-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Mikutavičiaus kolekcijos paveikslui atsidūrus aukcione, paaiškėjo, jog tyrimas dėl pavogtų kūrinių – sustabdytas

Socialiniuose tinkluose meno mylėtojams ėmus klausinėti, kaip „Christie's“ aukcione atsidūrė Willemo van der Vliet paveikslas, priklausęs pavogtai nužudyto kunigo Ričardo Mikutavičiaus kolekcijai, Lietuvos generalinė prokuratūra įtarimus dėl nelegalios veiklos sklaido – paveikslas dar 2000-aisiais buvo grąžintas kunigo artimiesiems, todėl jo atsidūrimas aukcione neturėtų stebinti. Tačiau ikiteisminis tyrimas dėl lig šiol nerastų kolekcijos vertybių vėl buvo sustabdytas.
Kunigo Ričardo Mikutavičiaus kolekcijos parodos atidarymas
Kunigo Ričardo Mikutavičiaus kolekcijos parodos atidarymas / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė 15min teigė, jog „Christie's“ aukcione parduodamas paveikslas buvo rastas pirminėje ikiteisminio tyrimo stadijoje, 1999 m. vykusių kratų metu: „Po 2000 m. rugsėjo 11 d. teismo nuosprendžio įsiteisėjimo, paveikslas perduotas nukentėjusiesiems, t.y. paveikslas paveldėtas nukentėjusiųjų artimųjų“, – rašoma atsakyme 15min.

Kauno kunigas, poetas, kolekcininkas R.Mikutavičius buvo nužudytas 1998 metais. Kaip pranešė BNS, nusikaltėliai iš kunigo buto pavogė įvairių meno vertybių, įvertintų daugiau nei 1,4 mln. eurų. Nors dalis jų buvo rasta, kur yra likę 18 paveikslų – neaišku.

Prokuratūra informavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl iki šiol nerastų meno vertybių, pavogtų iš R.Mikutavičiaus kolekcijos, buvo vėl sustabdytas šių metų vasarį, po atnaujinimo 2018-aisiais.

„Generalinės prokuratūros ONKT departamente buvo priimtas nutarimas sustabdyti atnaujintą ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu – nužudant R.Mikutavičių dėl savanaudiškų paskatų – gauto turto įgijimo ir realizavimo, meno vertybių kontrabandos ir kitų nusikaltimų.

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas, nes patikrinus tyrimo metu gautą informaciją, ji nepasitvirtino ir nustatyti pagrobtų objektų laikymo vietą nepavyko“, – rašoma atsakyme 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius