Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijos krepšinio legendą baudęs žalgirietis: „Jis praktiškai nesigynė“

Kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose tęsiantis Kauno „Žalgiris“ namuose 96:81 suvystė Bolonijos „Virtus“, o prie šios pergalės stipriai prisidėjo puikų darbą abejose aikštelės pusėse atlikęs Dovydas Giedraitis.
Dovydas Giedraitis
Dovydas Giedraitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

49 taškus per pirmuosius du kėlinius praleidęs Kauno „Žalgiris“ po ilgosios pertraukos pademonstravo kardinaliai kitokį veidą.

Geležinėje Andrea Trinchieri gynyboje strigęs Bolonijos „Virtus“ antroje susitikimo pusėje sukrapštė vos 32 ir krito 8 kartą per pastaruosius 11 mačų.

„Pirmoje mačo pusėje galėjome žaisti kiečiau ir energingiau, bet to nebuvo ir po pirmos dalies atsilikinėjome. Po ilgosios pertraukos pakeitėme žaidimą, pakėlėme kontakto lygį ir laimėjome rungtynes“, – antradienio mūšį Nemuno saloje reziumavo 23-ejų metų Dovydas Giedraitis.

„Žalgirio“ trenerio iš Italijos liaupsinamas krepšininkas džiaugėsi, jog komanda nesugadino Eurolygos titulo 25-mečio minėjimo šventės.

„Tikrai smagu, – apie jausmą dėvėti simbolinius 1999-ųjų metų „Žalgirio“ marškinėlius sakė D.Giedraitis. – Galbūt buvo kažkiek keista, nes kai žaidėme juodomis alternatyviomis aprangomis, tai pralaimėjome du kartus. Šiandien reikėjo nutraukti šį prakeiksmą. Malonu, kad tai padarėme su šiais marškinėliais.“

Dvikovos pradžioje „Žalgirį“ ištiko bėda, kai dvi greitas asmenines pražangas susirinko absoliutus lyderis Keenanas Evansas.

Vis dėlto ši situacija privertė pasitempti kitus, o ypač – 16 taškų surinkusį Edmondą Sumnerį, kurį po dvikovos išgyrė A.Trinchieri.

Tiesa, net ir agresyviai nežaidęs K.Evansas sugebėjo surinkti solidžią statistinę eilutę – 14 pelnytų taškų, 7 rezultatyvūs perdavimai, 0 klaidų ir 19 naudingumo balų.

„Mes kasdien iš Edmondo tikimės to, ką jis davė šiandien. Galvoju, kad su kiekvienomis rungtynės jis duos daugiau ir daugiau, – sakė D.Giedraitis. – Keenaną visi dengia agresyviai, bando neduoti jam priimti kamuolio, tad visi privalome padėti jam ir įvesti jį kažkaip į ritmą. Jis šiandien žaidė taip, kaip ir turėtų. Jie bandė uždaryti Keenaną, bet mes jam davėme kvėpuoti, o jis metimus susimetė.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

24 minutes ant parketo praleidęs D.Giedraitis pasižymėjo 12 taškų (2/3 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), perėmė kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 9 naudingumo balus.

Lietuvis rungtynes pradėjo dviem tritaškiais prieš Italijos krepšinio žvaigždę Marco Belinelli.

„Treneris prašo būti agresyvesniu, – sakė D.Giedraitis. – Šiandien mane dengė Marco Belinelli, bet jis praktiškai nesigynė, tad pavyko jį nubausti. Įsivažiavau į rungtynes ir išėjo neblogas mano pasirodymas abejose aikštelės pusėse.“

Dovydas atliko ir puikų darbą gynyboje spausdamas vienintelį likusį „Virtus“ įžaidėją Alessandro Pajola.

„Jis buvo vienintelis žaidėjas, kuris išsivarinėjo kamuolį, tad treneris sakė eiti ir laužti jį, nes „Virtus“ daugiau neturi kamuolį galinčių varytis žaidėjų. Manau, kad viskas pavyko neblogai“, – sakė „Žalgirio“ žaidėjas.

„Miunchene labai strigome puolime, bet šiandien jautėmės laisviau, išnaudojome stipriąsias puses ir atakavome tai, ką reikia. Mes susimetėme savo metimus, tad puolimas buvo tikrai neblogas“, – apie komandos reakciją po pralaimėjimo Vokietijoje prieš Miuncheno „Bayern“ sakė D.Giedraitis.

Nors iki reguliaraus sezono pabaigos liko ketverios rungtynės, D.Giedraitis „Žalgirio“ šansų kovoje dėl vietos įkrintamosiose neskaičiuoja.

„Nesižvalgome į lentelę, – sakė jaunasis žalgirietis. – Kiekvienas rungtynes žaidžiame taip, tarsi jos būtų paskutinės. Ir tiek.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius