-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecijos meno bienalės laureatė L.Lapelytė festivaliui „Sirenos“ sako 5 „taip“ ir vieną „ne“

Menininkė, viena iš operos-performanso „Saulė ir jūra (Marina)“ kūrėjų ir Venecijos meno bienalės laureatė Lina Lapelytė sako, kad šiandien tikėtis atsakymų, kuriuos būtų galima vadinti „tiesa“ – neįmanoma. Todėl iš jos teatro festivalis „Sirenos“ išgirdo 5 „taip“ ir 1 „ne“.
Lina Lapelytė
Lina Lapelytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

L.Lapelytė su „Sirenomis“ pasikalbėjo apie kiniškus maudymosi kostiumus Venecijoje apdovanotoje operoje-performanse „Saulė ir jūra (Marina)“, ryšio palaikymą per socialinius tinklus, mokinius ir mokytojus.

VIDEO: #TiesaKlaida 5 „taip” ir 1 „ne” iš kompozitorės Linos Lapelytės #Sirenos2019

Operatorė: Alvita Daukantaitė

16-asis Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“ prasideda šiandien ir vyks iki spalio 13 dienos. Festivalio tarptautinėje ir lietuviškoje programoje žiūrovai išvys net 19 spektaklių, iš viso „Sirenose“ – per 30 įvairių renginių, tarptautinis Baltijos dramos forumas ir konferencija, o taip pat – diskusijos, spektaklių aptarimai, koncertai, performansai ir viešai eksponuojami sukurti meno kūriniai, nepatekę į spektaklius. Juos teatro mėgėjai išvys „Sirenų“ klube, erdvėje menui „Kablys + Kultūra“.

Visi festivalio spektakliai ir programa yra čia.

„Tiesa/Klaida“ – tai iš gerų paskatų „Sirenų“ inicijuotas manipuliatyvus vaizdo pokalbis, kuriame kalba rašytojai, teatro režisieriai, aktoriai, scenografai, filosofai, kompozitoriai, muzikos atlikėjai. Tai komentarai apie mūsų ryšius, kasdienybę, skirtingas kartas, mokytojus ir mokinius, jų tarpusavio ryšius, socialinius tinklus, teatrą ir tai, kas greta jo. Šie pokalbiai glaudžiai susiję su teatro festivalio spektaklių nagrinėjamomis temomis.

Festivalio tarptautinę programą ir bilietus rasite čia. Festivalio Lietuvos teatro vitrinos programą ir bilietus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius