Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 14-ąją Vilniaus „AV17“ galerijoje – D.Trumpio paroda apie neužbaigtumą

Vasario 14-ąją sostinės „AV17“ galerijoje bus atidaryta Dainiaus Trumpio personalinė paroda „Neužbaigtumo galimybė“.
Dainius Trumpis. „Neužbaigtumo galimybė“
Dainius Trumpis. „Neužbaigtumo galimybė“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Paroda Menas
Organizatorių nuotr./Dainius Trumpis. „Neužbaigtumo galimybė“
Organizatorių nuotr./Dainius Trumpis. „Neužbaigtumo galimybė“

„Neužbaigtumas tampa šios parodos kūrinių atsiradimo ir egzistavimo motyvu. Autorius orientuojasi ne į kūrinių, kaip galutinių kūrybinio proceso rezultatų pateikimą, o jų, kaip nuolatinių idėjų skleidimosi bei kūrybinio potencialo išryškinimo variklį“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kai objektas savo atsiradimui neturi suplanuotos ar įsivaizduojamos pabaigos, jame atsiranda daug galimybių“, – teigia parodos autorius.

Parodoje eksponuojami darbai – asambliažai ir skulptūrinės kompozicijos – savo medžiagiškumu bei semantika atspindi urbanistinius ir gamtinius elementus.

„Besikeičiančio miesto vaizdai, naujai atsirandantys ir nykstantys jo ženklai, menininko konstruojami ir dekonstruojami, siekiant atskleisti neišbaigtumo motyvus miesto peizaže. Besikeičiančių laikų palikti sluoksniai, vaizdų ir informacijos perkrova darbuose atsispindi sustabdant kūrinių formavimo eigą, leidžiant atsiskleisti tarpsnio „iš-į“ žavesiui“, – teigiama pranešime.

Anot parodos organizatorių, viena iš pasikartojančių temų menininko kūryboje – gamta ir natūra – parodoje priešinama urbanizacijai, tačiau išlaikomas atstumas, atliekant stebėtojo rolę: „Natūrali gamtos eiga, jos cikliškumas priešpastatomas žmogaus kuriamam daiktiškam pasauliui ir jo chaosui. Įjungdamas gamtą, kaip pirmapradį motyvą, autorius kelia pamatinį klausimą apie daiktų, o kartu ir žmogaus susikurto pasaulio esmę“.

D.Trumpis baigė tapybos magistrantūrą Šiaulių universitete, Menų fakultete, stažavosi TAIK universitete Suomijoje. Nuo 2009 m. – Lietuvos Dailininkų sąjungos narys. Menininkas yra surengęs ne vieną personalinę parodą, įvertintas kultūros ir meno premijomis Lietuvoje ir užsienyje.

Organizatorių nuotr./Dainius Trumpis. „Nuojauta“
Organizatorių nuotr./Dainius Trumpis. „Nuojauta“

D.Trumpis savo kūryboje derina skirtingas meninės raiškos formas, tokias kaip tapyba, skulptūra ir objekto menas, kuria asambliažus, skulptūrines kompozicijas ir paveikslus. Kūrėjas darbuose dažnai analizuoja socialines, psichologines ir filosofines temas. Menininko kūrybiniai įkvėpimai apima platų lauką, įtraukiantį įvairius pasaulinius įvykius ir realijas, darbuose dažnai atsispindi autoriaus kelionių patirtys, skirtingi kultūriniai ir geografiniai kontekstai.

D.Trumpio paroda „Neužbaigtumo galimybė“ Vilniuje galerijoje „AV17“ veiks iki kovo 9 dienos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kultūros savaitės apžvalga: įspūdžiai iš naujų parodų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius