Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

Pagaliau! Pergalingu K.Evanso metimu „Žalgiris“ nutraukė pralaimėjimų grandinę

Po keturių pralaimėjimų iš eilės Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (4-5) nutraukė nesėkmių grandinę penktadienį Nemuno saloje per mačą su lentelės kaimynu Miuncheno „Bayern“ (3-6).

Atkakliose Eurolygos rungtynėse Kaune penktadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pataikė 13 tritaškių, bet galiausiai prireikė Keenano Evanso dvitaškio, kad Kauno komanda iškovotų pergalę Eurolygoje lapkričio mėnesį.

Kazio Maksvyčio treniruojama komanda 74:73 (25:18, 16:25, 21:18, 12:12) įveikė Miuncheno „Bayern“ klubą ir pasiekė ketvirtą pergalę Eurolygoje.

Net šeši žalgiriečiai surinko dviženkles taškų sumas, o rezultatyviausiai žaidė 16 taškų, iš jų 14 per pirmąją mačo dalį pelnęs Rolandas Šmitas.

Jis ir 14 taškų pelnęs Tomas Dimša pasižymėjo labiausiai tritaškiais, kurių „Žalgiris“ pataikė 13 iš 30.

Tačiau ir tiek būtų neužtekę, jei „Bayern“ būtų pataikęs paskutinį metimą – 9 sek. trukmės paskutinę ataką rengė Leandro Bolmaro, bet jaunasis argentinietis prametė tolimą dvitaškį, nors prieš tai iš panašaus taško buvo kelis pataikęs.

„Žalgiris“ anksti atitrūko penktadienio rungtynėse, kai R.Šmitas pajuto karštą ranką ir pataikęs keturis tritaškius padėjo „Žalgiriui“ sukaupti 11 taškų pranašumą (29:18).

„Bayern“ atsitiesė, kai suspurdėjo atsarginiai žaidėjai, tokie kaip 17-metis Ivanas Chačanovas ar 217 cm ūgio Danko Brankovičius ir dar tą patį antrą kėlinį jau „Bayern“ buvo pabėgęs 6 taškais.

Trečiajame kėlinyje jau vedamas savo NBA buvusių žaidėjų – 23 metų Leandro Bolmaro ir 34 metų Serge Ibakos aktyvaus puolimo „Bayern“ buvo įgijęs 7 taškų pranašumą, bet Tomo Dimšos įskelta kibirkštis penkiais taškais iš eilės „Žalgiriui“ padėjo pavyti svečius.

Lukas Lekavičius stūmė „Žalgirį“ ketvirtajame kėlinyje, bet rezultatas (72:70) tarsi užstrigo kelioms minutėms nuo 35-osios iki 40-osios.

Bet likus 28 sek. „Bayern“ lyderiu šiose rungtynėse tapęs S.Ibaka įskraidino tritaškį ir tašku išvedė Vokietijos klubą į priekį.

K.Maksvytis ėmėsi minutės pertraukėlės, o pirmą bandymą svečiai sustabdė, prasižengę prieš T.Dimšą.

Atakos pratęsime Kauno komanda patikėjo kamuolį savo lyderiui – nors tai nebuvo pats geriausias mačas jam. Likus 9 sek. K.Evansas atsakė prasiveržimu pro S.Ibaką ir taikliu dvitaškiu prieš Deviną Bookerį.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 16 (4/7 trit.), Tomas Dimša 14 (3/6 trit.), Keenanas Evansas ir Lukas Lekavičius po 11, Laurynas Birutis 10 (9 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 8, Arnas Butkevičius ir Dovydas Giedraitis po 2 (Brady Manekas, Nazas Mitrou-Longas, Kevarrius Hayesas).

„Bayern“: Serge Ibaka 20, Leandro Bolmaro 12, Nickas Weileris-Babbas 11, Devinas Bookeris 8.

„Žalgiris“ grįš į Eurolygos kovas kitą penktadienį, kai Graikijoje laukia pasimatymas su Ignu Brazdeikiu ir Pirėjo „Olympiakos“.

Ketvirtasis kėlinys

Likus 1 sek. L.Bolmaro atakavo iš savo mėgstamo krašto, bet tolimas dvitaškis metimas buvo netaiklus. „Žalgirio“ pergalė!

Likus žaisti 9 sek. K.Evansas veržiasi ir pataiko dvitaškį nuo lentos! 74:73.

Likus 28 sek. žaisti S.Ibaka pataikė tritaškį - 72:73.

39 min. Krepšiai tarsi užsirišę. 72:70.

35 min. Labai karšta kova. T.Dimša prametė du tritaškius, o svečių variklis puolime ir gynyboje yra L.Bolmaro. Bet šeimininkai dar priekyje 72:70.

32 min. L.Lekavičius žaidžia geriausias šio sezono rungtynes. Jau 8 taškai ir 3 perdavimai, o po Luko tritaškio – 67:63.

Trečiasis kėlinys

30 min. E.Ulanovo tritaškis padėjo trečią kėlinį baigti pozityviai - 62:61.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“

29 min. T.Dimša įskėlė liepsnos rungtynėse. Penki Tomo taškai iš eilės, „Žalgirio“ spurtas 7:0 ir lygu: 57:57.

28 min. S.Ibaka jau surinko 13 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. 34 metų veteranas tikras Miuncheno komandos lyderis. 50:57.

26 min. „Žalgirio“ arenoje darosi nejauku – 46:55 po C.Edwardso tritaškio.

25 min. Žalgiriečiai šį kėlinį prametė tris tritaškius iš gerų padėčių. Nei A.Butkevičius, nei K.Evansas, nei R.Šmitas nepataikė. 46:52.

23 min. L.Bolmaro jau pelnė 6 taškus iš eilės ir puikiai ginasi prieš K.Evansą. 43:49 „Bayern“ naudai.

Antrasis kėlinys

20 min. +11 kėlinio pradžioje, bet pranašumas ištirpo it sniegas, kai „Bayern“ gretose suspurdėjo atsarginiai žaidėjai. Kauno komanda traukia į pertrauką, atsilikusi 41:43.

„Žalgiriui“ kol kas daugiausiai taškų – 14 pelnė R.Šmitas. K.Evansas pelnė 8, L.Lekavičius ir T.Dimša įmetė po 6 taškus.

„Bayern“ gretose rezultatyviausiai pirmojoje mačo dalyje žaidžia S.Ibaka (8), D.Bookeris ir N.Weileris-Babbas (po 6).

20 min. D.Bookerio penki taškai ir gynybą pamiršęs „Žalgiris“ jau atsilikęs 38:44.

18 min. B.Manekas prametė jau trečią tritaškį, pranašumas 37:39.

17 min. „Bayern“ atsarginiai žaidėjai juda smarkiai. Po 17-mečio I.Charčenkovo, rusų kilmės Vokietijos piliečio, greitos atakos iš „Žalgirio“ persvaros liko trys taškai: 37:34.

14 min. Danko Brankovičius, 217 cm ūgio „Bayern“ milžinas, kelia bėdų. Keturi jo taškai iš eilės ir „Žalgirio“ pranašumas sumažėjo. 31:25.

11 min. L.Lekavičius puikiai įsiliejo į rungtynes. Jau 5 taškai ir 2 rezultatyvūs perdavimai gynėjo iš Šilalės kraityje, o „Žalgirio“ persvara pirmą kartą dviženklė – 28:18.

Pirmasis kėlinys

10 min. R.Šmitas jau pelnė 11 taškų, pataikęs 3 tritaškius iš 4, o latvio vedamas „Žalgiris“ atsiplėšė 25:18.

8 min. R.Šmitas atakuoja iš toli su dideliu pasitikėjimu – jau trečias latvio tritaškis, leidęs šeimininkams pirmauti 21:18.

Suprasti akimirksniu

  • Atstovaudamas Ispanijos rinktinei S.Ibaka yra iškovojęs Europos čempionato auksą per pirmenybes Lietuvoje (2011 m.) ir olimpinį sidabrą (2012 m.), o su NBA klubu „Toronto Raptors“ laimėjo NBA čempiono titulą 2019 metais.

6 min. Dauguma svečių atakų ritasi per S.Ibaką. Net 14 metų NBA žaidęs 34 metų vidurio puolėjas iš Kongo Respublikos dar turi parako.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“

3 min. K.Evansas per minutę įskraidino du tritaškius, D.Giedraitis perėmė kamuolį ir įrideno dvitaškį – „Žalgiris“ jau priekyje 10:9.

3 min. Pirmosios bavarų trys atakos rezultatyvios, o du D.Giedraičio metimai netaiklūs: 2:7.

1 min. Įdomus K.Maksvyčio pasirinkimas – pirmą kartą šį sezoną E.Ulanovas neįtrauktas į starto penketą. Pastarąjį sykį E.Ulanovas nuo atsarginių suolo Eurolygoje rungtynes pradėjo prieš kone dvejus metus – 2022 m. sausį irgi rungtynėse su „Bayern“.

„Žalgirio“ starto penketas: Keenanas Evansas, Dovydas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Rolandas Šmitas, Kevariussas Hayesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius