Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 21

Neutralizavusi graikų lyderius „Fenerbahče“ triumfavo Eurolygos finale

Stambulo „Fenerbahče“ pirmą kartą klubo istorijoje laimėjo Eurolygą. Turnyro finale Željko Obradovičiaus auklėtiniai 80:64 (26:18, 13:16, 21:14, 20:16) įveikė Pirėjo „Olympiacos“. Pačiam Ž.Obradovičiui tai jau devintas Eurolygos titulas.
„Fenerbahče“ triumfas Eurolygos finale
„Fenerbahče“ triumfas Eurolygos finale / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

„Fenerbahče“ visuomet buvo žingsniu ar keliais priekyje, tačiau lemiamą persvarą susikrovė ketvirto kėlinio pradžioje, kai tritaškiais prabilo Pero Antičius ir Luigi Datome.

Pirmoje rungtynių dalyje Stambulo klubą į priekį vedė serbų Nikola Kaliničiaus ir Bogdano Bogdanovičiaus tandemas.

Turkams pavyko neutralizuoti „Olympiacos“ lyderius. Vassilis Spanoulis ir Georgios Printezis kartu pelnė 16 taškų, tačiau iš dviejų taškų zonos pataikė tik 2 metimus iš 12.

Naudingiausiu finalo ketverto žaidėju pripažintas Ekpe Udoh, kuris tapo „Fenerbahče“ žaidimo ašimi tiek gynyboje, tiek puolime. Šeštadienį 30-tą gimtadienį paminėjęs E.Udoh finale pelnė 10 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo net 5 varžovų metimus ir viso surinko 29 naudingumo taškus.

VIDEO: Rungtynių epizodai

Primename, jog „Fenerbahče“ krepšininkai į finalą prasibrovė pusfinalyje įveikę Madrido „Real“ ekipą, o „Olympiacos“ nugalėjo Maskvos CSKA, kuriai atiteko trečioji vieta.

„Fenerbahče“: Bogdanas Bogdanovičius ir Nikola Kaliničius po 17, Luigi Datome 11, Ekpe Udoh 10, Bobby Dixonas 8.

„Olympiacos“: Khemas Birchas 14, Nikola Milutinovičius 10, Vangelis Mantzaris ir Vassilis Spanoulis po 9, Erickas Greenas 7.

„Scanpix“ nuotr./„Fenerbahče“ triumfas Eurolygos finale
„Scanpix“ nuotr./„Fenerbahče“ triumfas Eurolygos finale

RUNGTYNIŲ EIGA

„Fenerbahče“ išsiveržė į priekį 5:1, tačiau Khemas Birchas galingai įkrovė iš viršaus, o Vassilis Spanoulis pergudravo Nikolą Kaliničių, metimu iš toli išprovokuodamas pražangą (5:6).

Janas Vesely dėjimu pataisė netikslų komandos draugo metimą, inicijuodamas turkų spurtą 8:0. N.Kaliničius įspūdingai pradėjo rungtynes, per nepilnas 5 minutes surinkęs 9 taškus (16:8) ir pataikęs 2/2 tritaškius.

V.Spanoulis smeigė pirmą „Olympiacos“ tritaškį (16:11), bet gynyboje užsidirbo 2 asmeninę pražangą. V.Spanoulis ir K.Birchas dviese pelnė pirmuosius 13 graikų taškų.

„Fenerbahče“ kelis kartus iš eilės atsikovojo kamuolį puolime, kol galiausiai Bogdanas Bogdanovčius išpuolį užbaigė tritaškiu (21:13).

„Olympiacos“ dvi iš eilės turkų atakas nutraukė perimdama kamuolį, tačiau patys graikai strigo puolime bandydami žaisti per Nikolą Milutinovičių.

„Scanpix“ nuotr./„Fenerbahce“ – „Olympiacos“
„Scanpix“ nuotr./„Fenerbahce“ – „Olympiacos“

N.Kaliničius pataikė dar vieną tolimą metimą ir po pirmojo kėlinio „Fenerbahče“ buvo priekyje 26:18. „Olympiacos“ net 8 taškus surinko baudų metimais (8/10).

Erickas Greenas, Dominicas Watersas ir N.Milutinovičius pagyvino „Olympiacos“ žaidimą antro kėlinio pradžioje (29:25), tačiau penki iš eilės B.Bogdanovičiaus taškai vėl padidino turkų atotrūkį (34:25).

Bobby Dixonas pataikė sudėtingą metimą, tačiau kėliniui baigiantis rezultatyviau sužaidė „Olympiacos“. Po K.Bircho metimo su antrojo kėlinio sirena – 39:35.

„Nemanau, kad gerai gynėmės, bet fiziškai tai labai sunkios rungtynės“, – vos gaudydamas kvapą po dviejų kėlinių „Euroleague TV“ kalbėjo K.Birchas.

B.Bogdanovičius per pirmus du kėlinius pelnė 12 taškų, bet surinko 3 pražangas, todėl po pertraukos liko sėdėti ant suolo.

Georgios Printezis iki pertraukos pelnė tik 3 taškus, pramesdamas visus keturis dvitaškius (0/4).

Tačiau graikai atrado naują lyderį – Vangelis Mantzaris pataikė tris tritaškius iš eilės, kurie leido „Olympiacos“ ekipai išlikti šalia turkų (44:40).

Kostas Sloukas pataikė iš toli, o po krepšiu besistumdę J.Vesely ir N.Milutinovičius nubausti abipusėmis techninėmis pražangomis (49:44).

Įspūdingai pusfinalyje žaidęs Ekpe Udoh per 23 minutes surinko tik 3 taškus, tačiau atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 metimus.

„Fenerbahče“ baudų metimais padidino persvarą iki dešimties taškų, o Luigi Datome šovė iš toli, priversdamas Pirėjo klubą prašyti minutės pertraukėlės (57:44). Tai buvo pirmas italo metimas iš žaidimo šiose rungtynėse.

Būtent L.Datome ir Pero Antičius tapo „Fenerbahče“ vedliais, iš esmės nulėmusiais rungtynių baigtį. Po jų tolimų salvių turkai susikrovė 18 taškų persvarą (68:50) ir išsaugojo pranašumą iki rungtynių pabaigos.

„Scanpix“ nuotr./„Fenerbahce“ ir „Olympiacos“ palyginimas
„Scanpix“ nuotr./„Fenerbahce“ ir „Olympiacos“ palyginimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius