Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 02

Graikų žiniasklaida įsiutusi: „Prapylėm komandai, kuri šį sezoną nieko nepasieks“

Pirėjo „Olympiakos“ strategą Giorgios Bartzoką smarkiai nuvylė Eurolygos startas, kurio pirmajame mače jo auklėtiniai paskutinių sekundžių dramoje krito prieš Kauno „Žalgirį“. Anot graiko, šis pralaimėjimas – arogancijos kaina. Panašiai į nesėkmę sureagavo ir graikų žiniasklaida.

„Jeigu esame arogantiški, tai galiausiai turime ir sumokėti už tai. Nuo pat pradžių buvome įsitempę, treniruotėse žaidžiame kur kas greičiau. Mačiau daug dvejojančių ir neryžtingų vyrų. Komanda turi parodyti, kad gali susitvarkyti su spaudimu, o ne elgtis arogantiškai“, – po mačo širdo G.Bartzokas.

Panašiomis nuotaikomis graikų nesėkmę pasitiko ir šios šalies žiniasklaida.

„Vienintelis dalykas, ko tikėjomės Eurolygos starte, buvo pergalė ir jokių kitų minčių. Bet ji taip ir neatėjo. Pralaimėjimas netikėtas. Kodėl netikėtas? Todėl, kad trečio kėlinio viduryje turėjome vienuolikos taškų persvarą ir tris minutes žaidėme tikrai įspūdingą krepšinį. Pralaimėjimas apmaudus ir dėl to, kad jis patirtas prieš komandą, kuri šį sezoną nepasieks nieko įspūdingo“, – „Oly“ nesėkme negalėjo patikėti gazzetta.gr apžvalgininkas Kostas Melayessas.

VIDEO: Roko Jokubaičio žvaigždės valanda: lemiami 19-mečio metimai, atnešę „Žalgirio“ pergalę

„Suprantame, kad sezonas tik prasidėjo, bet „Olympiakos“ krepšininkai vis tiek padarė labai nedaug, ko iš jų reikalavo treneris. Vienintelis teigiamas aspektas šiose rungtynėse – kova dėl atšokusių kamuolių. Bet ir tais antraisiais šansais nebuvo tinkamai pasinaudota. Žaidėjai tik puolė ir visiškai nesirūpino gynyba“, – po pralaimėjimo toliau niršo gazzetta.gr.

Anot apžvalgininkų, „Olympiakos“ ketvirtadienį akivaizdžiai pritrūko proto ir nepavyko susitvarkyti su psichologiniu spaudimu. Vienintelė išimtis – keletą kartų sunkiais momentais patraukęs veteranas Vassilis Spanoulis.

„Labai keistas vakaras. Eurolygos premjera visiškai nenusisekė. Pradžia teikė vilčių, tačiau pabaigoje akivaizdžiai pritrūko energijos. Iki pat trečiojo kėlinio pabaigos „Žalgiris“ atrodė susitaikęs su savo liūdnu likimu, tad reikėjo toliau spausti akceleratorių, bet buvo nuspręsta toliau glostyti varžovą ir šis žaidimas su ugnimi baigėsi skausmingu gaisru“, – konstatuoja „Sport 24“ reporteris Harris Stavrou.

VIDEO: „Žalgirio“ grožybės: skrydžiai, blokai ir drąsūs R.Jokubaičio yriai pergalės link

Jis savo komentaro pabaigoje atiduoda duoklę ir nuostabiai rungtyniavusiems „Žalgirio“ gynėjams Mariui Grigoniui ir Rokui Jokubaičiui.

„Jie buvo nuostabūs. Pirmasis žaidė 32 minutes ir pataikė neįtikėtinus metimus, o antrasis būdamas vos devyniolikos įrodė, kodėl yra laikomas bene didžiausiu Lietuvos krepšinio talentu. Būdamas ne pats aukščiausias, jis laimėjo lemiamą kovą po krepšiu ir išprovokavo pražangą, o šaltakraujiškai sumetęs abu metimus puikiai prisistatė ir plačiajai Europos krepšinio visuomenei“, – rašo „Sport 24“.

„Smūgis paskutinę akimirką“, – tokia antrašte publikaciją apie rungtynes papuošė „Superbasket“.

„Neįtikėtinas pralaimėjimas, – panašiai stebisi ir „Sport-FM“ žurnalistas Panagiotis Kefalas. – Ketvirtajame kėlinyje „Oly“ viską darė neteisingai ir leido varžovams sugrįžti iš -11. Tokio blogo Pirėjo klubo tikrai nenorime matyti.“

VIDEO: „urBONUSas“: Paulius Motiejūnas – diena, kai išėjo Šaras, ir nauja „Žalgirio“ kryptis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius