Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 20

„Čia krenta raudonos žvaigždės“: Kaune – įspūdingas palaikymas „Žalgiriui“ ir Ukrainai

Kauno „Žalgirio“ arenoje šiandien – ypatingas vakaras. Į laikinąją sostinę atvykusią Belgrado „Crvena zvezda“ komandą sausakimšos tribūnos pasitiko ypatingu palaikymu ir savo numylėtinių komandai, ir Ukrainai.
Sirgalių palaikymas Ukrainai
Sirgalių palaikymas Ukrainai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Putin ch**lo!“ – ant parketo apšilimui išbėgančius Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkus pasitiko Kauno „Žalgirio“ sirgaliai.

Sunku buvo girdėti ir rungtynių pranešėjo Vaido Leliugos skaitomas serbų klubo trenerių ir žaidėjų pavardes – tokio kurtinančio švilpimo Nemuno salos arenoje neteko girdėti seniai, o galbūt niekada.

Papildomas dėmesys šioms rungtynėms buvo iššauktas praėjusių metų įvykių, kai balandį „Crvena zvezda“ krepšininkai, sulaukę nurodymo „iš aukščiau“, atsisakė laikyti Ukrainos palaikymui skirtą plakatą „Žalgirio“ arenoje.

Apie Ukrainos palaikymą kalbų nė negali būti ir per „Crvena zvezda“ namų rungtynes – ten greičiau išvysi plevėsuojančias Rusijos vėliavas ar marškinėliais su Z raide pasidabinusius sirgalius, nei Ukrainos dvispalvę.

Iš širdies sugiedoję Lietuvos himną, „Žalgirio“ sirgaliai į savo vietas nesėdo – mojuodami dviem tūkstančiais „Green White Boys“ paruoštų žalių ir baltų vėliavų kūrė įspūdingą atmosferą prieš rungtynių startą ir joms jau prasidėjus.

VIDEO: Įspūdinga atmosfera „Žalgirio“ arenoje

„Žaliai balta karalystė – kur krenta raudonos žvaigždės“, – skelbė „Žalgirio“ sirgalių paruoštas transparantas, apeliuodamas tiek į serbų klubo pavadinimo vertinį (raudona žvaigždė), tiek į komunizmo, nugalėto Lietuvos nepriklausomybės siekio prieš tris dešimtmečius, simbolį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sirgalių palaikymas Ukrainai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sirgalių palaikymas Ukrainai

Būtent „Žalgirio“ sirgalių grupuotė dar prieš rungtynes kvietė į šį mačą su serbų komanda atsinešti kuo daugiau ukrainietiškos atributikos.

Kauniečiai ir miesto svečiai į tai įsiklausė. Per pirmąją minutės pertraukėlę arena nusidažė mėlyna ir geltona spalvomis – skambant ukrainietiškai melodijai, sirgaliai kėlė šimtus Rusijos pradėto žiauraus karo draskomos valstybės vėliavų.

VIDEO: Ukrainos vėliavų jūra „Žalgirio“ arenoje

Nors „Green White Boys“ ir „Žalgirio“ atstovai prašė to nedaryti siekiant išvengti serbų provokacijų, „Žalgirio“ arenoje rungtynių metu buvo iškabinta ir mažiausiai viena NATO – gynybinio aljanso, keliančio prastus prisiminimus prieš daugiau nei 20 metų Kosovą draskiusiems serbams – vėliava.

Daugiau nei 15 tūkst. sirgalių užkurti žalgiriečiai jau nuo rungtynių pradžios susikrovė pranašumą ir su papildoma energija smaugė varžovus gynyboje, siekdami 12-osios pergalės šį sezoną prieš vieną pagrindinių konkurentų dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose.

Nors serbai buvo perėmę iniciatyvą ir pirmavo 7 taškais ketvirtajame kėlinyje, galinga „Žalgirio“ atkarpa 13:0, kurią vainikavo du šaltakraujiški Edgaro Ulanovo tritaškiai, lėmė emocingą kauniečių pergalę 71:66, užkėlusią „Žalgirį“ į penktąją vietą Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius