TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 29

0-7 ir antirekordas Eurolygoje – Kauno „Žalgiris“ sumuštas Stambule

Nuo 2016 metų, kai Eurolyga pakeitė savo formatą, atsisakė grupės etapo varžybų ir įvedė reguliarųjį sezoną, kuriame visi žaidžia su visais – niekas nebuvo startavęs septyniais pralaimėjimais iš eilės. Kauno „Žalgiris“ (0-7) penktadienį įsirašė į juodžiausius lygos metraščius.

Lietuvos čempionai bejėgiškai pralaimėjo 60:94 (17:24, 12:20, 17:25, 14:25) Eurolygos čempionei Stambulo „Anadolu Efes“ (2-5) ekipai, sezono pradžioje iki šiol toli gražu nedemonstravusiai gero žaidimo.

Vartant visos Eurolygos istorijos metraščius, „Žalgiriui“ tai pakartotas blogiausias sezono startas. 0-7 buvo ir 2008-aisiais, kai komandą treniravo Gintaras Krapikas, o klubas kentė finansinius sunkumus.

Slovėnui Jure Zdovcui, kuris pakeitė po dviejų pralaimėjimų sezono starte atleistą austrą Martiną Schillerį, tai penkta nesėkmė iš eilės.

Pagaliau iškovoti pirmąją pergalę „Žalgiris“ dabar bandys kitą savaitę namuose priimdamas Vokietijos čempionę Berlyno ALBA (2-5).

VIDEO: Dėl garbės: beviltiškose rungtynėse gelbėjo tik „Žalgirio“ lietuviai

„Anadolu Efes“: Tiboras Pleissas 17 (7 atk. kam.), Filipas Petruševas 14, Krunoslavas Simonas ir Vasilije Micičius – po 11, Elijah Bryantas 10.

VIDEO: Žiūrėti niekada nepabos: stulbinantys J.Nebo dėjimai

„Žalgiris“: Artūras Milaknis (4/8 trit.) ir Lukas Lekavičius – po 14, Tyler Cavanaugh ir Paulius Jankūnas – po 9, Joshas Nebo 8.

Ketvirtas kėlinys:

40 min. Rungtynių pabaiga. „Žalgiris“ sutriuškinamas 34 taškais...

38 min. „Anadolu Efes“ žaidžia žiūrovams ir didina prarają tarp komandų iki 30 taškų... (60:90).

35 min. Komandos keičiasi laisvais tritaškiais. Viskas šiose rungtynėse, deja, jau senokai aišku... (55:80).

32 min. P.Jankūnas pataiko pirmą sezono tritaškį Eurolygoje (49:69), bet T.Pleissas kitoje pusėje atsako 5 taškais iš eilės (49:74).

Trečias kėlinys:

30 min. Kėlinį taikliu metimu iš vidutinio nuotolio, kaip geriausiais laikais, baigia P.Jankūnas (46:69). „Žalgirio“ kapitono sąskaitoje – 6 taškai.

28 min. „Anadolu Efes“ linksminasi aikštėje, o „Žalgiris“ artėja prie blogiausio starto Eurolygoje per visą klubo istoriją... (40:67).

25 min. Nepaisant J.Zdovco raginimų, „Žalgiris“ ir toliau vienu žingsniu visur vėluoja gynyboje, o skirtumas nepadoriai auga (33:57).

22 min. Graži „Žalgirio“ ataka kėlinio pradžioje – J.Strelniekas kabina kamuolį ore ir J.Nebo jį grūda į krepšį. Bet kitoje pusėje „Anadolu Efes“ su žalgiriečiais žaidžia tarsi katė su pele – dalinasi kamuoliu tol, kol randa laisvą žaidėją, duria du tritaškius ir komandas skiria jau 19 taškų... (31:50). J.Zdovcas ima minutės pertraukėlę ir pakeltu tonu rėkia: „Ginkitės!“

Trenerių ir žaidėjų komentarai:

„Mums reikia daug ką pakeisti. Pirmiausia – galvose. Turime žaisti kiečiau, padaryti pražangas prieš „bonusą“, neleisti jiems laisvai mesti. Turime pakeisti visiškai viską“, – neslėpė Artūras Milaknis.

„Žiūrėkite. Žinojome, kad „Anadolu Efes“ žais kietai po paskutinių savo rungtynių. Smulkios detalės. Turime būti kantresni ir dėmesingesni gynyboje. Puolime turėjome savo galimybių, bet nepataikėme“, – pridūrė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas

„Tai mūsų reakciją ir paskutines rungtynes Atėnuose. Manau, kad geriau ginamės ir žaidžiame su geresne agresija“, – džiaugėsi Filipas Petruševas.

„Pirmiausia, mes žaidžiame gerą krepšinį, kietą krepšinį. Taip, padarėme per daug klaidų. Tokių gėdingų klaidų greitame puolime. Galime jas ištaisyti. Svarbiausia kontroliuoti atšokusius kamuolius“, – sakė E.Atamanas.

Rungtynių aptarimas per didžiąją pertrauką:

Antras kėlinys

20 min. E.Ulanovas ir toliau lyg nesavas. Puolime – nė vieno metimo per 9 minutes ir vienas pamestas kamuolys. Gynyboje – pražanga, nesustabdanti E.Bryanto nuo 2+1. „Anadolu Efes“ persvara jau triuškinanti (29:44).

18 min. Didžiausia „Žalgirio“ bėda ir toliau – skylėta it rėtis gynyba. Šeimininkai be didesnių problemų randa laisvus komandos draugus ir renka taškus, o „Žalgiris“ puolime stringa (24:37).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

17 min. Pagaliau! Pirmasis ne A.Milaknio tritaškis. Jis mačo pradžioje pataikė 3/3, kiti – 0/9. Šįkart pataiko L.Lekavičius ir skirtumas – vienženklis (24:33).

15 min. Eurolygos čempionai „Žalgirį“ ir toliau skriaudžia per priekinę liniją. E.Bryantas žaidžia pikenrolą ir T.Pleissas laisvas deda iš viršaus... (19:33).

12 min. Be keitimų iki šiol žaidęs F.Petruševas sėda ant suolo per 12 minučių surinkęs net 18 naudingumo balų, bet jį pakeitęs 221 cm ūgio T.Pleissas iš karto pelno du taškus (19:31).

Pirmas kėlinys

10 min. Trys A.Milaknio tritaškiai kėlinio pabaigoje neleidžia „Anadolu Efes“ atitrūkti. „Žalgiris“ kol kas atsilieka 7 taškais (17:24), o daugiausia bėdų svečiams kelia 21-erių F.Petruševas – 8 taškai ir 17 naudingumo balų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Filipas Petruševas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Filipas Petruševas

9 min. Į aikštę šeimininkų gretose žengia C.Singletonas. Amerikiečiui tai jau 209-osios rungtynės Eurolygoje iš eilės. Jis pakartoja graiko Nikos Zisis rekordą.

8 min. L.Lekavičius nutraukia „Žalgirio“ taškų badą (8:14). V.Micičius atsako tritaškiu, nors prieš tai buvo prametęs visus tris dvitaškius ir pametęs vieną kamuolį. Iš toli pataiko ir K.Simonas (8:20).

5 min. M.Kalnietis dukart nepataiko laisvas, N.Giffey tritaškis net neliečia lanko, o „Anadolu Efes“ neklysta (6:12). J.Zdovcas prašo pirmosios minutės pertraukėlės.

4 min. F.Petruševas ima du kamuolius puolime, K.Simonas įskraidina tritaškį ir „Anadolu Efes“ persveria rezulatą (6:7).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas ir Edgaras Ulanovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas ir Edgaras Ulanovas

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė N.Giffey, „Žalgirio“ starto penkete pakeitęs sezono pradžioje stringantį E.Ulanovą. Greitą ataką metimu iš po krepšio užbaigia T.Cavanaugh ir „Žalgiris“ vėl geriau pradeda rungtynes (4:0).

Starto penketai:

Kauno „Žalgiris“: M.Kalnietis, J.Strelniekas, N.Giffey, T.Cavanaugh ir J.Nebo.

Stambulo „Anadolu Efes“: V.Micičius, R. Beaubois, K.Simonas, A.Moermanas ir F.Petruševas.

Komentarai prieš rungtynes:

„Esu naujas treneris. Turime problemų. Tikiu, kad mes tobulėjame, bet kad laimėtume Stambule prieš „Anadolu Efes“ reikia, kad bent 7-8 žaidėjai sužaistų labai geras rungtynes. Reikės visų indelio ir visiems kautis. Tik taip galime tikėtis sėkmės“, – sakė „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

„Dirbame, kad vėl žaistume taip, kaip galime. Turėjome netekčių, bet dabar sugrįžta V.Micičius. Žaisime savo krepšinį ir kovosime“, – trumpai kalbėjo „Anadolu Efes“ vairininkas Erginas Atamanas.

Rungtynių dieną paaiškėjo, kad Stambule „Žalgiriui“ negalės padėti pagrindinis įžaidėjas Emmanuelis Mudiay. Afrikietis, vis dar jaučiantis kelio skausmus, paskutiniame Eurolygos mače dar susižeidė ir čiurną. „Žalgiris“ antradienį 62:76 neprilygo Tel Avivo „Maccabi“ ekipai.

Bėdų dėl traumų turi ir Eurolygos čempionai. „Anadolu Efes“ komandai trečiadienį Graikijoje Atėnų „Panathinaikos“ iškaršė kailį net 26 taškų skirtumu (69:95), o komandos treneris Erginas Atamanas buvo išvytas.

Nebuvo aišku, ar su „Žalgiriu“ galės žaisti naudingiausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas Vasilije Micičius, bet jis išbėgo į aikštę. Nebuvo vidurio puolėjo Bryanto Dunstono ir Jameso Andersono.

Iki šiol blogiausias startas naujo formato Eurolygoje priklausė Podgoricos „Budučnost“, kuri 2018-aisiais debiutavo 0-6. Deja, „Žalgiris“ šį antirekordą „pagerino“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius