-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22

K.Maksvytis – apie „Baskonia“ siautulį, užtikrintą T.Sedekerskį ir K.Hayeso būklę

Šią savaitę Kauno „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes Ispanijoje prieš Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“. Vyriausiasis komandos treneris Kazys Maksvytis tikisi, jog padėti komandai galės ir čiurnos traumą praėjusią savaitę patyręs Kevarriusas Hayesas.

Tris pergales iš eilės iškovojęs ir pirmajame komandų šešete po aštuonių turų žengiantis Kauno „Žalgiris“ pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę Ispanijoje.

Antradienio popietę kartu su komanda skris trylika žaidėjų, tarp kurių – ir penktadienį dvikovoje su Milano „Olimpia“ čiurnos traumą patyręs pagrindinis ekipos centras Kevarriusas Hayesas.

„Pastarąsias dienas gydėme Kevarriusą, o šiandien bandysime jį ir pirmoje treniruotėje. Tikimės, kad įsijungs sėkmingai ir rytoj žais, – sakė Kazys Maksvytis. – Šimtu procentu atsistatęs jis dar nėra, bet rodo didelį norą ir geriausias charakterio savybes, kad tik sugrįžtų į aikštelę ir mums padėtų.“

Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiadienį testuos lietuviškąją Vitorijos „Baskonia“, o penktadienį jų lauks „Valencia“ egzaminas. Šios abi komandos savo sąskaitoje turi po 4 pergales ir pralaimėjimus, demonstruoja panašų greitu žaidimu ir gausybe tritaškių paremtą krepšinį.

„Tipiška ispaniška komanda, – apie „Baskonia“ sakė K.Maksvytis. – Labai gera komanda puolime, labai greitai bėganti į greitas atakas, bet gal ne taip gerai žaidžianti gynyboje. Savoje aikštelėje prie savų žiūrovų „Baskonia“ surengia daug greitų ir surenka daug lengvų taškų. Ji turi daug snaiperių. Reikia tokią komandą sustabdyti, neleisti įgyti pasitikėjimo iš pelnomų taškų, priversti gintis ir tokiu būdu pasistengti laimėti rungtynes.“

Vitorijos krepšininkai namuose yra iškovoję tris pergales, tarp kurių – ir 116 taškų į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį, o vienintelį pralaimėjimą „Fernando Buesa“ arenoje Joano Penarroya auklėtiniai 92:92 patyrė prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Baskai yra penkti turnyre pagal puolimo reitingą (vid. 116,4 taško per 100 atakų), bet vos penkiolikti pagal gynybos (vid. 115,8 praleisto taško per 100 atakų).

31 per rungtynes „Baskonia“ išmetamas tritaškis – geriausias rezultatas Eurolygoje, o 19,3 rezultatyvaus perdavimo – ketvirtas rodiklis tarp visų komandų. Įdomu tai, jog baskai iš toli atakuoja panašiai tiek, kiek ir iš dviejų taškų zonos (vid. 31,9).

„Reikės sustabdyti „Baskonia“ snaiperius ir tritaškius, sustabdyti greitą jų puolimą. „Baskonia“ žaidimas labai priklauso nuo to, kaip žaidžia Markusas Howardas. Jei užsikuria, komanda tampa sunkiai sustabdoma. Tarp snaiperių reikia paminėti ir Roką Giedraitį“, – sakė K.Maksvytis.

Pagrindinis taškų rinkėjas – Shane'ą Larkiną primenantis Eurolygos debiutantas Markusas Howardas, išmetantis po 8,1 tritaškio (pataiko 43,1 proc.), renkantis po 17,1 taško, bet pasižymintis silpna gynyba ir nenoru dalintis kamuoliu su komandos draugais.

„Daug kas jį lygina su Shane‘u Larkinu. Kažkiek panašus savo savybėmis – daug tritaškių, daug individualių savybių. Geras žaidėjas puolime, bet kažkiek turi trūkumų gynyboje. Superpuolimas, tad reikės skirti didelį dėmesį jam. Jei įsižais, mėtys tritaškius iš rūbinės ir užves savo komandą“, – sakė K.Maksvytis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas

Progas kitiems kuria puikiai turnyre debiutavęs Dariusas Thompsonas (11,8 tšk. ir 6,1 rez. perd.), vasarą irgi dominęs Kauno „Žalgirį“, bet į komandą sugrįžęs Pierria Henry (8,2 tšk. ir 5,2 rez. perd.).

„Pažįstų Dariusą Thompsoną dar nuo tada, kai jis žaidė „Lokomotiv“, – sakė K.Maksvytis. – Kažkiek esu nustebintas, kad jo skaičiai dar geresni, negu buvo VTB Jungtinėje lygoje. Jis svarbus faktorius, vienu metu turėjęs ir 7 rezultatyvių perdavimų vidurkį. Jis geriau meta tritaškius, negu tai darė anksčiau. Jis yra vienas pagrindinių sėkmingo „Baskonia“ starto herojų“, – sakė K.Maksvytis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis

Svarbius vaidmenis komandoje turi ir lietuvių duetas Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Pirmasis krepšininkas fiksuoja 9 taškų (38,9 proc. trit.), 5,8 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 11 naudingumo balų statistiką per beveik 26 minutes ant parketo.

T.Sedekerskio sąskaitoje – 7,6 taško, 4 atkovotų kamuolių, rezultatyvaus perdavimo ir 10,6 naudingumo balo per 20 minučių.

„Džiugu už juos abu. Sumažėjo „Baskonia“ rotacija dėl traumų, o jie yra svarbūs žaidėjai ir gauna svarbias minutes. Jei jie gerai žaidžia, atpildo sulauks, – sakė K.Maksvytis. – Tadas daro tą patį, kaip ir visada – žaidžia per kelias pozicijas, gerai žaidžia be kamuolio, įkirtimai ir puolime atkovoti kamuoliai. Šįmet jis žaidžia užtikrinčiau ir jaučia didesnį trenerio pasitikėjimą, negu pernai.“

Rungtynių tarp „Baskonia“ ir „Žalgirio“ pradžia – trečiadienį 21.30 valandą Lietuvos laiku Vitorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius