Ingredientai
- Vištiena 2 kg kokybiškos vištienos ketvirčių, padalintų pusiau
- Šafranas 0,5 arbat. š. arba 1 šaukštelis ciberžolės; jei naudojate šafraną, prieš dėdami į marinatą, užpilkite šaukštu karšto vandens ir palaikykite 5 minutes
- Citrinos sultys 160 ml
- Jogurtas 160 ml
- Alyvuogių aliejus 160 ml
- Petražolės 4 valg. š. smulkiai pjaustytų
- Imbieras 1 valg. š. šviežio, smulkiai tarkuoto
- Juodieji pipirai 2 arbat. š. grūstų
- Svogūnai 2 vnt. smulkiai sukapoti ir patraiškyti, kad „paleistų“ sultis
- Druska 20 g
Kaip gaminti
1. Pirmiausia visus marinato ingredientus gerai sumaišykite, tuomet užpilkite vištienos gabaliukus, lengvai išmaišykite ir palikite šaltai marinuotis 12 valandų.
2. Prieš kepant, vištieną išimkite iš marinato, nuvalykite nuo jos svogūnų gabaliukus ir nusausinkite.
3. Šitaip marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies 200 laipsnių temperatūroje, karts nuo karto apverčiant ir aptepant išlydyto sviesto, citrinos sulčių, druskos ir grūstų juodųjų pipirų glazūra. Tinkamai iškepusioje vištienoje jausis ir dūmų skonis.