-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Teatronas“ kviečia pasinerti į „Juoko akademiją“

Balandžio 3 dieną, sekmadienį, 17 val., Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79/Kęstučio g.1) asociacijos „Teatronas“ kviečia pasijuokti. Jaunieji kūrėjai pristato dviejų dalių komediją „Juoko akademija“ pagal Koki Mitani pjesę.
Pasak spektaklį režisavusio Gildo Aleksos, savo pjese dramaturgas nesiekė parodyti blogosios cenzūros pusės prieškarinėje Japonijoje. Iš tiesų K.Mitani norėjo atskleisti, kaip kūrinys gali tobulėti kitų žmonių dėka, tuo pačiu įrodydamas, kad kūryba nepriklauso tik vienam žmogui.
Pasak spektaklį režisavusio Gildo Aleksos, savo pjese dramaturgas nesiekė parodyti blogosios cenzūros pusės prieškarinėje Japonijoje. Iš tiesų K.Mitani norėjo atskleisti, kaip kūrinys gali tobulėti kitų žmonių dėka, tuo pačiu įrodydamas, kad kūryba nepriklauso tik vienam žmogui. / Spektaklio akimirka

Žymaus japonų dramaturgo ir scenaristo K.Mitani pjesės veiksmas vyksta 1940 metų rudenį Japonijoje. Jaunas dramaturgas apsilanko pas cenzorių, kurio pareiga neleisti paskelbti nieko politiškai nekorektiško ar draudžiamo prieškarinei visuomenei. Negana to paaiškėja, kad šis cenzorius turi išankstinį nusistatymą prieš komedijas.

Jaunasis autorius tikisi gauti leidimą savo pjesės statymui dar prieš pradedant ją repetuoti, tačiau cenzorius kasdien ieško ir randa vis naujų priekabių, taip ne tik trukdydamas darbui, bet ir siekdamas uždaryti autoriaus trupę „Juoko akademija“. Autoriui tenka perrašinėti pjesę, ir tai, kas prasidėjo kaip žiaurus pasityčiojimas, vis labiau tobulina jo mažavertę komediją.

Pasak spektaklį režisavusio Gildo Aleksos, savo pjese dramaturgas nesiekė parodyti blogosios cenzūros pusės prieškarinėje Japonijoje. Iš tiesų K.Mitani norėjo atskleisti, kaip kūrinys gali tobulėti kitų žmonių dėka, tuo pačiu įrodydamas, kad kūryba nepriklauso tik vienam žmogui. Todėl ir pastatyme atsirado nerašytas veikėjas – Viltis, kuri taip pat nepriklauso nė vienam iš veikėjų, o yra bendra, įgijusi nuosavą charakterį.

Kūrybos džiaugsmas, suvokimas, vienas kito supratimas, išklausymas, kad ir ne greitai įgyjamas, naujų, tikrų vertybių atradimas, kai jau valdžia ar įstatymai pralaimi žmogiškumui – visos šios pakylėtos nuotaikos yra spektaklio varomoji jėga.

Spektaklio kūrybinė grupė: režisierius Gildas Aleksa, scenografė Monika Butkutė, kostiumų dailininkė Dovilė Sapieškaitė. Vaidina: Jokūbas Bateika, Gildas Aleksa, Olesia Kijanina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius