Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 05

„Burbulų“ nebus: pokalbyje su LKL Eurolyga kėlė tik vieną klausimą

Nors sezono pradžią jaukia koronaviruso atvejai, dėl kurių tenka atidėti nemažą dalį rungtynių, Eurolyga „burbulo“ ar kitų ryžtingų ėjimų dar nesvarsto.

Eurolyga startavo vos prieš kiek daugiau nei mėnesį, o jau 9 rungtynės buvo nukeltos į tolimesnį laikotarpį dėl koronaviruso atvejų.

Jų jau turėjo daugiau nei pusė turnyro komandų – tik septyni klubai iš 18 kol kas išvengė teigiamų pavojingo viruso testų rezultatų ir iš to iššauktų problemų.

Tarp tų, kurie jau sulaukė teigiamų testų atsakymų, buvo ir Kauno „Žalgiris“. Jei Joffrey Lauvergne'o teigiamas testas, pasirodo, buvo klaidingas, tai Rokui Jokubaičiui praėjusį šeštadienį jau tikrai buvo nustatytas COVID-19, išvedęs veržlųjį žalgirietį iš rikiuotės neapibrėžtam laikotarpiui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Situacija negerėja ir aplink krepšinį – vis daugiau šalių užsidaro karantinuose, o kai kurios, pavyzdžiui Prancūzija, jau pristabdė ir krepšinio čempionatus.

Europoje imta svarstyti, kad priemonių gali tekti imtis ir Eurolygai, galbūt kuriant komandų „burbulus“ arba kitaip keičiant turnyro formatą.

Tam nebūtų prieštaravęs ir Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius, 15min sporto redaktoriui Kęstui Rimkui sakęs, jog sutiktų „atiduoti“ „Žalgirį“ 2-3 savaičių trukmės Eurolygos „burbului“.

TAIP PAT SKAITYKITE: LKL prezidentas laiko pagalbos rato variantą Kauno „Žalgiriui“ dėl Eurolygos

Tačiau bent jau kol kas Eurolyga šio ar kitų sprendimų nesvarsto. Tą 15min patvirtino ketvirtadienį pokalbį su Eurolygos vadovais turėjęs LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

„Pirmiausia, visi dalyvavę lygų atstovai pasidalino dabartine situacija, – apie nuotoliniu būdu surengtą Eurolygos ir nacionalinių Europos krepšinio čempionato atstovų konferenciją pasakojo R.Brazauskas. – Eurolyga pasakė, jog nėra jokios kalbos apie „burbulus“ ar rungtynių atšaukimus, tik apie tai, kad tos rungtynės, kurios yra ar bus atidėtos, kad visos suinteresuotos šalys geranoriškai bandytų surasti datas, kada rungtynės galėtų būti peržaistos.“

Nėra jokios kalbos apie „burbulus“.

Anot LKL generalinio direktoriaus, be pokalbių apie nukeltų rungtynių perkėlimą, jokių konkrečių idėjų ar planų Eurolyga neišsakė.

Nebuvo kalbėta ir apie Ettore Messinos pasiūlymą.

Italijos krepšinio profesorius, vadovaujantis Milano „Olimpia“ žaidimui, pirmadienį nustebino krepšinio visuomenę savo išstojimu, kai siūlė stabdyti Eurolygą ir kitus tarptautinius turnyrus 3-4 mėnesiams, per kuriuos būtų sužaisti ir užbaigti nacionaliniai čempionatai.

Eurolyga, Europos taurė ir FIBA Čempionų lyga, anot italo, galėtų būti pratęstos vasarį, kai komandos jau būtų nusimetusios nuo kupros vietines lygas, o ir viruso situacija Europoje galbūt jau būtų pagerėjusi.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ettore Messina
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ettore Messina

Visgi Eurolyga dar tą pačią dieną suskubo paneigti spekuliacijas apie tai, jog toks variantas, kokį pasiūlė E.Messina, yra svarstomas, o apie jį neužsiminė ir pokalbiuose su nacionalinių lygų vadovais.

Įdomu tai, kad priešingai nei manė R.Milašius, Eurolyga ryžosi kalbėtis ne su kiekviena šalimi atskirai, o iš karto su visų lygų atstovais.

Vis dėlto prieštaravimų ir požiūrio į dabartinę situaciją išsiskyrimo, anot R.Brazausko, nebuvo.

„Niekas neturėjo jokių pretenzijų, kadangi Eurolyga nelenda į savaitgalius, kuriais vyksta nacionaliniai čempionatai. Pirmiausia, Eurolyga tariasi su klubais, tais, kurie turi sužaisti atidėtas rungtynes. Jeigu susidaro kažkokia situacija, kad tai liečia nacionalines lygas, tai buvo pasakyta, kad kreipsis į nacionalines lygas“, – aiškino vienas LKL vadovų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Romualdas Brazauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Romualdas Brazauskas

Pagrindo prieštarauti ar reikšti pretenzijas neturėjo ir LKL, nors šią savaitę jau pasitaikė pirmasis atvejis, kai buvo nukeltos tarptautinės Lietuvos klubo rungtynės.

Koronavirusui apgobus Panevėžio „Lietkabelio“ klubą, buvo atidėtos aukštaičių Europos taurės rungtynės su Bolonijos „Virtus“ komanda. R.Brazauskas atskleidė, kad susitikimas tarp Lietuvos ir Italijos komandų bus sužaistas lapkričio pabaigoje, prieš nacionalinių rinktinių „langą“.

„Mes, Lietuvos krepšinio lyga, kol kas neturime tokių atvejų (kai Eurolyga kreiptųsi dėl rungtynių perkėlimo – aut.past.). „Žalgiris“ yra sužaidęs visas rungtynes, o „Lietkabelio“ atidėtos rungtynės, kurios turėjo vykti vakar, jau yra numatytos sužaisti už kelių savaičių“, – sakė R.Brazauskas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ – Bolonijos „Virtus“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ – Bolonijos „Virtus“

Įdomu tai, kad tai buvo bene pirmasis Eurolygos pokalbis su nacionalinių čempionatų rengėjais apie koronaviruso situacijos suvaldymą.

R.Milašius teigė, kad pastarąjį kartą Eurolygos susirinkime dalyvavo gal prieš ketverius metus, nes, kaip ir kiti nacionalinių lygų vadovai, tiesiog nebebuvo kviečiamas į Eurolygos būstinę Barselonoje.

Vis dėlto, R.Brazausko teigimu, ketvirtadienį įvykęs dialogas tarp Eurolygos ir Europos krepšinio lygų vadovų jau buvo neišvengiamas.

„Manęs (kvietimas kalbėtis – aut.past.) nenustebino, nes turėjo jis įvykti anksčiau ar vėliau. Eurolygos kuruojamos varžybos, Eurolyga ir Europos taurė, yra susiję su nacionaliniais čempionatais. Tas pokalbis buvo neišvengiamas, anksčiau ar vėliau“, – tikino R.Brazauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius