Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 02

Patenkintas Šaras: „Tai yra Mirotičius, kurį aš noriu matyti“

Šarūnas Jasikevičius liko patenkintas tuo vaizdu, kurį išvydo Eurolygos starte. Jo treniruojama „Barcelona“ namuose 96:64 nušlavė Berlyno ALBA, o kaunietis gyrė ryškiausią savo komandos žvaigždę Nikolą Mirotičių.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Neturėjo vargo „Barca“ nuo pat rungtynių pradžios.

Katalonai pelnė pirmus septynis rungtynių taškus, o prabėgus vos penkios susitikimo minutėms pirmavo jau 18:6.

Skirtumas tarp komandų pamažu augo ir antrame kėlinyje pasiekė 20 taškų (35:15), o galutinai varžovus katalonai sutriuškino ketvirtajame ketvirtyje, kai jų pranašumas nekėlė abejonių ir viršijo 30 taškų.

Solidžiausiai sezono atidarymo rungtynėse pasirodė brangiausias „Barcelona“ krepšininkas N.Mirotičius.

Jis žaidė tik 17,5 minutės, tačiau spėjo sumesti 22 taškus, tą padarydamas šimtaprocenčiu pataikymu – 4 dvitaškiai iš 4, 4 tritaškiai iš 4 ir 2 taiklūs baudų metimai. Be to, puolėjas dar atkovojo 5 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

„Tai yra Mirotičius, kurį aš noriu matyti, – po pergalės pabrėžė Š.Jasikevičius. – Šioje sezono stadijoje jis yra labai susikaupęs ir geros formos.“

Tai buvo ir bene pirmas atvejis, kai Eurolygos namų rungtynėse Šaro treniruota „Barca“ žaidė palaikoma sirgalių. Jų „Palau Blaugrana“ arenoje susirinko kiek daugiau nei 3 tūkst.

„Sveikinimai sirgaliams ir žaidėjams dėl gero Eurolygos starto. Esu labai laimingas, kad pradėjome sezoną tinkamu būdu, ypač kai mūsų laukia sunki atkarpa – ketverios rungtynės per šešias dienas, – sakė Š.Jasikevičius. – Visi žaidėjai rungtyniavo kartu, manau, kad jiems patiko tai, ką darė aikštėje šiandien. Be to, nuostabu, kad su kiekvienu kartu turime vis daugiau sirgalių. Sirgaliai – žaidimo esmė.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jasikevičius ruošiasi finalui
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jasikevičius ruošiasi finalui

Rungtynėse „Barcelona“ laimėjo tris kėlinius ir pralaimėjo tik trečiąjį, kai nusileido varžovams 13:17. Tačiau už tai atsakomybę prisiėmė pats treneris.

„Didžiąją dalį rungtynių žaidėme gerai, išlaikėme koncentraciją. Šiek tiek smukome trečiajame kėlinyje, bet tai labiau mano, nei žaidėjų kaltė. Pradėjau rotuoti žaidėjus ir galvoti apie ateitį bei rūpintis, kad visi būtų patenkinti ir gautų pažaisti. Tai – šios toks pasiteisinimas, bet taip jau kartais nutinka. Vis dėlto žaidėme labai struktūruotai ir rimtai bei išlaikėme tai visų rungtynių metu“, – sakė Šaras.

Sėkmingos pirmosios sezono rungtynės buvo ir kitam Katalonijos klubo lietuviui Rokui Jokubaičiui. Su mėlynai-granatiniais marškinėliais Eurolygoje debiutavęs mažeikiškis pelnė 12 taškų, išskirstė 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 21 naudingumo balą sužaidė geriausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje pagal šį rodiklį.

Didžiąją dalį savo rodiklių lietuvis susirinko ketvirtajame kėlinyje, kai ALBA buvo sušvelninusi skirtumą iki 14 taškų, bet tuomet R.Jokubaitis pelnė 7 taškus per minutę, o vėliau ėmė skirstyti ir kamuolius komandos draugams, atlikdamas keturis iš šešių savo perdavimų.

„Puikiai sužaidėme ketvirtąjį kėlinį, – po mačo kalbėjo R.Jokubaitis. – Kaip treneris sakė per ilgąją pertrauką, turėjome būti pasiruošę trečiajam kėliniui, kuriame varžovai truputį sumažino skirtumą. Bet mes atlaikėme smūgį ir sudavėme jiems dvigubai – patys matote rezultatą. Esame laimingi, sirgaliai taip pat laimingi, tad judame tolyn. Buvo puiki atmosfera, o rungtynės komandai buvo fantastiškos.“

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nickas Calathesas
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nickas Calathesas

Antrame Eurolygos ture „Barca“ keliaus į Miuncheną ir žais prieš kitą Vokietijos komandą „Bayern“. Rungtynės vyks ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius