-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyčio Jankausko šokio teatras sezoną pabaigs Estijoje

Šį sezoną Vyčio Jankausko šokio teatras užbaigs gastrolėmis Taline, kur jau šį pirmadienį, birželio 11 d., Estijos publikai pristatys spektaklį „Budėjimai“, Lietuvoje pelniusį Auksinį scenos kryžių už geriausią 2008 m. choreografiją.
„Budėjimai“
„Budėjimai“ / Vyčio Jankausko šokio teatro nuotr.

Vytis Jankauskas, kaip vienas Lietuvos šiuolaikinio šokio pradininkų, pakviestas pristatyti savo kūrybą „Fine5“ šokio teatro ir Talino universiteto organizuojamoje konferencijoje „Ištrūkę į laisvę: dvidešimt nepriklausomo šokio metų Baltijos šalyse“. Tris dienas (birželio 10–12 d.) truksiančio renginio organizatoriai siekia jame pristatyti Baltijos šalių ir Sankt Peterburgo šokio raidą nuo 1990-ųjų, kai šiuolaikinis šokis, atitrūkęs nuo institucinio teatro, pradėjo vystytis kaip atskira meno forma. Šio laikotarpio šokio raidą ir jo sąsajas su dabartimi aptars Baltijos šalių ir Sankt Peterburgo šokio kritikai: Vita Mozuraitė, Vadimas Kasparovas, Inta Spaile, Saima Kraning, Heili Einasto ir Evelin Lagle.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad be Lietuvai atstovaujančio Vyčio Jankausko šokio teatro, savo spektaklius konferencijoje pristatys kitų Baltijos šalių ir Rusijos šiuolaikinio šokio pradininkai: Olga Zitluchina, Alexander Kukin ir estų šokio teatras „Fine5“, savo dvidešimtmečio proga specialiai šiam renginiui paruošęs premjerą – šokio spektaklį „Mandala“.

Vyčio Jankausko šokio trupė įkurta 1997 metais, o 2004-aisiais trupei suteiktas profesionalaus šokio teatro statusas. Per 18 metų šis teatras įsitvirtino kaip itin savitas Lietuvos šiuolaikinio šokio fenomenas, nuosekliai einantis savo keliu. Šio kelio „žingsniai“ – tikslaus, apvalyto ir išraiškingo judesio kalbą gryninantys spektakliai. Paskutiniai metai – choreografo ir jo trupės brandos metai, kuriuos vainikavo du Auksiniai scenos kryžiai: šokio spektaklis „Nuskendęs slėnis“ pelnė apdovanojimus už geriausią 2003–2004 metų choreografiją ir muziką, antrąjį aukščiausią teatralų apdovanojimą V.Jankauskas gavo kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“ (2008–2009 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius