-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatro festivalis „Sirenos“ kalbina aktorę N.Savičenko: „Viskas išmislas, viskas išgalvota“

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureate aktorė Nelė Savičenko su prasidedančiu teatro festivaliu „Sirenos“ pasidalijo mintimis apie žmones teatre ir daiktus jame, įskaitant lempas ir prožektorius.
Nelė Savičenko
Nelė Savičenko / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Aktorė taip pat apmąsto vaidmenis ir sezonus, svarsto, ar teatre yra kas nors tikra, ir prisimena žiūrovų reakcijas po kai kurių spektaklių, jiems sakant „mums užtenka šito“, „mes matom tai kasdien per televizorių“, „kam jūs mums tai kišat“.

VIDEO: #TiesaKlaida Aktorė Nelė Savičenko apie teatrą: viskas išmislas, viskas išgalvota #Sirenos2019

Operatorė: Alvita Daukantaitė

16-asis Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“ jau prasideda ir vyks rugsėjo 25-spalio 13 dienomis. Jau šiandien Vilniuje rengiamas Baltijos dramos forumas ir tarptautinė konferencija „Mind the Gap“, kurioje diskutuos scenos meno ekspertai, teatro profesionalai ir akademikai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. 16-ojo festivalio „Sirenos“ tema – „Ryšio klaida“, apjungianti festivalio tarptautinę ir lietuviškąją programą. Visi festivalio spektakliai ir programa yra čia.

„Tiesa/Klaida“ – tai iš gerų paskatų „Sirenų“ inicijuotas manipuliatyvus vaizdo pokalbis, kuriame kalba rašytojai, teatro režisieriai, aktoriai, scenografai, filosofai, kompozitoriai, muzikos atlikėjai. Tai komentarai apie mūsų ryšius, kasdienybę, skirtingas kartas, mokytojus ir mokinius, jų tarpusavio ryšius, socialinius tinklus, teatrą ir tai, kas greta jo. Šie pokalbiai glaudžiai susiję su teatro festivalio spektaklių nagrinėjamomis temomis.

Festivalio tarptautinę programą ir bilietus rasite čia. Festivalio Lietuvos teatro vitrinos programą ir bilietus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius