-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatro festivalį „Tylos!“ užbaigs jauniausi „Lėlės“ teatro aktoriai su Vitalijaus Mazūro režisuotu darbu „Jūratė ir KasTautas“

Vietoje atšaukiamo spektaklio „Šitas vaikas“, festivalio „Tylos!“ programą užbaigs jauniausi „Lėlės“ teatro aktoriai, su Vitalijaus Mazūro režisuotu darbu „Jūratė ir KasTautas“.
Vietoje atšaukiamo spektaklio „Šitas vaikas“, festivalio „Tylos!“ programą užbaigs jauniausi „Lėlės“ teatro aktoriai, su Vitalijaus Mazūro režisuotu darbu „Jūratė ir KasTautas“.
Vietoje atšaukiamo spektaklio „Šitas vaikas“, festivalio „Tylos!“ programą užbaigs jauniausi „Lėlės“ teatro aktoriai, su Vitalijaus Mazūro režisuotu darbu „Jūratė ir KasTautas“. / Festivalio organizatorių nuotr.

Lėlių teatro grandą V.Mazūrą visuomet domino lietuviškos legendos, mitai ir pasakos. Šįkart garsusis lėlininkas kartu su jaunaisiais „Lėlės“ aktoriais pristato tarp grotesko ir lyrikos balansuojantį spektaklį jaunimui ir suaugusiems „Jūratė ir KasTautas“. Pagal Jūratės ir Kastyčio legendą sukurtas lėlių spektaklis iškelia tautos šaknų, žmogiškų vertybių temas.

Chuliganiška žinomų kūrinių interpretacija garsėjantis režisierius teigia nekuriantis istorinio-etnografinio spektaklio: „Į šią lietuvišką pasaką, legendą žiūrime naujai – stengiamės atskleisti, iš kur ir kaip atsirado Jūratė ir KasTautas, kas juos privertė būti tokius. Taip pat ieškome vyro ir moters santykių gelmės, kurioje gimsta įstabūs dalykai, buitį paverčiantys poezija.“

Spektaklyje vaidinantiems jauniesiems aktoriams tai ne pirmas susitikimas su V.Mazūru. Prieš metus pagal M.Martinaičio „Avinėlio teismą“ pastatytas spektaklis „Privati valda“ išsiskyrė nestandartinėmis lėlėmis ir kūrybiniais sprendimais. Jau pažinę repeticijų su V.Mazūru specifiką jaunieji aktoriai teigia, kad kartų kalbos ir patirties skirtumas jų negąsdina – darbą su lėlininku jaunieji priima kaip garbingą iššūkį: „Mazūras mato teatrą paveikslais, reginiais, vizijomis. Mes šifruojam jo vaizduotę ir mokomės kurti teatrą kitaip nei buvome pratę ar mokyti“ – pažymi aktorė Edita Zėčiūtė.

Šis lėlių spektaklis suaugusiems – groteskiškas, makabriškas vaidinimas, kviečiantis žiūrovą pamąstyti apie nesugaunamos laimės gaudynes, konfliktų kupiną gyvenimą, kuriame galioja viena taisyklė – purvo pridrėbtame pasaulyje gimsta ir įstabūs, poetiški dalykai, o amžinų vertybių nepajėgus sunaikinti nei laikas, nei piktavalis likimas.

Jaunimui ir suaugusiems (N-14!) skirto vaidinimo bendraautoriai – dramaturgė Daiva Čepauskaitė, kompozitorius Faustas Latėnas ir judesio režisierė Sigita Mikalauskaitė.

Spektaklyje vaidina Karolis Algimantas Butvidas, Šarūnas Datenis, Imantas Precas, Dainius Tarutis, Edita Zėčiūtė ir Olga Pocevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius