Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

R.Jokubaičio šou: paskandino be trenerio likusius Eurolygos čempionus

Praėjusio sezono Eurolygos finalo pakartojimas vėl tapo krepšinio spektakliu. Rokas Jokubaitis buvo puikus, Erginas Atamanas antrąją rungtynių pusę stebėjo iš rūbinės, o Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (16-4) namuose 82:77 (19:17, 21:24, 21:15, 21:21) nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ (9-10).

Trečiajame kėlinyje neatlaikė Ergino Atamano nervai. Sužaistos buvo tik dvi su puse minutės, kai turkas pasiuto dėl Bryantui Dunstonui skirtos pražangos puolime.

Bet net ir viena techninė pražanga neapramino trenerio – jis gavo antrąją, o tada dar keletą minučių tiesiog klausinėjo teisėjų, kodėl yra išvaromas.

Tuomet strategas sėdo ant suolo, nors privalėjo išeiti į rūbinę. Galiausiai po ilgų diskusijų teisėjai išprašė trenerį iš aikštės. Išeidamas iš aikštės jis dar paaštrino situaciją ir rodė Katalonijos sirgaliams iškeltus kumščius.

VIDEO: Šaro tvirtovėje – ir vėl su fanfaromis išvarytas E.Atamanas

Ketvirtajame kėlinyje „Barcos“ 9 taškų pranašumas ėmė grėsmingai mažėti, o taškų badą nutraukė Rokas Jokubaitis, šveitęs tritaškį po atšokimo atgal – 70:64. Tai buvo jau trečias taiklus Roko tolimas metimas.

Kai komandas teskyrė taškas, R.Jokubaičio drąsus reidas padidino skirtumą iki trijų, likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes – 75:72.

Nors buvo sunku, o Rokas dvi „Barcelona“ ekipos atakas užbaigė klaidomis, galiausiai būtent jis tarė lemiamą žodį. Lietuvis, likus žaisti 21 sek., o katalonams pirmaujant 80:77, pataikė dvitaškį su pražanga.

Nors baudos metimą prametė, „Barca“ tapo nepavejama.

R.Jokubaitis per 21 minutę pelnė 16 taškų (3/6 dvit., 3/4 trit., 1/3 baud. met.) ir buvo rezultatyviausias komandoje.

VIDEO: Auga tikra žvaigždė: Rokas Jokubaitis pražudė Eurolygos čempionus

Taip pat gynėjas atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo, kartą prasižengė, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 15 naudingumo balų.

Nikola Mirotičius pridėjo 15 taškų, Sertačas Šanli – 13 ir 7 atkovotus kamuolius.

„Barcelona“ pataikė 51 proc. dvitaškių (18/35) ir 50 proc. tritaškių (10/20).

„Anadolu Efes“ dvitaškius metė 49 proc., tritaškius – tik 19 proc. (5/26) taiklumu. Turkijos komanda atliko tik 9 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“: R.Jokubaitis 16, N.Mirotičius 15, S.Šanli 13, C.Higginsas 9.

„Anadolu Efes“: V.Micičius 18, Sh.Larkinas 17, K.Simonas ir B.Dunstonas po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius