Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 01

Eurolygoje blykstelėjęs Robertas Javtokas sprendimą dėl ateities laiko savyje

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas sužaidė rezultatyviausiai šį sezoną Eurolygoje rungtynėse, kurios jam gali tapti paskutinėmis namuose elitiniame Europos krepšinio turnyre.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Bus matyti, pažiūrėsime. Visi tik rašo, bet nesu nieko paskelbęs – tiesiog žaidžiu iki galo, – sakė R.Javtokas. – Sprendimą esu priėmęs viduje, bet jo nenoriu komentuoti“.

Patyręs žaidėjas, kuriam praėjusį mėnesį suėjo 37 metai, puikiai pradėjo rungtynes penktadienį su Milano „Emporio Armani“.

Dėl nedidelės traumos nežaidė Antanas Kavaliauskas, „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius nusprendė į starto penketą įtraukti R.Javtoką.

Žaisdamas 15 tūkst. žiūrovų, tarp kurių buvo ir jo žmona su vaikais, akivaizdoje, 211 cm ūgio vidurio puolėjas mitriai surinko 6 taškus.

Iš viso jis įmetė 8 taškus, pataikęs 4 iš 6 dvitaškių per mažiau nei 15 minučių. Ir sykį įdėjo į krepšį, kaip senais gerais laikais.

VIDEO: Javtokas and Ulanovas fly high in Zalgirio arena vs EA7 Emporio Armani

Iki šiol šiame Eurolygos sezone R.Javtokas daugiausiai buvo įmetęs 6 taškus, nes ir progų pasireikšti gauna nebe daug. Brazilas Augusto Lima dažniausiai pradeda rungtynes, jį įprastai keičia A.Kavaliauskas, o dalį mačo „Žalgiris“ dažnai žaidžia be tikro vidurio puolėjo – su Pauliumi Jankūnu ir Brocku Motumu kartu aikštėje.

Kai tik pasijaučiame geri, mus visada nubaudžia

Eurolygoje šį sezoną po 7,5 minutės žaidžiantis ir po 2,4 taško pelnantis R.Javtokas penktadienį keliais kartais viršijo vidurkį ir buvo arti tų rodiklių, kokius yra demonstravęs savo geriausiais karjeros metais „Lietuvos ryte“, Chimkuose, Valensijoje ir tame pačiame „Žalgiryje“.

Bet jis tik ranka numojo į savo žaidimą, nes svarbiausi skaičiai penktadienį buvo kiti – „Žalgiris“ pralaimėjo rungtynes Eurolygoje vos 15 vietą užimančiai Milano komandai 84:88.

„Kai tik pasijaučiame geri, mus visada nubaudžia, – krimtosi R.Javtokas. – Nevykdėme iki galo trenerio nurodymų. Atrodo, kad viską darome atvirkščiai ir varžovai mus už tai nubaudė, nors atvažiavo nukraujavę“.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rungtynių akimirka
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgiris“ liko su šešiomis pergalėmis Kaune šį Eurolygos sezoną, nors išvykose jau yra laimėjęs septynias. Be to, dar liko paskutinis mačas Vitorijoje su „Baskonia“ ketvirtadienį.

„Kiekvienas turėtume ieškoti priežasčių savyje, bet aš manau, kad prieš savus žiūrovus norėjome pasirodyti ir įmesti daugiau taškų, o ne gintis – tai mums pakišo koją, - keistą namų ir išvykų pergalių rodiklį analizavo R.Javtokas. - Išvykose žaidžiame susikaupę gynybai, nes nesame tokia talentingi puolime. Kai žaidžiame kaip komanda, kai pradedame nuo gynybos, – turime galimybių laimėti, ką ir esame įrodę ne kartą. Tačiau Kaune per daug norėjome parodyti puolimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius