Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

G.Bartzokas tikisi dar sugrįžti į Kauną: „Čia laimėti visada sudėtinga“

Eurolygos lyderių dirigentas Georgios Bartzokas vos nenusvilo nagų fantastiškoje „Žalgirio“ arenos atmosferoje, bet graikas viliasi dar sugrįžti į Kauną – jei ne per atkrintamąsias varžybas, tai per finalo ketvertą.
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į Rowaną Atkinsoną iš išvaizdos panašus Pirėjo „Olympiakos“ treneris tarsi žymus britų aktorius rodė savo aktorinius sugebėjimus demonstruodamas nepasitenkinimą, kai antrajame kėlinyje Laurynas Birutis ėmė devintą „Žalgirio“ kamuolį puolime, o kauniečiai vienu metu turėjo 6 taškų pranašumą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

Bet „Olympiakos“ strategą nuo papildomų žilų plaukų atsiradimo gelbėjo solo šou kūręs Shaquielle'as McKissicas.

7,9 taško per susitikimą Eurolygoje šį sezoną renkantis krepšininkas dominavo visuose žaidimo komponentuose – rinko taškus greitose atakose ir po prasiveržimų, periminėjo kamuolius iš žalgiriečių, dalino perdavimus komandos draugams.

Amerikietis netgi naudojosi „Žalgirio“ rizika pataikydamas tritaškį, o po savo tolimo metimo net pasiuntė oro bučinį link „Žalgirio“ atsarginių suolo, taip šiek tiek primindamas žaliai-baltiems ir vos prieš kelias dienas čia mojavusį Vilniaus „Ryto“ lyderį Marcusą Fosterį.

Iš viso per antrą ketvirtį Sh.McKissicas pelnė 13 taškų, surinko 19 naudingumo balų ir vienas vedė „Olympiakos“ į priekį 40:34 po 20 žaidimo minučių.

G.Bartzokui nebuvo dėl ko pykti po ilgosios pertraukos, kai „Olympiakos“ žaidėjai su 12 taškų per trečią kėlinį pelniusiu Saša Vezenkovu priešaky tarsi patyrę chirurgai pjaustė „Žalgirio“ gynybą ir provokavo vieną klaidą po kitos bei krovėsi dviženklę 14 taškų persvarą.

Bet per anksti patikėję pergale graikai atleido pėdą nuo akseleratoriaus pedalo ir leido kovingam „Žalgiriui“ sugrįžti į kovą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

11 Tomo Dimšos taškų, trys Rolando Šmito tritaškiai ir „Žalgiris“ prasidedant paskutinei minutei jau sėdėjo vairuotojo sėdynėje – 72:70.

Bet paskutinėmis akimirkomis šaltesni buvo Eurolygos lyderių nervai.

Shaquielle'as McKissicas išprovokavo Rolando Šmito pražangą ir sumetė dvi baudas iš trijų, išlygindamas rezultatą, o Saša Vezenkovas likus 6,7 sek. pataikė NBA žvaigždės šūvį priminusį metimą ir suteikė savo komandai pranašumą.

Edgaras Ulanovas paskutinėje atakoje pataikyti nesugebėjo ir „Olympiakos“ dramatiškai išsivežė pergalę iš Kauno 74:72.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Per pastaruosius 20 mačų visuose turnyruose tik kartą suklupę „raudonieji“ tapo pirmąja komanda, užsitikrinusia vietą atkrintamosiose varžybose, o komandos strategas G.Bartzokas viliasi, kad dar sugrįš į Kauną – tik jau per gegužę čia vyksiantį finalo ketvertą.

„Buvo tikras mūšis, kokio ir tikėjomės, – po rungtynių kalbėjo su pertrauka penktą sezoną Pirėjuje dirbantis 57-erių specialistas. – „Žalgiris“ nepasidavė, kai pirmavome 14 taškų. Padarėme kvailų klaidų ir suteikėme jiems progas pataikyti tris ar keturis svarbius tritaškius bei taip sugrįžti į rungtynes. Bet pabaigoje nuvedėme kamuolį ten, kur ir norėjome – Vezenkovui, o po to apsigynėme. Tai buvo pergalė, pasiekta vienu sprendimu.

Čia laimėti visada sudėtinga. Atmosfera, kurią girdėjote ir matėte, mums buvo sunku žaisti tokioje aplinkoje. Vertiname tai ir sveikiname bei linkime sėkmės „Žalgiriui“.“

– Paminėjote, kad paskutinė ataka vyko taip, kaip ir suplanavote. Ar tokiose situacijose S.Vezenkovas pats prašo kamuolio, ar jūs, matydamas, kad jis „karštas“, pasitikite juo?

– 50-50. Viską lemia pasitikėjimas, kurį jis turi komandos draugais, kad šie jam duos kamuolį. Žaidėme pikenrolą aukštai su juo, tikėjomės, kad jie keisis gynyboje, prieš jį atsidūrė žemesnis oponentas. Norėjome jam duoti kamuolį. Bet kartais taip nenutinka, nes varžovai gynyboje pasielgia kitaip. Šiuo atveju norėjome suteikti jam pranašumą žaisti nugara į krepšį ir mums pavyko. Nors žinoma, tai buvo gerai uždengtas ir labai sudėtingas metimas.

– S.Vezenkovas žaidžia MVP lygio sezoną. Ar galite tikėtis iš jo dar daugiau?

– Jis turi toliau dirbti su tokiu pačiu požiūriu, kautis kiekvienose rungtynėse ir treniruotėje. Saša yra nuostabus žaidėjas, bet matote, kiek daug metimų iš po krepšio jis įmeta judėdamas be kamuolio. Jis labai protingas ir gerai nusprendžia, kada kirsti po krepšiu. Bet reikia paminėti ir tai, kiek perdavimų jis sulaukė iš komandos draugų prakirtęs po krepšiu – tai nutiko mažiausiai 6 ar 7 kartus. Daugelį tų perdavimų atliko Moustapha Fallas. Saša gerai juda be kamuolio, bet komanda gerai randa jį tada, kai jis nori kamuolio. Manau, kad net ir šis nuostabus jo pasirodymas daugiausiai buvo nulemtas komandinio darbo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– M.Fallas pagerino karjeros rekordą surinkdamas 7 rezultatyvius perdavimus. Kaip paaiškintumėte tokį jo pasirodymą?

– Tie, kurie seka jo žaidimą, žino, kad jo didžiausia stiprybė yra perdavimai. Jis gali atlikti perdavimą iš po krepšio, iš vidutinio nuotolio, toliau nuo krepšio. Jis nuostabiai išlaukia tinkamiausio meto ir puikiai mato aikštę. Šiandien jis pasinaudojo atsilaisvinusiais komandos draugais, jei gerai pamenu, po jo perdavimų metimus pataikė McKissicas, Vezenkovas, Isaiah Canaanas, kiti žaidėjai. Be to, mes dar prametėme kelis metimus pirmoje pusėje, po kurių jis būtų galėjęs turėti gal netgi 9 rezultatyvius perdavimus. Tokio ūgio žaidėjui turėti tokią savybę nėra dažnas reiškinys. Bet jis tai turi ir mes džiaugiamės turėdami jį savo komandoje.

– Gali būti, kad atkrintamosiose jums teks žaisti prieš „Žalgirį“. Ar norėtumėte sugrįžti į šią areną per ketvirtfinalio kovas?

– Žinau tik tai, kad norime čia sugrįžti per finalo ketvertą, jei tai įmanoma (šypsosi). Bet žinote, nieko negalime priimti kaip savaime suprantamo dalyko. Mums dar liko penkerios rungtynės iki reguliariojo sezono pabaigos. Turime išlikti sveiki, tvarkaraštis yra sudėtingas visoms komandoms, žaidžiame daug rungtynių. Turime išlikti švieži, susifokusavę. Bet negaliu skųstis, nes kol kas tai ir darome, esame pirmi lentelėje. Turime gerą komandą, gerą tarpusavio supratimą, tiesiog turime išlikti sveiki ir išlaikyti formą bei koncentraciją.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Žinoma, žaisime atkrintamosiose, tik dar nežinome prieš kurią komandą, nes vis dar vyksta fantastiška kova tarp komandų, kurios nori patekti į atkrintamąsias.

– Jūsų komanda tapo pirmąja, užsitikrinusia vietą atkrintamosiose. Ar dabar jūsų pagrindinis tikslas – finišuoti pirmiems reguliariajame sezone, ar tiesiog norite turėti namų aikštės pranašumą ir nesirūpinate dėl pirmos vietos?

– Tikime, kad visos komandos, kad ir kuri užimtų 8, 7, 6 ar 5 vietą, yra nuostabios. Nematau nė vienos silpnos komandos. Net ir tos komandos, kurios galimai nepateks į atkrintamąsias, pavyzdžiui, Milanas dabar žaidžia nuostabiai, „Anadolu Efes“ pralaimėjo šiandien, jiems dabar bus sudėtinga pasiekti aštuonetą. Vyksta didžiulė kova ir netikiu, kad yra komanda, kurią galėtum pasirinkti.

Turime išlaikyti tą patį požiūrį, eiti į rungtynes po rungtynių. Pirmas mūsų tikslas buvo pasiekti atkrintamąsias, antras tikslas – užsitikrinti namų aikštės pranašumą. Jei būsime pirmi, būsime laimingi. Jei ne – jokių problemų, nes visos 5-8 vietas užėmusios komandos yra labai stiprios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius