-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika

Jaudintis, kad po Melagių – juokų ir išdaigų – dienos linksmybių pristigs, tikrai neverta: balandžio 6-ąją Lietuvoje įvyks unikalus komedijos šou „Olé“. Ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnę komedijos karaliai Paul Morocco, Marcial Heredia Fernandez ir Guillermo de Endaya savo vienintelį pasirodymą surengs „Vaidilos“ teatre Vilniuje.
Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika
Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika / „Vaidilos“ teatro nuotr.

„Adrenalino šou“: svaidomos gitaros ir net... kiaušiniai!

„Olé“ – tai unikalus šou, kuriame persipina muzika ir komedija. Tarptautinis kolektyvas – iš Jungtinių Amerikos Valstijų kilęs Paul Morocco kartu su ispanais Marcial Heredia Fernandez ir Guillermo de Endaya – derina flamenko muziką, komedijos, parodijos elementus ir žongliravimą. Scenoje jie virsta El Gypsy, El Gentleman ir El Grotesco personažais, kurių teatrališkumas nepalieka abejingų.

Patys trio nariai save įvardija kaip „loco“ – pamišėlius, kurių pasirodymus gerbėjai vadina „adrenalino“ šou: jų metu skraido ne tik kamuoliukai, svaidomos gitaros, bet ir... kiaušiniai ar deglai. Laimei, daugiau nei 30 metų gyvuojančio kolektyvo atlikėjai meistriškai suvaldo bet ką, kas pakliūna į jų rankas, o visus komedijos elementus apipina virtuozišku gitarų skambesiu.

„Vaidilos“ teatro nuotr./Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika
„Vaidilos“ teatro nuotr./Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika

Anot „The Daily Telegraph“ , „Olé“ programa yra „vienas originaliausių , talentingiausių ir juokingiausių muzikinių šou, kurį kada nors matysite“. O štai Didžiosios Britanijos komedijos naujienų svetainėje „Chortle“ rašoma, kad „turėtum būti miręs, kad nesimėgautum šiuo šou.“

Aistringos muzikos ir juoko perpildytą „Olé“ šou bus galima išvysti balandžio 6 dieną Vilniuje, „Vaidilos“ teatre. Bilietus į pasirodymą platina Vaidilosteatras.lt.

Kaip kilo idėja pasikviesti šią unikalią trupę į Lietuvą?

„Šiandien daugelis mūsų esame įsitempę, pavargę, nerimastingi. Norėjosi, kad „Vaidilos“ teatras praskaidrintų kiekvieno nuotaiką. O „Ole“ kolektyvas priverčia atsipalaiduoti ir prisijuokti iki valios. O gal ir balandžio mėnuo gali būti susietas ne tik su balandžio 1-aja, bet ir pavadintas juoko mėnesiu?“ – siūlo „Vaidilos“ teatro vadovė Inga Kuliavienė.

Apie „Olé“

„Olé“ kūrėjas – Paul Morocco, marokiečių kraujo turintis amerikietis. Jau ankstyvaisiais gyvenimo metais atsiskleidė jo meninė prigimtis – sulaukęs 10 metų berniukas išmoko groti gitara, o 15-os, dirbdamas restorane – žongliruoti trimis citrinomis. 1978 m. jis įstojo į Tarptautinę žonglierių asociaciją, kurioje laimėjo keletą konkursų.

„Vaidilos“ teatro nuotr./Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika
„Vaidilos“ teatro nuotr./Vilniuje pirmąkart įvyks unikalus komedijos šou „Olé“: persipins pokštai ir flamenko muzika

Ilgainiui P.Morocco ėmė rengti gatvės pasirodymus nuo Naujojo Orleano iki Niujorko, kol galiausiai atsidūrė Europoje. 1985 m. jis laimėjo Kardifo gatvės festivalio konkursą, o 1987 m. apsistojo Londone. Jis tapo gerai žinomas vietiniuose komedijų klubuose, o netrukus pradėjo rodytis televizijos laidose ir reklamose: „Saturday Night Live“, „Playdays“, „Vimto“ ir „Worthington“.

1991 m. su vadybininku Glynnisu Hendersonu ir italų muzikantais Alessandro Bernardi bei Antonio Forcione P.Morocco sukūrė 90 minučių trukmės komediją „Olé“. Tais pačiais metais šou Edinburgo festivalyje laimėjo „British Gas Awards“ ir „Scotsman Best Newcomer's Award“ apdovanojimą. 1993 m. „Olé“ pasirodė festivalyje „Just For Laughs“ Monrealyje, taip pat Adelaidės ir Melburno komedijų festivaliuose.

1996 m. prie šou prisijungė dabartinis trio narys, ispanas Guillermo de Endaya, kitais metais – ispanų gitaristas Marcial Heredia Fernández. „Ole“ kartu su gitaristu Ramon Ruiz ir flamenko šokėja Anita La Maltesa rengė pasirodymus Italijoje, įskaitant teatrus ir televiziją. 2005 m. prie kolektyvo prisijungė muzikantas Antonio Gomezas, o tais pačiais metais P.Morocco sukūrė antrąjį šou pagal „Ole“, pavadintą „Lost Locos“. Vėlesniais metais tiek „Olé“, tiek „Lost Locos“ koncertavo Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje, pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius