-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spygliuočių pumpurų ir spyglių nuoviras – natūralus antioksidantas

„Sakingų spygliuočių, tokių kaip pušys ar eglės, pumpuruose ir spygliuose yra daug veiksmingų medžiagų, padedančių išlaikyti gerą nuotaiką ir stiprią sveikatą“, – teigia jaunoji tyrėja Ieva Jakučionytė.
Spygliuočiai
Spygliuočiai / Pauliaus Liepos nuotr.

Juose yra antibakterinių, antioksidacinių savybių, iš jų pagaminti preparatai padeda išvengti peršalimo ligų, sustiprinti imuninę sistemą, sumažinti uždegimų tikimybę.

Norėdami gauti bent dalelę šių medžiagų, namuose nesunkiai galime pasigaminti medžiotojų ir karių mėgstamo gėrimo, kuris pasižymi neįprastu skoniu ir vaistinėmis savybėmis, receptą. Gėrime yra aštuonis kartus daugiau vitamino C, nei stiklinėje apelsinų sulčių. Ši arbata skatina tulžies sulčių ir šlapimo išsiskyrimą, tad ji nepatartina žmonėms, sergantiems inkstų ligomis ir turintiems problemų su šlapimtakiu.

Šį gėrimą pasigaminti yra labai paprasta. Vienai porcijai pasigaminti pakanka saujos sakingo spygliuočio, tokio kaip pušis ar eglė, spyglių ir pumpurų. Juos nuplovus ir sudėjus į puodelį ar arbatinį užplikyti verdančiu vandeniu ir uždengus palikti 10min. Gėrimas puikiai šildo, yra aitroko, bet malonaus skonio ir viliojančio kvapo.

„Šią arbatą pirmą kartą paragavau vasaros mokykloje. Mums su drauge ją parekomendavo stovyklos vadovas, kuris pasakojo apie senelį, tarnavusį armijoje ir daug laiko praleidusį miške. Arbata mums patiko dėl puikaus aromato ir gaivaus skonio“, – savo mintimis dalinosi jaunoji tyrėja.

Rugsėjo 23 dieną „Tyrėjų naktis“ jus kviečia artimiau susipažinti su augalų pasauliu Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių botanikos soduose. Atviruose renginiuose bus pasakojama apie tai, kaip augalus pritaikyti grožiui ir sveikatai, aplinkos gražinimui, apie augalų paplitimą, kilmę ir net galėsite pabandyti augalus klonuoti!

Daugiau informacijos apie „Tyrėjų naktis“ renginius www.tyrėjųnaktis.lt ir http://www.facebook.com/pages/Tyrėjų-Naktis/

„Tyrėjų naktį“ rengia Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga kartu su Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Lietuvos energetikos institutu, Socialinių inovacijų institutu, Šiaulių universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu ir Vilniaus universitetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius