-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė moteris, įamžinta garsiojoje bučinio per Antrąjį pasaulinį karą fotografijoje

 Moteris, kurią garsioje nuotraukoje įspūdingai bučiuoja pergalę Antrajame pasauliniame kare švenčiantis jūreivis, mirė, pranešė „The New York Times“. Jai buvo 92-eji. Greta Zimmer Friedman mirė nuo plaučių uždegimo, laikraščiui sakė jos sūnus Joshua Friedmanas.
Garsusis Antrojo pasaulinio karo bučinys
Garsusis Antrojo pasaulinio karo bučinys / „Scanpix“/AP nuotr.

Tuomet 21 metų odontologo asistentę G.Zimmer Friedman 1945 metų rugpjūčio 14-ąją Niujorko Taimso aikštėje pačiupo ir pabučiavo pakilios nuotaikos apimtas jūreivis – pasklidus žiniai, kad Japonija pasidavė ir Antrasis pasaulinis karas baigsis.

Tą legendinę nuotrauką padarė fotografas Alfredas Eisenstaedtas; ji buvo išspausdinta per visą puslapį žurnale „Life“ ir tapo viena reikšmingiausių 20-ojo amžiaus Amerikos fotografijų.

2012 metais „Naval Institute Press“ išleistoje knygoje „Bučiuojantis jūreivis: nuotraukos, kuri užbaigė Antrąjį pasaulinį karą, paslaptis“ nurodoma, kad nuotraukoje besibučiuojanti pora yra G.Zimmer Friedman ir George‘as Mendonsa.

Nors jų aistringas apsikabinimas galėtų rodyti ką kita, G.Zimmer Friedman ir G.Mendonsa nebuvo pažįstami ir niekada nebuvo užmezgę romantiškų santykių. Iš tikrųjų nuotraukoje virš to jūreivio peties matyti besišypsanti būsimoji jo žmona, Rita Mendonsa.

2005 metais interviu G.Zimmer Friedman sakė, kad nematė tos nuotraukos iki 7-ojo dešimtmečio, kai išvydo ją bevartydama A.Eisenstaedto nuotraukų knygą.

„Nesu tikra dėl bučinio ... Tiesiog kažkas šventė, – tame interviu prisiminė ji. – Tai nebuvo romantiškas įvykis. Tiesiog – „ačiū Dievui, karas baigėsi“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius