-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažajame teatre – premjera vaikams „Brangusis atrakcionų parko dėdė“

Vilniaus Mažasis teatras į premjerą kviečia mažuosius žiūrovus. Šį kartą svečiuose – praėjusių metų „Auksinio scenos kryžiaus“ už spektaklį vaikams laureatė Olga Lapina. Jaunąją režisierę premjerai įkvėpė skandinavų literatūra, kuri jai imponuoja atmosfera, ryšiu su gamta, jos gebėjimu atskleisti vaikų mąstymo mechanizmus.
Olga Lapina
Olga Lapina / Asmeninio archyvo nuotr.

Ji kupina įvairių žmogiškų santykių atspalvių, nebijo nevaikiškų temų, tokių kaip mirtis, vienatvė, išdavystė. O. Lapinos manymu, tokiose temose slypi milžiniškas potencialas teatrui.

Spektaklis „Brangusis atrakcionų parko dėdė“, skirtas 4-8 metų vaikams, pasakos apie atrakcionų parke nuobodų darbą dirbantį Dėdę. Mažai su kuo bendraujantį, linksmybių ir triukšmo ne itin mėgstantį herojų nuolat supa grojantis, šokantis ir dainuojantis giminaičių būrys. Kaip šioms dviems pusėms surasti bendrą kalbą? Kaip uždarajam dėdei atsikratyti savo susikaustymo? Kaip linksmajam būriui išmokti jį priimti tokį, koks jis yra?

„Vaikiškas spektaklis labai skiriasi nuo spektaklio suaugusiems būtent iš pedagoginės pusės, nes vaikui, žinodamas jo mąstymo būdą ar poreikius, tu siūlai produktą, kuris jam turėtų būti pavyzdžiu, pamoka. Tu prisiimi pedagoginę atsakomybę: ką duodi vaikui valgyti, tą jis ir virškins. Tokia pozicija profesijoje šiuo atveju yra ir pilietinė, nes publikos krizė, apie kurią visi kalba: kaip ji (publika) keičiasi... Juk publiką reikia ugdyti nuo mažens, o ne imti ir šokiruoti 50 metų namų šeimininkę. Ne, tai irgi yra gerai, bet manau, kad reikia galvoti apie ateitį, apie tą kartą, kuri po to ateis į teatrą. Aš niekada neužsiimčiau teatru, jei vaikystėje nebūčiau sužavėta gerų darbų, nebūčiau mačiusi, kad ten yra tai, kas man aktualu, patinka“, – savo poziciją apie teatro kūrimą vaikams dėsto režisierė.

O.Lapina režisūros studijas baigė Maskvoje, garsiausioje Rusijos teatro meno akademijoje (GITIS), kūrė projektus ir bendradarbiavo su teatro menininkais bei pedagogais Brazilijoje, Meksikoje, Danijoje. Praėjusį sezoną buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ už spektaklį vaikams Rusų dramos teatre „Stebuklingoji kreidelė“.  

Šiuolaikiškai apie toleranciją spektaklyje „Brangusis atrakcionų parko dėdė“ kartu su režisiere judesiu, kalba ir muzika svarstys aktoriai Edmundas Mikulskis, Jokūbas Bareikis, Vytautas Rumšas (jaun.), Kirilas Glušajevas ir Ilona Kvietkutė. Jiems taip pat talkins scenografas Marijus Jacovksis bei muzikinės dalies vadovas Artiomas Tulčinskij.

Spektaklis skirtas 4 – 8 metų vaikams.
Premjera lapkričio 4 d. 12 ir 14 val. Vilniaus Mažajame teatre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius