Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 14

Renaldas Seibutis – apie naują vaidmenį „Žalgiryje“ ir butelius Atėnuose

Kai prieš 10 metų Renaldas Seibutis lankėsi O.A.K.A. arenoje Graikijos čempionato finalo serijoje, į jį ir Pirėjo „Olympiakos“ žaidėjus skriejo petardos, raketos, buteliai ir net telefonai. Kaip Kauno „Žalgirio“ narį penktadienį Atėnų „Panathinaikos“ sirgaliai lietuvį sutiks ramiau. Bet „Panathinaikos“ gerbėjai niekada nepamirš „Olympiakos“ kareivių. Tačiau Renaldo mintys jau visai kitos – apie sėkmingą „Žalgirio“ sezoną ir naują vaidmenį Lietuvos čempionų gretose.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ | 21:15 | Atėnai

„Panathinaikos“ gerbėjai Eurolygoje ramesni nei derbiuose su „Olympiakos“.

„Pakankamai jaunas pamačiau tą virtuvę su visais gražumais. Prisiminimai galbūt nebuvo teigiami, bet patirtis labai didelė ir naudinga. Bet Eurolygoje ten yra tam tikros ribos, kurių neperžengi. Kitoks požiūris į europinį krepšinį, – 24sek pasakojo R.Seibutis. – Bet vietinėje lygoje vyksta ganėtinai baisūs dalykai. Jau daug metų ten nebuvau, bet nemanau, kad ten kažkas labai pasikeitė. Ta priešprieša ten turbūt skiepijama nuo mažens“.

„Olympiakos“ ekipai Renaldas priklausė 2005-2008 metais. Kadangi buvo pakankamai jaunas ir ramus krepšininkas, didelės „Panathinaikos“ sirgalių nemalonės neužsitraukė.

Palikęs Pirėjų jis dar buvo keletą kartų apsilankęs O.A.K.A. arenoje. Pašvilpdavo, bet buteliais į jį nebenusitaikydavo.

Praėję metai man buvo tie, kai truputį nusiraminau iškovojęs LKL aukso žiedą. Man tai buvo labai svarbu.

Dabar Renaldas Seibutis – „Žalgirio“ krepšininkas. Antrąjį sezoną Kaune jis pasitinka, panašu, naujame amplua.

Kadangi Šarūnas Jasikevičius dievina krepšinį su dviem įžaidėjais aikštėje, o lengvasis krašto puolėjas Edgaras Ulanovas žaidžia daugiausiai visoje komandoje, R.Seibučio minučių vidurkis ištirpo iki 14-os.

Beje, LKL čempionate už R.Seibutį mažiau žaidžia tik rezervinis įžaidėjas, į pagrindinę komandą iš „Žalgirio“ dublerių įšokęs Paulius Valinskas.

Bet 31-erių krepšininkas dėl to visai neišgyvena.

„Niekada nebuvau ir nebūsiu kažkoks individualistas, kuris reikalaus kažkokių derinių ar laiko, jeigu komandai to nereikia. Aš labai gerai jaučiuosi „Žalgiryje“. Praėję metai man buvo tie, kai truputį nusiraminau iškovojęs LKL aukso žiedą, – šyptelėjo R.Seibutis. – Man tai buvo labai svarbu. Į naująjį sezoną dabar žiūriu pozityviai ir ramesne sąžine“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Triumfo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Triumfo akimirkos

Priekyje Renaldo – jauni naujokai Kevinas Pangosas (23 m.) ir Leo Westermannas (24 m.) ir nuo suolo kylantis Lukas Lekavičius (22 m.), kuriems dabar priklauso „Žalgirio“ žaidimo vadelės.

Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje – 24-erių Edgaras Ulanovas, o starto penkete vidurio puolėjo pozicijoje įsitvirtina 25-erių brazilas Augusto Lima.

„Turime tokius jaunus žaidėjus, kuriems ateitis šviesi. Dalyvauti tame procese man yra tikrai malonu. Garbė. Vien čia būti... Jau pernai kalbėjau, kad reikia džiaugtis šia diena. O aš stengiuosi tai daryti. Kiek įmanoma stengiuosi padėti komandai. Pradedant gynyba ar puolimu. Visada turiu būti pasiruošęs“, – pasakojo R.Seibutis.

Prognozuoti galima daug ką. Pernai irgi atrodė nebloga komanda ir visi buvo susižavėję.

Prieš Eurolygos startą „Žalgiris“ turėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ testą. Jį išlaikė 74:66.

R.Seibučio teigimu, toks išbandymas prieš Eurolygą buvo labai reikalingas ir naudingas. Žalgiriečiai dabar daug dirba ir klauso Š.Jasikevičiaus nurodymų. Treneris labai akcentuoja smulkmenas ir susižaidimą.

Nors laiko dar trūksta ir šlifuoti dar yra daug ką, Eurolygos sezonas nelaukia.

Kaip ir kasmet „Žalgirio“ sirgaliai jį pasitinka su gražiomis svajonėmis ir lūkesčiais.

„Su prognozėmis visada labai slidus reikalas, – šypteli R.Seibutis. – Prognozuoti galima daug ką. Pernai irgi atrodė nebloga komanda ir visi buvo susižavėję. Patekome į „Top 16“, bet buvome lyg ne savo rogėse ir lyg ne tas lygis. Bet pasikartosiu – komandos pamatas neblogas, bent jau ant popieriaus. O visa kita priklauso tik nuo mūsų atsidavimo, darbo, kovos ir bendradarbiavimo. Tik tai parodys, ko esame verti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius