Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 26

Puikiai CSKA gretose įsiliejęs lietuvių skriaudikas: „Mane priėmė išskėstomis rankomis“

Prieš tris mėnesius Lietuvos rinktinę nuskandinęs danas Iffe Lundbergas solidžiai debiutavo Maskvos CSKA komandoje, kuri už jį ryžosi pakloti net 300 tūkst. eurų išpirką. Dramatiškas mūšis Pirėjuje baigėsi Rusijos klubo pergale, o 26-erių gynėjas buvo antras pagal naudingumą CSKA žaidėjas.
Iffe Lundbergas
Iffe Lundbergas / Euroleague.net nuotr.

Po taurių pertraukos sugrįžusi Maskvos CSKA ekipa sulaukė solidaus pastiprinimo – sugrįžo lyderiai Mike'as Jamesas ir Willas Clyburnas, pirmą kartą ekipos marškinėlius užsivilko naujokai iš Nigerijos ir Danijos rinktinių – Michealas Ericas ir Iffe Lundbergas.

Kaip iš natų mačą pradėjusi CSKA trečiojo kėlinio viduryje turėjo 25 taškų persvarą, bet iki rungtynių pabaigos ją iššvaistė. Pergalę lėmė taiklūs M.Jameso baudų metimai.

Puikiu debiutu Maskvos klube pasižymėjo Iffe Lundbergas, prieš tris mėnesius surengęs spektaklį „Avia Solutions Group“ arenoje.

Pergalingoje dvikovoje danas žaidė 26 minutes, pelnė 14 taškų (2/4 dvit., 3/6 trit., 0/2 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, surinko 15 naudingumo balų.

„Labai malonus jausmas iškovoti pergalę. Mes žaidėme gerai, ypač pirmoje mačo dalyje, kurioje demonstravome puikią gynybą, buvome susikaupę ir pildėme trenerio nurodymus, – kalbėjo I.Lundbergas. – Esu laimingas būdamas šiame klube. Manau ir tikiuosi, kad greitai prisitaikysiu. CSKA šeimoje visi mane priėmė išskėstomis rankomis – treneriai, žaidėjai, visas klubas. Dėl to esu labai dėkingas.“

Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas
Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas

CSKA gelbėtoju vėl tapo Mike'as Jamesas, į rikiuotę sugrįžęs po viešnagės JAV, kurioje lankėsi dėl šeimyninių problemų.

Naudingiausias Eurolygos žaidėjas dar neparodė geriausio savo žaidimo, bet svarbiausiu metu timptelėjo komandą į priekį. Pirmiausia jis smeigė itin tolimą tritaškį, o likus 3 sekundėms iki dvikovos pabaigos išprovokavo tris baudų metimus.

Nors prametė antrąjį, bet dviejų užteko, kad CSKA iškovotų pergalę 75:74.

Sugrįžimo rungtynėse M.Jamesas buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, pelnęs 15 taškų (3/7 dvit., 2/6 trit., 3/5 baud.). Jis pridėjo 4 atkovotus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus, 4 klaidas ir 16 naudingumo balų.

„Kurį laiką nesitreniravau ir nežaidžiau rungtynėse, tad malonu grįžti, žaisti šitoje komandoje ir iškovoti pergalę. Mums reikėjo jos, nes pastaruoju metu žaidimo kreivė šokinėjo. Gerai, kad laimėjome“, – sakė M.Jamesas, kuris buvo išvykęs 20 dienų.

Antroje Eurolygos vietoje žengianti CSKA nuo „Barcelona“ klubo atsilieka vienu laimėjimu, tačiau turi blogesnį tarpusavio mačų su katalonais rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius