Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TYLOS!“ – teatras eina

Gegužės 11–19 dienomis Vilniuje vyks Tarptautinis teatro festivalis „TYLOS!“. Šiemet festivalis žiūrovus kvies į įspūdingus spektaklius Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre bei supažindins su gimstančiomis spektaklių idėjomis specialiai festivaliui įrengtoje eksperimentinio teatro erdvėje – „Kvartalas“.
„OnTrack“
„On Track“ / MirjamDevriendt nuotr.

Oficialioje Festivalio programoje – Belgijos, Rusijos, Liuksemburgo, bei lietuvių trupių pasirodymai. Tuo tarpu veiksmas „Kvartale“ nepaisys laikrodžių rodyklių ir siūlys žiūrovui tyrinėti šiuolaikinio teatro galimybes, o teatro kūrėjams kurti „čia ir dabar” visas dienas iki vėlaus vakaro arba ankstaus ryto. Festivalio tikslas – į teatrą pritraukti naują, ambicingiausių ir drąsiausių scenos menų kūrėjų bei žiūrovų kartą.

Gegužės 11 dieną 19 val. Vilniaus mažajame teatre festivalį atidarys režisierės iš Liuksemburgo Anne Simon spektaklis „Prometheus: we are the Gods now”. Keičiantis įvairioms literatūros ištraukoms nuo antikinių tekstų iki mokslinės fantastikos, Prometėjaus figūra spektaklyje įgauna įvairias formas: nuo revoliucionieriaus iki būtybės, kaltos dėl nepakeliamos žmogaus būties. Spektaklio kūrėjai nagrinėja nemirtingumo idėją ir mokslinio tobulėjimo sukeltas etikos problemas. Spektaklis vyks anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis su angliškais subtitrais.

Organizatorių nuotr./„Prometheus“
Organizatorių nuotr./„Prometheus“

Festivalį aplankys ir savo naujausius darbus gegužės 12-tą parodys teatro kūrėjai iš Juozo Miltinio dramos teatro. Vilniuje bus parodyta skandalingojo Marko Ravenhillo pjesė „Baseinas (be vandens)“.

Spektaklio režisierė – Monika Klimaitė. Kūrinyje keliamas klausimas – kaip toli gali eiti konkurencijos ir pavydo vedamas žmogus? Tą patį vakarą „Kvartale” monospektaklį pagal A.Camus „Krytį“ publikai pristatys aktorius ir režisierius Marius Meilūnas. Šis spektaklis skelbs teatrinio vyksmo „Kvartale“ pradžią.

„Baseinas (be vandens)“
„Baseinas (be vandens)“

Festivalyje „TYLOS!” įvyks ypatinga premjera „Creeps/Luošiai“. Spektaklis suteiks galimybę, leisiančią stebėti šlubų, paralyžiuotų ir mikčiojančių luošių sensacingą gyvenimą tarsi pro rakto skylutę. Bus daug juoko, pokštų ir nenormatyvinės leksikos. Režisierius Alius Veverskis su jaunų aktorių trupe Vilniaus mažojo teatro scenoje pasirodys gegužės 15 dieną.

Labiausiai intriguojantis Festivalio „TYLOS!” pasirodymas – aktorės ir režisierės Kristien De Proost monologas ant bėgimo takelio gegužės 19-tą.

„On track“ – tai intriguojantis teatro ir performanso susidūrimas. Atlikėja nesustodama bėga ir bėga, tarsi nuo to priklausytų jos gyvybė, bėga atskleisdama vis daugiau jautriausių detalių apie savo vidų ir išorę. Tai intelektualus, gilus ir sujaudinantis kūrinys, nestokojantis gero humoro. Spektaklis vyks anglų kalba.

Savaitė nesibaigiančio teatrinio veiksmo kvies trinti tradicinio teatro ribas ir pažinti šiuolaikišką, performatyvų teatrą ir jo kūrėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius