-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė pritaria kūrybinei teatrų partnerystei su užsieniu

Vyriausybė pritarė, jog Lietuvos teatrai ir koncertinės įstaigos turėtų galimybę bendradarbiauti su užsienio šalių įstaigomis.
Miuziklo akimirkos
Miuziklas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Teatras Kultūra

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Kultūros ministerijos parengtoms Profesionaliojo scenos meno įstatymo pataisoms, teisiškai apibrėžiančiomis jungtinės veiklos sutarčių su užsienio partneriais sudarymą.

„Tokį kūrybinės partnerystės modelį sėkmingai plėtoja daugelis valstybių, kai dviejų ar daugiau šalių scenos meno įstaigos, sujungdamos savo kūrybinį ir finansinį potencialą, sukuria reikšmingus scenos meno kūrinius, kuriuos sukurti pavieniui neturėtų ekonominių galimybių“, – tvirtina Kultūros ministerija.

Šiuo metu teisės aktai numato galimybę teatrams ir koncertinėms įstaigoms veikti bendrai tik su Lietuvoje įsteigtu juridiniu asmeniu arba užsienio juridinio asmens padaliniu Lietuvoje. Tai, anot ministerijos, nesudarė galimybių scenos meno įstaigoms bendradarbiauti su užsienio teatrais ar koncertinėmis įstaigomis tiesiogiai, kilo problemų bendradarbiaujant su agentūromis, festivalius organizuojančiomis institucijomis.

Įstatymų pataisas dar turės patvirtinti Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius