-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malagos vyskupija supyko dėl gatvės menininko Invader palikto darbo

Malagos vyskupija siekia pašalinti Prancūzijos „miesto akupunktūristu“ save vadinančio gatvės menininko Invader kūrinį, kurį jis be leidimo paliko ant jos pastato, rašo „The Guardian“.
Invader sukurta mozaika Malagoje
Invader sukurta mozaika Malagoje / space-invaders.com nuotr.
Temos: 3 Menas Mozaika Malaga

Vaizdo žaidimuose įkvėpimą randantis prancūzų menininkas teigia sukūręs beveik 3,5 tūkst. darbų 71 mieste visame pasaulyje. Savo svetainėje jis rašo, kad 1998 m. pradėtas „Space Invader“ projektas yra „apie meno išlaisvinimą nuo įprastinių jo nusavintojų, kuriais gali būti muziejai ir institucijos. Kartu tai ir apie „Space Invaders“ išlaisvinimą iš vaizdo žaidimų ekranų ir jų atvedimą į mūsų fizinį pasaulį“.

Naujausias jo pikselinis darbas – flamenko šokėja – sulaukė piktos vyskupijos reakcijos. Bažnyčios atstovai pareiškė nedavę leidimo ant jų pastato sienos palikti mozaiką.

„Malagos vyskupas neabejoja darbo menine kokybe, – teigia vyskupija. – Bet jis mano, kad pastato fasadas, kuris yra kultūros vertybė ir yra saugomas įstatymo, nėra tinkama vieta jam.“

Vyskupija paprašė miesto valdžios mozaiką pašalinti ir pavadino menininko darbą „vizualine pastato tarša“.

Malagos meras Francisco de la Torre sakė, kad bus tariamasi su kultūros departamentu. Nors pažadėjo „padaryti viską, ko prireiks“, jis pridūrė, kad į mozaiką galima žvelgti kaip į pripažinto menininko darbą, kuris turi vertės ir gali atnešti naudos miestui.

Kultūros departamento atstovė Monsalud Bautista sakė, kad Invader paliko dar vieną savo darbą ant įstatymu saugojamo pastato mieste ir dėl to yra pradėtas tyrimas. Jos teigimu, bet kokie veiksmai su saugomu pastatu be tinkamų leidimų gali užtraukti bausmes.

Visgi net jeigu ir bus pripažinta, kad menininkas turėtų sulaukti bent jau baudos, tai padaryti bus sunku. Invader save vadina NLM – Nenustatytu Laisvu Menininku – ir savo tapatybę slepia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius