Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 01 17

Išvadų laukiantis Šarūnas Jasikevičius: „Tai bus vienos svarbiausių sezono rungtynių“

Leisdamasis Kauno oro uoste Šarūnas Jasikevičius pro „Žalgirio“ lėktuvo langą galėjo išvysti orlaivį su ispaniškomis vėliavomis. Tai buvo pusvalandžiu anksčiau atvykusios „Valencia“ komandos lėktuvas. Trečiadienį grįžęs iš kelionės Bamberge, Šaras neturės kada sudėti bluosto – jau ketvirtadienį laukia atsakinga Eurolygos dvikova.
Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“
Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“ / „Scanpix“ nuotr.

„Žalgiris“ prieš mėnesį įmetė Valensiją į 10 pralaimėjimų iš eilės šulinį. Žalgiriečiai gan užtikrintai susitvarkė su ispanais 71:63.

Bet nuo to laiko oranžiniai smarkiai pasikeitė.

Nors „Valencia“ strategas Txusas Vidorreta buvo smarkiai nušvilptas savų sirgalių po to pralaimėjimo „Žalgiriui“, jis liko poste ir padėjo komandai iškovoti 3 pergales per 4 pastarąsias rungtynes.

Laukia vienos svarbiausių sezono rungtynių.

Į Kauną Valensijos krepšininkai atvyksta namie 81:76 paguldę „Barcelona“. Prieš tai jie pasiekė sunkias pergales prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Malagos „Unicaja“.

Su 6 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų „Valencia“ užima 14 vietą. Bambergas savo sąskaitoje irgi turėjo 6 pergales, bet nutupdė žalgiriečius ant žemės.

„Jie žaidžia tikrai solidžiai. Kai tiek traumų, likę žaidėjai labai aiškiai žino savo vaidmenis ir demonstruoja solidų krepšinį. Tai Ispanijos čempionai, kuriems tiesiog labai nesiseka su traumomis. Bet yra ten tų žaidėjų. Nugalėti geri varžovai, Ispanijoje laimėjo beveik 50 taškų skirtumu, tad tai pasako, kad jie labai geros formos.

Laukia vienos svarbiausių sezono rungtynių“, – sugrįžęs į Kauną pasakojo Š.Jasikevičius.

VIDEO: Iš Vokietijos grįžęs Šarūnas Jasikevičius nedaugžodžiavo

Vokietijoje „Žalgirį“ smarkiai skriaudė aukštaūgiai Augustine'as Rubitas ir Dejanas Musli. „Valencia“ taip pat turi žvėrį po krepšiu – 26 metų 205 cm ūgio centrą Bojaną Dubljevičių, kuris antradienį pelnė 19 taškų ir surinko 26 naudingumo balus.

Pirmojoje tarpusavio akistatoje Valensijoje serbas pelnė 11 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, Erickas Greenas pridėjo 14 taškų.

Dvikovoje su „Barca“ Valensijos priekinė linija kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 46:24, o puolime sugriebė net 17 kamuolių. Tai aiškūs orientyrai „Žalgirio“ priekinei linijai, kuriai reikės reabilituotis po vakaro Bamberge.

„Reikia atidirbti komandines taisykles. Jei žaidžiame pagal savas taisykles, griūvame kaip komanda. Taip ir išėjo 56 praleisti taškai antroje pusėje. Visai nesilaikėme gynybos taisyklių, kažkiek trūko ir kovingumo, nors ir su buvusiu kažkiek laikėmės. Bet reikia kovoti ir su galva. Kartais ji net svarbesnė.

Plius, atsakomybės jausmas žaidžiant su tokiomis komandomis, kurioms tai paskutiniai šansai kabintis už aštuntuko.“

„Žalgirio“ ir „Valencia“ dvikova – ketvirtadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius