-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatro dienos proga – spektaklis publikai, apdovanojimai aktoriams

Praėjusį penktadienį Šiaulių dramos teatre buvo švenčiama Tarptautinė teatro diena – žiūrovams buvo padovanotas šmaikštus spektaklis, o teatro aktoriams ir darbuotojams įteikti apdovanojimai.
Šiaulių dramos teatras
Šiaulių dramos teatras / Eglės Digrytės nuotr.

Linksmas vaidinimas – dovana publikai

Šiaulių dramos teatre jau 51-ąjį kartą buvo švenčiama Tarptautinė teatro diena ir, kaip įprasta, ta proga teatras pirmiausia padovanojo žiūrovams vienintelį ir išskirtinį spektaklį.

Šįkart šventinis spektaklis, kurį režisavo žymi aktorė Inga Norkutė-Žvinienė, buvo skirtas supažindinti publikai su teatro užkulisiais.

Iš pradžių du žavūs vedėjai – aktoriai I. Norkutė ir Sigitas Jakubauskas – „atsiprašinėjo“ žiūrovų už techninius nesklandumus ir publikai skyrė svarbų vaidmenį – masuotės, o paskui, kviestinis režisierius, kuris pasirodė esąs ir Stiveno Spilbergo brolis (aktorius Dalius Jančiauskas), „šiurpino“ aktorius ir darbuotojus savo reikalavimais, o galop pats keliaklupsčiavo prieš primadoną – aktorę Agnę Kiškytę.

Du scenos veteranai – Juozas Bindokas ir Eduardas Pauliukonis – vaidino už visus septynis nykštukus, keturi aktoriai – Aidas Matutis, Romanas Dudnikas, Mindaugas Jurevičius ir Rolandas Dovydaitis – „dalyvavo“ atrankoje princo vaidmeniui tuo metu, kai medžius vaidinę aktoriai įžūliai scenoje pliekė kortomis ir nuolat po kojomis painiojosi valytoja...

Šis proginis spektaklis buvo linksmas ir kartu kiek nostalgiškas atsisveikinimas su daug kartų vaidintais publikos pamėgtais vaidinimais – „Skiriama princesei“ ir kitais.

Tai publika suprato ir iš įsimintinų spalvingų kostiumų, ir iš kiek šaržuotų personažų tekstų, tad negailėjo aktoriams aplodismentų.

Premijos geriausiems 2013 metų aktoriams

Antrojoje – oficialiojoje – Tarptautinės teatro šventės dalyje sveikinimo kalbos buvo trumpos, bet apdovanojimų buvo daug.

Pirmiausia buvo įteiktos Šiaulių miesto savivaldybės skirtos dvi premijos 2013 metų geriausiems Šiaulių dramos aktoriams.

Premijuoti buvo atlikėjai, suvaidinę pagrindinius vaidmenis Nikolajaus Leskovo spektaklyje „Ledi Makbet iš Mcensko apskrities“, kurį režisavo Raimundas Banionis. Ingai Norkutei-Žvinienei apdovanojimas teko už Katerinos Lvovnos Izmailovos vaidmenį, o Rolandui Dovydaičiui – už Sergejaus.

Beje, abiems šiems aktoriams Šiaulių miesto kultūros ir meno premijos yra skiriamos jau antrą kartą: R. Dovydaitis yra tapęs geriausiu 2008 metų aktoriumi, o I. Norkutė – geriausia 2007-ųjų aktore.

Apdovanojimai – nuo piniginių iki saldžių

Kitus apdovanojimus skyrė Šiaulių dramos teatro bičiuliai ir rėmėjai.

Už Veronikos Ujė vaidmenį spektaklyje Y. Reza „Skerdynių dievas“ (režisierius A. Lebeliūnas) piniginė tūkstančio litų premija skirta aktorei Danguolei Petraitytei.

Moterų klubas tokio pat dydžio premija apdovanojo aktorių Dalių Jančiauską už Grėjaus vaidmenį spektaklyje A. Rapp „Inertiškos dujos“ (režisierius T. Jašinskas).

Už aktyvų teatrinį sezoną apdovanotas aktorius Juozas Bindokas, o specialūs rėmėjų prizai jauniesiems kūrėjams įteikti šį sezoną Šiaulių dramos teatro aktorių gretas papildžiusiai aktorei Agnei Kiškytei ir teatro muzikinės dalies vedėjui Pauliui Trijoniui.

Saldusis prizas įteiktas jaunajam teatro bendradarbiui Povilui Miklaševičiui ir kasininkei Vidai Kivilienei.

Taip pat nepamiršti ir kiti teatro darbuotojai – specialieji prizai įteikti administratoriui Romualdui Lukštinskui ir pastatymo dalies vedėjui Artūrui Lesmanavičiui.

Šiaulių dramos teatro „Aktorių gildija“ taip pat skyrė tris tradicinius prizus. Pirmasis piniginis „Kolegų“ prizas atiteko jaunajam aktoriui Povilui Miklaševičiui už puikiai atliktą Fiodoro Liamino vaidmenį spektaklyje „Ledi Makbet iš Mcensko apskrites“, nominacija „Aktoriai dėkoja“ – Pauliui Trijoniui už visą sezoną nuoširdžią pagalbą aktoriams, o ypatingasis „Stiklinis pinigų indas“ už įtikinamą monologą spektaklyje „Inertiškos dujos“ atiteko aktoriui Mindaugui Jurevičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius