Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 16

Graikų žiniasklaida prieš mūšį Kaune: dega ne tik „Žalgiris“, dega ir „Panathinaikos“

„Gyvenimo ir mirties“ mūšis – taip Graikijos žiniasklaidoje pristatoma šį vakarą Kaune vyksianti Eurolygos autsaiderių dvikova. Graikai pabrėžia, kad košmarišką sezono startą išgyvena ne tik Lietuvos čempionai, nuvilia ir Atėnų „Panathinaikos“.

„Šio sezono Kauno „Žalgiris“ neprimena tos komandos, kuri vos prieš trejus metus, treniruojama Šarūno Jasikevičiaus, žaidė Eurolygos finalo ketverte“, – konstatuoja Giannis Stavroulakis iš Gazzetta.gr.

„Tuo metu „Žalgiris“ buvo etalonas Eurolygoje. Sirgaliai užpildydavo areną, kurdami turbūt geriausią atmosferą lygoje, bet sezono startas 0:9 kelia vis didesnį susirūpinimą“, – priduria graikų žurnalistas.

15min jau praėjusią savaitę skaičiavo, kad „Žalgiris“ prie antirekordo artėja ir tribūnose. Paskutinį mačą su Berlyno ALBA Kaune stebėjo 8170 sirgalių, tai yra tik 20 aistruolių daugiau nei 2014 m. vasario 13-osios „Žalgirio“ rungtynėse su Belgrado „Partizan“ (8 150).

„Tai bus gyvenimo ir mirties mūšis. Šeimininkai sieks pirmosios pergalės, o jei jos iškovoti nepavyks, labai tikėtina, kad bus imtasi naujų pokyčių komandos sudėtyje (ir ne tik)“, – rašo Tolis Kotzias iš SDNA.

„Panaši situacija ir „Panathinaikos“ klube. Taip, komanda turi dvi pergales, bet jei neiškovos trečiosios, tuomet problemos, kurios ir dabar yra didelės, dar padidės“, – tęsė T.Kotzias.

Šiame sezone „Panathinaikos“ kol kas pralaimėjo visas penkias išvykas Eurolygoje, o paskutinį sykį – Belgrade – į kaulus gavo net 33 taškais. Vos du mačus iš devynių laimėję „žalieji“ Eurolygoje lenkia tik „Žalgirį“.

„Natūralu, kad „Panathinaikos“ atsitvėrė tylos siena, nes turnyrinėje lentelėje žengia tik priešpaskutinis, – apie komandos atsiribojimą nuo žiniasklaidos rašo E-Thessalia.gr. – Tačiau savaitgalį Graikijoje jau buvo iškovota įspūdinga pergalė 100:75 prieš AEK klubą.“

„Pirminė priežastis, kodėl „Panathinaikos“ sezoną pradėjo 2:7, yra traumos. Komanda neturi prabangos prarasti N.Nedovičių, I.Papapetrou ar G.Papagiannį tai vienose, tai kitose rungtynėse. Treneris Dimitris Priftis kol kas turi labai rimtų pasiteisinimų“, – teigė T.Kotzias.

30-metis Nemanja Nedovičius nežais ir Kaune. Serbui atsinaujino šlaunies trauma, todėl jis liko Atėnuose ir neatvyko į Kauną.

„Žalgiriui“ 0:9 startas yra blogiausias Eurolygoje per klubo istoriją, o graikai, pasinaudodami proga, savo skaitytojams priminė ir juodžiausius įrašus visos lygos metraščiuose.

„2001–2002 metų sezone Londono „Towers“ ekipa pralaimėjo visas žaistas rungtynes, užfiksuodama rezultatą 0:14. Tai buvo paskutinis kartas, kai Eurolygoje žaidė komanda iš Anglijos“, – rašė Gazzetta.gr.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius