Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 11

Prieš „Žalgirį“ neturėjo šansų, dabar gąsdina Europą: „Esame kitokia komanda nei buvome Kaune“

Kauno „Žalgirio“ komandos penktadienio vakarą laukia sudėtingas uždavinys. Atkrintamųjų lenktynėse dalyvaujantys Lietuvos čempionai svečiuose žais prieš karščiausią Eurolygos komandą, pastaruoju metu gąsdinančią visą Europą. Nors vieni turnyro favoritų pirmajame mače nusileido kauniečiams, dabar jau ir jie patys pabrėžia, kad „Žalgirio“ laukia kito lygio žvėris.

Kai pirmą kartą Stambulo „Anadolu Efes“ šį sezoną žaidė prieš „Žalgirį“, kauniečiai iškovojo daugiau nei įtikinamą pergalę.

Nemuno salos arenoje Martino Schillerio auklėtiniai diktavo sąlygas komandai, pernai užtikrintai pirmavusiai Eurolygoje, kai ši sustojo prasidėjus pandemijai, ir iškovojo pergalę 89:73.

Bet dabar tai jau kitas žvėris. 2021-aisiais metais „Anadolu Efes“ demonstruoja geriausius rezultatus iš visų Eurolygos klubų – per 10 mačų turkai suklupo tik sykį, kai sausį pralaimėjo Sankt Peterburge. Nuo tada Ergino Atamano vyrai laimėjo jau šešis kartus iš eilės.

Nenuostabu, kad toks Stambulo žaidėjų pakilimas atsispindi ir turnyrinėje lentelėje. Po pirmojo rato dar buvę už aštuoneto ribos, dabar „Anadolu Efes“ krepšininkai jau taikosi į pirmąsias vietas – su 17 pergalių ir 10 pralaimėjimų jie yra penkti ir tik viena pergale atsilieka nuo antroje vietoje esančios Maskvos CSKA.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

Praėjusią savaitę tuos pačius maskviečius net 30 taškų skirtumu sudaužę „mėlynieji“ prieš dvikovą su „Žalgiriu“ spinduliuoja pasitikėjimu ir tikina, kad jie dabar – kitokie nei spalį, kai neturėjo šansų „Žalgirio“ arenoje.

„Po labai geros dvigubos savaitės sutinkame kietą komandą „Žalgirį“. Žinome, kokie jie pavojingi, nes jau įveikė mus Lietuvoje. Dabar mes esame kitokia komanda negu buvome tuomet, tad turime išeiti į aikštę pasitikėdami savimi ir žaisdami fiziškai savo gynyba diktuoti sąlygas rungtynėse, kaip tą darėme pastaruoju metu“, – prieš rytoj laukiančias rungtynes kalbėjo pagrindinis „Anadolu Efes“ centras ir gynybinis ramstis Bryantas Dunstonas.

Savo ruožtu pasiteisinimų po pralaimėjimo Kaune ieškojęs E.Atamanas šįkart daugiau kalbėjo ne apie savo, o apie varžovų komandą, kuriai negailėjo gerų žodžių.

Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas
Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas

„Žalgiris“ yra aukšto puolimo tempo komanda, kuri gerai dalinasi kamuoliu ir žaidžia subalansuotą krepšinį. Marius Grigonis, Lukas Lekavičius ir Nigelas Hayesas efektyviai atakuoja iš toli, o Joffrey Lauvergne'as pelno taškus iš po krepšio. Turėsime taikyti spaudimą ir išmušti juos iš žaidybinio plano. Tai bus labai svarbios rungtynės pakeliui į atkrintamąsias“, – sakė Turkijos specialistas.

„Anadolu Efes“ ir „Žalgiris“ į kovą stos penktadienį 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius