-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tony“ apdovanojimų ceremonijoje triumfavo religinė satyra

Satyrinis miuziklas „Mormono knyga“ (The Book of Mormon) ir įspūdingas pjesės „Karo žirgas“ (War Horse) pastatymas susišlavė daugiausiai prizų sekmadienio vakarą Niujorke vykusią kasmetinę „Tony“ apdovanojimų ceremoniją, kurioje pagerbiami geriausi JAV teatrų pasiekimai.
Aktorius Andrew Rannellsas vaidina ištrauką iš miuziklo „Mormono knyga“
Aktorius Andrew Rannellsas vaidina ištrauką iš miuziklo „Mormono knyga“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

14 kategorijų nominuota satyra „Mormono knyga“, pasakojanti apie du jaunus mormonų misionierius, pasiųstus į nuošalų kaimą Ugandoje, pelnė devynis apdovanojimus.

Miuzikle vaizduojama, kaip naivūs misionieriai Ugandoje susiduria su skurdu ir iki dantų ginkluotais vietos karo vadais; randa kaimus, pilnus ŽIV užsikrėtusiu žmonių, kurie tiki, jog ligą galima išgydyti santykiaujant su mažais vaikais.

Ši pjesė buvo pripažinta geriausiu miuziklu, o jos kūrėjai Casey Nicholaw ir Trey Parkerpelnė apdovanojimą už geriausią miuziklo režisūrą. Be to, jai atiteko apdovanojimai už geriausią scenarijų ir geriausią originalią muziką.

Pjesė „Karo žirgas“, sukurta pagal britų rašytojo Michaelo Morpurgo knygą vaikams, pelnė penkias „Tony“ statulėles, tarp jų už geriausią režisūrą, atitekusią Marianne Elliott ir Tomui Morrisui.

14 kategorijų nominuota satyra „Mormono knyga“, pasakojanti apie du jaunus mormonų misionierius, pasiųstus į nuošalų kaimą Ugandoje, pelnė devynis apdovanojimus.

Ši įspūdinga pjesė, kuri pirmąkart buvo pastatyta Didžiojoje Britanijoje, pasakoja apie arklį, kuriam tenka tarnauti abiejose Vakarų fronto pusėse per Pirmąjį pasaulinį karą. Jos scenoje naudojamos natūralaus dydžio arklių lėlės.

Po tris „Tonys“ apdovanojimus pelnė pjesė apie kovą su AIDS epidemija „Normali širdis“ (The Normal Heart) ir miuziklo „Tiks bet kas“ (Anything Goes), kuris pirmąkart scenoje buvo parodytas 1934 metais, naujas pastatymas.

Pastarajame pasakojama apie dvi sunkiai suderinamų žmonių poras, įsimylinčias per kelionę laivu, o šio miuziklo spalvingą aplinką papildo jūreivių choras.

Tuo tarpu „Tony“ statulėlė už geriausio miuziklo pagrindinio veikėjo vaidmenį pelnė Norbertas Leo Butzas, suvaidinęs advokatą miuzikle „Pagauk, jei gali“ (Catch Me If You Can), sukurtame pagal populiarų Holivudo režisieriaus Steveno Spielbergo filmą.

„Tony“ apdovanojimai, teikiami už didžiausius pasiekimus Brodvėjuje, laikomi „Oskarų“ atitikmeniu teatre.

Apdovanojimų ceremonija, anksčiau vykdavusi Niujorko koncertų rūmuose „Radio City Music Hall“, šiemet persikėlė į mažesnę salę kino teatre „Beacon“, turinčią tik 3 000 vietų. Šiame kino teatre režisierius Martinas Scorsese 2008 metais nufilmavo dokumentinę kino juostą „Shine a Light“ apie britų roko veteranų „The Rolling Stones“ koncertą.

Tarp šioje ceremonijoje dalyvavusių garsenybių buvo airių roko grupės U2 lyderis Bono ir jos gitaristas Davidas Howellas Evansas, pravarde „The Edge“, taip pat aktorė Brooke Shields.

„Tony“ apdovanojimus 1947 metais įsteigė teatralų organizacijos „American Theatre Wing“ komitetas. Jų pavadinimas siekiamas su 1946 metais mirusia aktore, režisiere ir prodiusere Antoinette Perry, kuri daugeliui buvo žinoma kaip Tony.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius