Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vyks 24-asis Universitetų teatrų forumas

Vilniuje sekmadienį dvidešimt ketvirtąjį kartą vyks Universitetų teatrų forumas, jo pavadinimas – „Ariadnės siūlas“, remiantis antikinio mito simbolika, kad net ir beviltiškiausioje situacijoje slypi išeitis.
Kaukės
Kaukės / „Shuterstock“ nuotr.

Pasak organizatorių, renginio temą padiktavo Rusijos karas Ukrainoje – jo fone viskas įgauna kitokią prasmę. Forume dalyvaus Lietuvos universitetų teatrai, užsienio teatro trupės.

„Net nesitarę mūsų teatrai savo kūryboje, naujuose spektakliuose, dažniausiai liečia skaudžias karo, okupacijos patirtis, bando suprasti, kaip žmonėms pavyksta išgyvenus karo siaubą išlikti žmonėmis. Deja, bet karas Ukrainoje tęsiasi, atrodo, artėja, o galo jam nematyti“, – vieno iš forumo organizatorių VILNIUS TECH pranešime cituojamas universiteto teatro studijos „Palėpė“ meno vadovas Olegas Kesminas.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriaus Romualdo Kliuko teigimu, šis teatrų forumas skirtas ukrainiečiams, kurie kovoja už kiekvieno laisvę gyventi nevaržomoje ir demokratinėje valstybėje.

Pasak O.Kesmino, forumas tęsia anksčiau – po Rusijos invazijos į Ukrainą 2014-aisiais – pasirinktą forumo temą „Kitokia tikrovė“.

„Jungiant, perfrazuojant tų dviejų forumų temas, galiu pasakyti, kad „Kitokia tikrovė“ išsiplėtė, pagilėjo, sukūrė klaidų labirintą, kuriame reikia ieškoti išeities, to „Ariadnės siūlo“, išvesiančio iš blogio labirinto“, – pažymi O.Kesminas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius