Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 02

Izraelio žiniasklaida apie mūšį Kaune – pašaipios strėlės namie likusiam treneriui ir pagyros M.Blaževičiui

Tel Avivo „Maccabi“ pergalė antradienio vakarą Kaune prieš vietos „Žalgirį“ Izraelyje sutikta nevienareikšmiškai. Vieni žiniasklaidos kanalai juokiasi, kad užsitęsusią pralaimėjimų seriją svečiuose „Maccabi“ iškovojo būtent tada, kai namuose buvo paliktas vyriausiasis treneris. Kiti tvirtina, kad Kaune Izraelio stipriausia komanda padarė tai, ką ir turėjo padaryti.
Eurolygos rungtynės Kaune
Eurolygos rungtynės Kaune / Erikas Ovčarenko/BNS

Izraelio žiniasklaida džiaugiasi, kad „Maccabi“ į Kauną atvykęs netgi be koronavirusu susirgusio savo vyriausiojo trenerio Ioannio Sfairopoulo ir vidurio puolėjo Jake'o Coheno vis tiek sugebėjo sužaisti „nuostabias rungtynes“.

„Ugningasis Jamesas Nunnally pasiekė karjeros rekordą ir pelnė net 32 taškus, o jo inicijuotas spurtas trečiajame kėlinyje po įtemptos pirmosios pusės leido svečiams įgyti dviženklį pranašumą ir galiausiai iškovoti pergalę, kuri vėl atgaivino atkrintamųjų viltis. Su 11-10 pergalių balansu, kova dėl aštuntosios vietos, rodos, vėl yra gyva“, – triumfuoja walla.co.il.

Žiniasklaidos priemonė pažymi, kad visai neseniai buvo nemažai kalbų apie tai, jog J.Nunnally gali palikti „Maccabi“.

Kauniečių gretose žydai, kaip ir tikėtasi, išskyrė 20 taškų pelniusį Mareką Blaževičių. „Visgi net jis nesugebėjo išgelbėti „Žalgirio“ nuo septintojo pralaimėjimo Eurolygoje iš eilės“, – konstatuoja tiesą.

Walla.co.il. pastebi, kad pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ laikėsi tik Tylerio Cavanaugh dėka. Taškus, be jo, šeimininkų gretose sugebėjo rinkti tik Lukas Lekavičius ir M.Blaževičius.

„Kauniečiai laikėsi iki pertraukos, bet trečiajame kėlinyje „Maccabi“ sugebėjo perimti iniciatyvą, o galiausiai geltona spalva pradėjo dominuoti paskutiniame ketvirtyje, kai Jaylenas Reynoldsas padidino atotrūkį iki dviženklės žymos. Nuo tos akimirkos geltonieji nebežiūrėjo atgal, o J.Nunnally gerino savo rekordą. Mačo pabaigoje lietuviams akivaizdžiai trūko energijos, jų puolimas pasidarė ypač skurdus“, – rašo Walla.co.il., pažymėdama, kad „Maccabi“ laimėjo trečią Eurolygos mačą iš eilės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ioannis Sfairopoulos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ioannis Sfairopoulos

Žymiai kategoriškesnę nuomonę turi ynet.co.il. Šio tinklalapio žurnalistai netgi garsiai svarsto, kad I.Sfairopoulo liga išėjo „Maccabi“ į naudą.

„Galbūt dėl to „Maccabi“ ir sužaidė geriausias rungtynes šį sezoną. J.Nunnally taškai, Scottie Wilbekino efektyvumas ir rekordų vakaras“, – mačą apibendrina ynet.co.il.

Tai buvo pirmoji „Maccabi“ pergalė išvykoje Europoje nuo lapkričio 5 d., beveik po trijų mėnesių.

„Maccabi“ Kaune sužaidė antrąsias pagal rezultatyvumą rungtynes Eurolygoje šį sezoną (į „Monaco“ krepšį įmetė 95), pataikė daugiausia tritaškių (14, dvigubai daugiau už sezono vidurkį ir dar 70 proc. taiklumu), atliko daugiausiai (20) rezultatyvių perdavimų.

„Ironiška tai, kad „Maccabi“ taip gerai žaidė tada, kai treneris sėdėjo savo nuomojamame bute Tel Avive. Galbūt dėl to, kad jo nebuvo, žaidėjai ir žaidė taip laisvai. Paimkime, kad ir J.Nunnally. Jis prie graiko nerasdavo savo vietos aikštelėje, o staiga mače su lietuviais pradėjo rinkti geriausius skaičius savo karjeroje“, – poziciją dėsto ynet.co.il.

Trenerį šiame mače pavadavęs skautų vadovas Avi Evenas sulaukė žurnalistų liaupsių.

„Skirtingai nei I.Sfairopoulas, Avi nebandė gelbėti pasaulio ir trukdyti žaidėjams. Jis leido jiems daryti tai, ką jie moka geriausiai“, – toliau strėles į Tel Avive likusį graiką laidė Izraelio žiniasklaida.

Erikas Ovčarenko/BNS/A.Evenas
Erikas Ovčarenko/BNS/A.Evenas

Mačą nušvietęs „Haaretz“ žurnalistas Aryeh Livnatas taip pat išskiria puikų A.Eveno debiutą, nes tiek I.Sfairopoulas, tiek jo asistentai buvo palikti Izraelyje.

„Jo vadovaujama „Maccabi“ sugebėjo nutraukti septynių pralaimėjimų išvykose seriją. Nors „Žalgiris“ yra silpniausiai atakuojanti komanda Eurolygos istorijoje, „Maccabi“ iš tikrųjų ją nugalėjo savo uraganiniu puolimu. Kiekvienoje pusėje surinkusi po 47 taškus, „Maccabi“ liko vos vienu tašku nuo sezono rekordo“, – pažymi „Haaretz“.

One.co.il korespondentas Moša Barda tikina, kad labai džiaugtis įveikus absoliutų turnyro autsaiderį tikrai nereikėtų.

„Ši pergalė bus nieko verta, jei ateinančiose rungtynėse ketvirtadienį „Maccabi“ nesugebės įveikti Miuncheno „Bayern“. Šiose rungtynėse komandai ir vėl vadovaus A.Evenas. Kaune krepšininkai padarė tai, ką ir turėjo padaryti“, – į euforiją nepuola žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius