Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 26

Momentas, prajuokinęs visą „Žalgirio“ rūbinę – juokas pro dviprasmiškas emocijas

Smagių epizodų prisikaupęs „Žalgiris“ turėjo ką linksmai aptarinėti rūbinėje. Pokštai apie Artūro Milaknio dėjimą ir Pauliaus Jankūno slalomą su specialiaisiais efektais, taip pat 18-mečio esto emocijas debiutiniame prisistatyme Eurolygai aidėjo žalgiriečių persirengimo kambaryje. Tačiau pergalę prieš Vilerbano ASVEL 70:56 pasiekę komandos nariai po Šarūno Jasikevičiaus kalbos neslėpė, kad juos lydėjo dviprasmiškos emocijos.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Artūras Milaknis po „Žalgirio“ krepšiu perėmė netikslų Antoine'o Diot perdavimą ir pasileido bėgti.

Zachas LeDay jau buvo priekyje ir nedrąsiai tiesė ranką į priekį, sufleruodamas, kad jau pasiruošė priimti perdavimą ir patikrinti „Žalgirio“ arenos lanko tvirtumą.

Bet amerikietis pamatė kitokį Milo žvilgsnį.

„Jei atvirai, mane nustebino jo dėjimas. Bet kontratakos metu aš pastebėjau tą Milo žvilgsnį. Jis buvo kitoks, – lietuvio akis šmaikščiai bandė atkartoti amerikietis. – A, gerai, supratau! (juokiasi.) Traukiausi iš kelio – Milas buvo nusiteikęs rimtai!“

VIDEO: Z.LeDay pratrūko juoktis paklaustas apie A.Milaknio dėjimą

Z.LeDay kvatojo „Žalgirio“ rūbinėje. Dėl traumos nerungtyniavęs, bet į laisvalaikio rūbus oficialią „Žalgirio“ aprangą šalia besikeitęs Alexas Perezas taip pat šypsojosi.

Artūro Milaknio dėjimo tema buvo populiari penktadienio vakarą. Edgaras Ulanovas su Mariumi Grigoniu patenkinti lyg kokie komisijos nariai analizavo „Žalgirio“ veteranų slalomus ant parketo.

„Artūras tai Artūras, bet jau Jankūno tas metimas... – nesulaikė juoko M.Grigonis. – Ir dar pagąsdino... Driblingas... Su kamuoliu viršun, apačion... (užsidengė veidą.) Aš manau, kad čia reikės išsikirpti tą video.

Dar turi! O sako, kad neturi – pažiūrėkite, kokius mėto! Kai nori, turi jis viską!“

VIDEO: M.Grigonis neatskleidė, ką Šaras taip ilgai kalbėjo rūbinėje

Paulius Jankūnas vienas pirmųjų spruko į dušą.

5 taškus ir 4 atkovotus kamuolius per 10 minučių surinkęs 35-erių „Žalgirio“ lapinas nusipelnė pagyrų ir be ironijos.

Būtent su jo išėjimu ant parketo antrojo kėlinio pradžioje, prasidėjo „Žalgirio“ spurtas 14:0, po kurio žaliai balti ištrūko į priekį ir daugiau ten nebeužleido svečių iš Prancūzijos.

Lyg tyčia, to spurto viduryje į skrydį virš ASVEL lanko pakilo ir Artūras Milaknis.

„Jankūnas visą sezoną žaidžią puikiai ir tikrai duoda. Manau, su laiku duos dar daugiau, – atradęs fizišką penketuką, P.Jankūno figūrą jame išskyrė Š.Jasikevičius. – Jį gal gali apstumdyti vieną kartą, bet paskui susiims ir atsiras teisingoje pozicijoje. Jis buvo vienas tų, kurie davė toną.“

Pats plačiai apkalbėtas rungtynių herojus Artūras Milaknis ilgai kramsnojo bananą, nusisukęs nuo rūbinės centro.

„Reikia atgauti jėgas“, – užsigerdamas mineraliniu, susigrąžinti energiją bandė snaiperis.

Bendražygiai juokaus, kad tai tokie dėjimai atima paskutinius 33-ejų krepšininko jėgų rezervus. Bet pats A.Milaknis veteraniškai siūlo skaičiuoti viščiukus sezono pabaigoje, o šis dėjimas ves jį į priekį vidiniuose „Žalgirio“ žaidimėliuose.

VIDEO: Pamatykite: nuostabioje fanų atmosferoje A.Milaknio dėjimas ir „Žalgrio“ triuškinanti pergalė

„Momentas kai Artūras Milaknis įdėjo į krepšį...“ – nebaigus klausimo, nutraukė pats dėjimo autorius: „Tampa kasdienybe, kaip sakoma – nieko ypatingo.“

A.Milaknis su šypsena prisiminė jį apkalbų objektu pavertusį epizodą.

„Čia po sezono paklauskite... Su Pauliumi turime ir prisigalvojame visokių, kad gyventi būtų smagiau. Ta motyvacija, rungtyniavimas treniruotėse ir rungtynėse... Turime šiokių tokių žaidimėlių.

Dabar dar neafišuosime ir neskelbsime, nes dar tik pradžia. Bet po sezono, kaip sakoma, skaičiuosime viščiukus.

Tai ir atėjo į galvą. Galvojau, perduoti kamuolį, bet supratau, kad tai gali būti pirma ir paskutinė galimybė sezone (juokiasi.). Tai nusprendžiau pasinaudoti.“

VIDEO: A.Milaknis juokavo apie jo ir P.Jankūno pasiliktus kozirius

Juoko po prieš keliolika minučių rūbinę užtildžiusios Šarūno Jasikevičiaus kalbos buvo mažiau.

Paprastai visus žaidėjus į rūbinę surinkęs Šaras pasako trumpą užvedančią kalbą ir išsiskirsto. Viena minutė ir būrys žurnalistų jau veržiasi į intymiausią žalgiriečių teritoriją. Bet šįkart pauzė taip užsitęsė, kad jau atrodė, jog „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris pamiršo įleisti vidun žiniasklaidą. Pasirodo, tai Š.Jasikevičius ilgu rimtu pokalbiu taip užlaikė savo vyrus.

„Tai čia jau trenerio klauskite – kas nutinka rūbinėje, tas ir lieka“, – nedrąsiai šyptelėjo M.Grigonis.

Rūbinės paslapčių prie spaudos konferencijos stalo neišnešė ir Šarūnas Jasikevičius.

„Buvo daug kas akcentuojama... – paklaustas nutylėjo Šarūnas Jasikevičius, bet netrukus su šypsena pratęsė. – Tą patį jums pasakiau. Tik švelnesniais žodžiais.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje džiaugėsi jauniausio žaidėjo pirmuoju tašku Eurolygoje

Trenerį patenkino taškelis, kuriuos vėliau kaip paskutinius centus parduotuvėje prie kasos skaičiuos žalgiriečiai, vėl stumdydamiesi šalia Eurolygos ketvirtfinalio vartų.

Tačiau žaidimo kokybė nuvylė specialistą. Atrodo, Šaras per ilgąją pertrauką būtų drąsiai prisijungęs prie Vido Bareikio ir duetu sudainavęs „Nervai, nervai, man nelaiko mano nervai; Nervai, nervai, tu manęs nenervuok!“

„Žalgiris“ katastrofiškai pradėjo rungtynes.

Antoine'as Diot ir Edwinas Jacksonas leidosi į stipriąsias puses. Puolime kamuolys nepasiekė suplanuotų taškų. Ir 14:7 pabėgę ASVEL vos nesusikrovė dviženklės persvaros – varžovų tritaškį spjovė lauk „Žalgirio“ arenos lankas.

Š.Jasikevičius žaibavo prie šoninės linijos taip, kaip jau seniai jo tokio nematėme. „Žalgiris“ nė iš tolo neprilygo ASVEL fiziškumu ir energija – leidosi apstumdomi, pasyviai stebėjo į krepšį krentančius taiklius svečių metimus, o patys kaip vėlės klaidžiojo kitoje aikštės pusėje.

„Išėjome su ne tuo nusiteikimu ir energija, kaip planavome. Žinojome, kad ASVEL žaidžia fiziškai, ypač mačo pradžias. Visas rungtynes jie laiko stiprų kontaktą. Jų žaidėjai fiziški, aukšti, bet į tai neatsakėme. Jie mus išmušė iš derinių, puolimo. Ta pradžia ir pabėgo. Tai buvo pagrindinis akcentas“, – sukaupęs mintis prastą startą įvertino A.Milaknis.

„Nežaidėme fiziškai. Buvo, kad į stipriąsias rankas nueina. Realiai tas pats, kas visą sezoną. Po to mus puolime išmuša su kontaktu...“ – krimtosi ir M.Grigonis.

Nors pataikė 50 proc. metimų, žalgiriečiai ne sykį užstrigo ASVEL gynyboje. Daug ką rodo ir faktas, kad šeimininkai atliko tik 12 rezultatyvių perdavimų ir suklydo 14 kartų. Mažiau rezultatyviai kamuolį buvo paskirstę tik pralaimėtose rungtynėse Milane.

Bet svečius iš Prancūzijos stebinusių sirgalių ir Šaro perkūno užkurtas „Žalgiris“ pirmiausia atsakė ASVEL į fiziškumą, o po to po truputį įsibėgėjo ir puolime.

Antrajame ketvirtyje „Žalgiris“ beveik šešias minutes neleido ASVEL pelnyti taškų ir 10 minučių atkarpą laimėjo 19:8.

Vėliau žaliai balti neleido Vilerbano klubui laimėti nei trečio, nei ketvirtojo kėlinio, suvaržę juos iki 28 taškų pasirodymo po pertraukos.

„Negaliu sakyti, kad visiškai atsakėme į jų fiziškumą. Bet bandėme visi, kiek galėjome. Ataka po atakos... Manau, buvo geras antras kėlinys, – analizavo A.Milaknis. – Gerai išnaudojome pražangas. Kažkur nepataikėme, atsitverdavome ir sugrįžome.

Svarbiausia, kad sustatėme puolimą – atakavome ten, kur jie leisdavo, keisdavosi. Atsirado spragos po krepšiu ir ėjome su kamuoliu ant didelių.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: plieniniai „Žalgirio“ gniaužtai, audringi fanai ir Milo šou

Zachas LeDay tapo svarbaus „Žalgirio“ penketo dalimi.

Kai Šarūnas Jasikevičius į aikštę metė mobilią sudėtį su LeDay, Nigelu Hayesu, Edgaru Ulanovu, Mariumi Grigoniu ir Thomasu Walkupu, varžovai iškart turėjo problemų.

Ši sudėtis laimėjo atkarpą 11:2. Beje, ASVEL strigo taip, kad sudėjus visas atkarpas, taškų nesukrapštė net 17 minučių.

ASVEL pataikė vos 39,5 proc. dvitaškių, 26,1 proc. tritaškių ir 66,7 proc. baudų.

Vilerbano puolimo kūrėjai Jordanas Taylotas per 14 minučių sukrapštė 1 tašką (0/3 met.), Antoine'as Diot – 7, bet tik su 1 rezultatyviu perdavimu ir 3 klaidomis.

Jų bendras naudingumo balų skaičius siekė vos 6.

„Mačo pradžioje mums trūko fiziškumo. Po to pradėjome labiau susitelkti mačui. Treneris palindo po mūsų skūra, susikaupėme ir davėme varžovams atsaką, – 15min sakė Z.LeDay. – Sugebėjome apsiginti, o tai buvo svarbiausia išlipti iš duobės ir laimėti.“

„Žalgirio“ arenoje penktadienio vakarą buvo ir kitų smagių momentų.

Pavyzdžiui, priešpaskutinę rungtynių minutę pirmuosius savo taškus Eurolygoje pelnė 18-metis estas Kerras Kriisa. 14 tūkst. 828 žiūrovai net kilo iš vietų pasitikti istorinio momento.

Drąsus vaikis iš Estijos po taiklaus baudos metimo kėlė į viršų pirštą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kerr Kriisa
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kerr Kriisa

„Įspūdingos buvo sirgalių ovacijos. Nežinau, kaip jis galės miegoti. Man jo vietoje būtų sunku. Tikėsimės, jam tai bus postūmis“, – šypsojosi Šarūnas Jasikevičius, pasakodamas apie smagų, aktyvų neestišką „Žalgirio“ sistemos talentą.

Po dviejų pirmųjų pralaimėjimų „Žalgiris“ pasiekė dvi pergales iš eilės ir užkopė į 9-ąją turnyro lentelės vietą.

„Žalgiris“ pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę su 50 proc. pergalių ir pralaimėjimų balansu. Trečiadienį į Kauną atvyksta Sankt Peterburgo „Zenit“, o penktadienį žaliai balti turės mūšį Stambule su „Fenerbahče“.

Prieš atsakingą savaitę pasijuokęs iš „Žalgirio“ veteranų judesių aikštėje, surimtėjo ir M.Grigonis: „Dviprasmiškos nuotaikos. Laimėjome, labai smagu, bet po trenerio kalbos džiaugtis nėra kuo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius