Ingredientai
- Vištiena 6 vnt. šlaunelių be kaulo
- Šalotinis svogūnas 6 vnt.
- Ryžių degtinė sakė 4 valg. š. padažui
- Sojos padažas 5 valg. š. padažui
- Mirinas 1 valg. š. padažui
- Cukraus pudra 1 arbat. š. padažui
- Kukurūzų krakmolas 0,5 arbat. š. sumaišyto su šaukštu vandens; padažui
Kaip gaminti
Yra kelios „jakitori“ padažo rūšys, šiandien jums siūlau išbandyti be druskos, bet su cukrumi. Ypatingo skonio suteiks sakė ir mirino padažas.
1. Pirmiausiai bambukinius iešmelius bent pusvalandžiui pamerkite į vandenį.
2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus krakmolą.
3. Užvirinkite padažą ir ant mažos ugnies pavirkite apie 10 minučių. Supilkite išmaišytą vandenyje krakmolą ir dar pakaitinkite padažą, kol sutirštės (jei padažas per tirštas – įpilkite vandens).
4. Supjaustykite vištieną ir svogūnus „kąsneliais“.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (grilio režimas). Arba pasiruoškite žarijas kepsninėje.
6. Suverkite vištienos gabalėlius paeiliui su svogūno gabalėliais ant iešmelio.
7. Kepkite orkaitėje ant grotelių arba kepsninėje, kelis kartus aptepdami vištieną padažu. Kepkite, kol kepsneliai bus iškepę, bet minkšti.
8. Patiekite vienus arba su ryžiais ir valgydami būtinai kepsnelius pavilgykite likusiame „jakitori“ padaže.