Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swallow“ pristato tarptautinę parodą: kviečia pergalvoti popandeminį pasaulį

Penktadienį 18 val. meno komplekse „Sodas 2123“ Vilniuje veikianti erdvė „Swallow“ pristato naują tarptautinę grupinę parodą „Fredo Sandbacko orai“, rašoma pranešime spaudai.
Kadras iš Sebastiano Luetgerto video darbo „NEPRAŠYTAS Nr. 106“, eksponuojamas parodoje „Fredo Sandbacko orai“, 2022 m.
Kadras iš Sebastiano Luetgerto video darbo „NEPRAŠYTAS Nr. 106“, eksponuojamas parodoje „Fredo Sandbacko orai“, 2022 m. / Sebastiano Luetgerto archyvo nuotr.

Parodos kuratoriai Audrius Pocius, Martinas Ebneris bei Ariane Müller teigia, kad ekspozicija – tarsi bandymas susirinkti pasaulį iš pabirusių gabalėlių, iš naujo konstruoti popandeminę realybę bei svarstyti apie tai, ką reiškia prarasti.

Pasak A.Pociaus, „Fredo Sandbacko orai“ – tai ilgai planuota, bet dėl įvairių pasaulį sukrėtusių įvykių savo formą ne kartą keitusi paroda: „Su Ariane ir Martinu apie šią parodą pradėjome svajoti lygiai prieš metus, vis dar pandemijos įkarštyje, vis dar savo uždaruose pasauliuose. Lygiai taip, kaip atsidarantis pasaulis parodė, kaip šie keli metai pakeitę tikrovę ir jos patyrimą, taip ir ši paroda su kiekvienu etapu nuolat organiškai keitėsi tapdama beveik savarankišku, organišku kūnu. Joje rodomi kūriniai kalba apie prarastus objektus – žmones, daiktus, lūkesčius, meno kūrinius, tačiau ji nėra melancholiška. Video, garso kūriniai, piešiniai ir objektai joje pasižymi kandžiu humoru, tačiau piešia šviesą ir viltingą perspektyvą.“

Menininkės ir galerijos „Esther Schipper“ Berlyne nuotr./Ištrauka iš Julios Scher 1996 m. filmo „MTV Pilot“, 1996 metai
Menininkės ir galerijos „Esther Schipper“ Berlyne nuotr./Ištrauka iš Julios Scher 1996 m. filmo „MTV Pilot“, 1996 metai

Parodos atidarymo vakarą „Swallow“ erdvėje lankytojus pasitiks Erico D.Clarko, kultinio grupės „Whirlpool Productions“ atlikėjo, skaitymo performansas, o kiek vėliau – menininkių Michèle Graf & Selina Grüter performansas „Pėstysis“, kurį įkūnys Saulė Noreikaitė ir Hanna Ijäs.

Šiems pasibaigus lankytojai bus kviečiami į „Barą 2123“, kuriame įvyks buvusios britų roko grupės „The Fall“ klavišininknės Eleni Poulou ir Hillary Jefferey, Vokietijos šiuolaikinės muzikos ansamblio „zeitkratzer“ trombonininko, dueto „Organza Ray“ koncertas.

Asmeninio albumo nuotr./Duetas „Organza Ray“ (Eleni Poulou ir Hilary Jefferey)
Asmeninio albumo nuotr./Duetas „Organza Ray“ (Eleni Poulou ir Hilary Jefferey)

Vakarą užbaigs DJ Erico D.Clarko muzikinė selekcija.

Parodoje bus eksponuojami Venecijos meno bienalėje Lietuvą atstovaujančio Roberto Narkaus, Lauros Kaminskaitės, Erico D.Clarko, Michèle Graf ir Selinos Grüter, Sebastiano Luetgerto, Eleni Poulou ir Hilary Jeffery, Ullos Rossek, Julijos Scher, Valerie Stahl von Stromberg, Hannah Weinberger, Martino Ebnerio ir Ariane Müller filmai, garso ir vizualaus meno kūriniai, performansai ir meniniai gestai.

Muzikos agentūros „Your Mom‘s Agency“ nuotr./Ericas D.Clarkas
Muzikos agentūros „Your Mom‘s Agency“ nuotr./Ericas D.Clarkas

Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, parodos atidarymas vyks „Swallow“, ją apžiūrėti bus galima trečiadieniais-penktadieniais 16–19 val. bei šeštadieniais 12–15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius