešiojuosi savo krepšyje. O didžiausią gabalėlį nešiojuosi savo širdyje“, – tokiais įspūdžiais dalinosi spektaklio sujaudinta žiūrovė Katja iš Drezdeno.

Spektaklis neliko nepastebėtas ir Lietuvoje. 2011 m. „Dugne“ išrinktas geriausiu metų spektakliu bei apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“ – už drąsą atsiverti ir konceptualią teatrinę formą. „Auksiniu scenos kryžiumi“ taip pat apdovanotas „Dugne“ aktorius Darius Gumauskas, tapęs metų geriausiu dramos aktoriumi. Šioje nominacijoje nominuotas ir Dainius Gavenonis.

„Turbūt gerai supratau temą – mačiau daug pavyzdžių aplinkiniame gyvenime“, – viename interviu „Auksinį scenos kryžių“ atnešusio vaidmens kūrimo aplinkybėmis dalinasi D. Gumauskas, sukūręs alkoholizmo kamuojamo Aktoriaus vaidmenį.

Šiųmečiame Dalios Tamulevičiūtės vardo teatrų festivalyje „Dugne“ taip pat išrinktas geriausiu spektakliu. Aktoriui Dariui Meškauskui atiteko prizas už įtakingiausią festivalio vaidmenį, o Nelei Savičenko – geriausios antraplanės aktorės apdovanojimas.

Be D. Gumausko, D. Gavenonio, D. Meškausko ir N. Savičenko, spektaklyje taip pat vaidina aktoriai Giedrius Savickas, Julius Žalakevičius, Jonas Verseckas, Rasa Samuolytė, Rytis Saladžius bei Tomas Žaibus.

„Spektaklis „Dugne“ – tai laboratorija, kurioje bandomieji esame mes patys“, – teigia režisierius O. Koršunovas. Jau gruodžio 13 dieną teatrinė žmogaus tyrimo laboratorija žiūrovų lauks Kaune, Girstučio kultūros ir sporto centre, o gruodžio 14 dieną – Jonavos kultūros centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius